Движението е възстановено, няма вече затворени пътища

Полицаите не са използвали физическа сила днес при протестите в страната
11 ное 2018 22:01,
126
Движението е възстановено, няма вече затворени пътища
Снимка: БТА

В момента няма затворени пътища на територията на страната, информира директорът на ГД "Национална полиция" главен комисар Христо Терзийски пред журналисти тази вечер.

Още по темата

Никъде в страната от служителите на полицията не е използвана физическа сила или полицейска техника, въпреки че на много от местата имаше провокации, от една страна от протестиращите, а и от гражданите, които се прибираха със своите автомобили, посочи Терзийски, цитиран от БТА.

Не допуснахме нарушение на обществения ред или някакви стълкновения между протестиращи и непротестиращи, допълни той.

Терзийски припомни, че днес в много градове е имало заявени протести по различни поводи. Тези, които бяха предварително заявени и съгласувани с местните органи за самоуправление, протекоха при добър обществен ред и без нарушаване на закони, обаче има и някои изключения, като блокирането на пътя Е-79, където за дълго време беше спряно движението между Благоевград и Кулата, каза той и допълни, че е бил блокиран и обходният маршрут.

Продължава в момента пускането на движението и поетапното нормализиране на положението, уточни главен комисар Терзийски. Обстановката в Благоевград вече е спокойна.

Няма протест в страната, който да разреши затварянето на основни пътища и автомагистрали, категоричен беше той и отбеляза, че законите трябва да важат за всеки гражданин. При такива протести полицаите действат много внимателно, спазват законовите изисквания, но нека и протестиращите също да спазват законовите разпореждания и разрешенията, дадени от съответните власти, призова главен комисар Терзийски.

Директорът на СДВР главен комисар Ивайло Иванов информира в отговор на въпрос, че при блокирането на движението на Орлов мост е имало лек инцидент с един от протестиращите от преминаващ автомобил. Той уточни, че произшествието е леко, човекът е прегледан в ИСУЛ и му няма нищо.

Груби нарушения на обществения ред няма, посочи главен комисар Иванов. Все още има протестиращи на Орлов мост и са създадени обходни маршрути. Протестът е съгласуван до 21 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И кого ще сложиш Марешки или Симеонов я кажи те ли се скараха с ГЕРБ маи маи натам е
28
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Леле колко сте *** гербавите!Не ви тече свързано мисълта, байновци!Марш в предучилищната!
27
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гербавите *** продължават с т.ъ.п.ни.те си.Нямало смисъл, комунистите ще дойдат и ще ни изядат като зомбита, няма алтернатива...Оставка бе, мpъcници! Ще си намерим кой да ни щави, не ни е нужна престъпната ви, алчна и нагла Тиква, която oпpocтачи цялото обществено пространство!Оставка и затвор за селските ви гербави брат'чеди, стринки и шуренайки!Заминавате в канала!
26
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ау не знаещи и понеже знаем за какво става на въпрос че на тия не им изнася пропо само онеправдани ходят то за какво и ходят на манифестация гледаите само какво ще се промени при БСП само използват момента да тресат простотии нищо кои краде три мандата оня кво стана бизнесмен е кво заблуждаваме и то банкер на годината имитация
25
16
 
3
 
! Отговори
до 24 преди 5 години
хахах срещу Орешарски били платени. И като БСП и ДПС назначиха Пеевски за шеф на ДАНС пак платени нали срещу милите Пеевски Станишеф и Доган
24
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аууу, милите куки!Добри, възпитани...
23
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скачат същите които скачат на всеки един това че народа е беден грам не ги интересува тия си крадат и при БСП и при ГЕРБ не единия снощи да подиграва другия по феисбук кого заблуждават че не са едно ние си ги знаем
22
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ех какъв живот колега и аз го искам да си спя до обед да си разходя котката и шефа да снася на корем
21
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До а утре кво праимЕС го крепи щото води политика да гони инвеститорите като по този начин държавата си остава бедна и недоразвита но за сметка на това купуваме всички западни бо.клу.ци!
20
4
 
31
 
! Отговори
До 19 преди 5 години
Срещу Орешарски скочиха платени шорошпии - а тези са истински отчаяни хора бе,***!Кво се правиш на умна кратуна - Времето,спуснато ви Отгоре Свърши - и в цяла Европа е така! Ос - тав -ка на гърбавата Шайка! Свиквайте!
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тя колежката надали сее обадила добре им е сега коли камиони партита охо персона нон грата я Ко падне и уволнят протежето какво прави
18
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еничарите не смеят да гъкнат. Ще има сбогом заплатки и рушвети. А тиквата се покри както обикновено. Сигурно брадатите доносници му баят.
17
22
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И бая бежови имаше на протетите БСПто яко са активизирали цялата агентура
16
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой да пусне снимка от протеста срещу Орешарски на Орлов мост. Цялото Цариградско беше претъпкано, а не като сега.
15
0
 
2
 
! Отговори
Не става преди 5 години
Я да видиме роми..
14
20
 
3
 
! Отговори
Aнонимен преди 5 години
Гледах ги протестиращите, на БСП *** и балъци покрай тях
13
0
 
2
 
! Отговори
Отново преди 5 години
Да видиме с ***..
12
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледайки кои протестират питам колежката понеже е бедняк ти протестира ли или си на парти
11
18
 
8
 
! Отговори
Сс преди 5 години
Стана ракиено време и се прибраха. Сега ще пият по една, ще бодат салата и ще псуват. Дотук с протеста. Не можете бе, не можете като гърците. По цели нощи са на улицата. Ама знаят какво искат. А не дежурната оставка, а след нея какво? Никой не знае
10
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вече трети път едни същи просто тии.Крайно време е да се покаже на тези хора, че в една нормална държава чужди агенти не могаг да си разиграват коня.