Протестите днес: Срещу цените на горивата, Гражданската...

Демонстрации ще има в над 30 града на страната
11 ное 2018 08:30, Петя Славова
330
Протестите днес: Срещу цените на горивата, Гражданската...
Снимка: БТА

Заради високите цени на горивата хора в над 30 града в България излизат на протест. Демонстрациите ще са срещу широк кръг от социални проблеми като диференциране на данъчните ставки за горива, лекарства и храни.

Още по темата

Хората недоволстват и от промените на застраховката "Гражданска отговорност", замърсяването на въздуха.

Исканията им са и за промяна в заплатите на депутатите и висши чиновници, както и да бъдат премахнати ненужните държавни структури, отбелязва bTV.

Началото на протеста е насрочено за 11:30 часа. В София часът е 14:00 и се очаква да започне от площад княз "Александър Батенберг" с пешеходно шествие в центъра.

Заради сигнали на граждани КЗК стартира проверка на цените на горивата в различни градове на страната. Има разлики дори спрямо обекти на една и съща верига.

Всяка вечер продължават и протестите на майките с деца с увреждания, които настояват за оставката на вицепремиера Валери Симеонов, който ги нарече "кресливи жени", а децата им "уж болни".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


330
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
5
 
16
 
! Отговори
Уууу! преди 5 години
до ЧичоТи да не твърдиш,че Бойко не е комунист,или Цецка?!А?!!!ГЕРБ и БСП са БКП ако не ти е ясно.Не са слизали от власт,само си узакониха крадените пари и се писаха демократи!Стана точно както бай ти Тошо казваше''Ще се наведем малко да отмине тая перестройка и после пак сме си ние на власт''И така стана!От гроба все още той ръководи.Сляп ли си?!
24
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оф като ги гледам тия протести я съберат 50 човека я не :)
23
11
 
17
 
! Отговори
Мнение преди 5 години
С ГЕРБ е приключено.
22
1
 
10
 
! Отговори
До Деян Куцев преди 5 години
Аз имам такова детенце ,а ти нямаш мозък.
21
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ ОСТАВКА!
20
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За 29 години успяха да ни съсипят. Всички са едни и същи без значение как се казва партията им, работят за себе си като грабят народа. Коалират се, споразумяват се помежду си, за да управляват всички сектори. Изкуствено държат доходите малки и всичко останало прескъпо.
19
1
 
20
 
! Отговори
До:Чичо преди 5 години
От: Ели,Споменахте 1989 г., да Ви попитам защо не разкрихте всички досиета и Закон за Лустрация. Само това Ви питам.Защо????Как ще ме убедите, че сега не ме управляват комунисти и децата им?140 хиляди досиета са унищожени на служители на ДС и БКП.
18
21
 
4
 
! Отговори
Деян Куцев преди 5 години
За данъците разбирам,но Тея увредените защо реват? Като са си родили такива изтърсаци да си ги гледат.Аллах им ги е дал и той ще си ги подбере като му дойде времето.
17
17
 
8
 
! Отговори
славчо преди 5 години
Поредния безсмислен протест на *** с който нищо няма да се промени защото ще викат пред празни сгради институции .
16
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гербави и патриотави крадци, наистина се оляхте и осрахте с постоянното качване на цените на всичко, и приказките че сте нямали алтернатива вече не вървят!Или върнете цените в разумни граници или се махайте и не се връщайте никога повече!
15
3
 
14
 
! Отговори
цела Б-я вази гледа. преди 5 години
Без истинска борба няма да стане---като видите ,,родната ,,да не духнете ей ,че всеки ваш неуспех е тяхен успех ,награди и увеличение на заплатите им !
14
6
 
26
 
! Отговори
са преди 5 години
Нито горивата са ни скъпи,нито застраховките!Доходите са ни ниски,а хората са казали-сиромах човек,жив дявол!
13
23
 
8
 
! Отговори
Чичо преди 5 години
Важното е протести да има ,пък имат ли смисъл е друг въпрос.Другарката Нинова предаде своята ,,революционна ярост" на невкусилите социалистическият ,,рай" хлапаци и им подхвърли някой лев и те плюят без да разсъждават.Добре отива си бате ви Бойко и какво пак ли социализъм ще строим?Не разбрахте ли че това не работи ?Защо ние заради вас ,неживели и не видели ,трябва да настъпим за четвърти път мотиката.Всички родени след 89г. не разбирате какво си привиквате.Не вярвайте на номунисти
12
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Които могат и имат възможности, ще се махнат. Които не могат, ще загинат, за съжаление, защото са притиснати финансово и няма да могат да покриват ежедневните си скромни разходи дори. Тъжна и страшна зима предстои....
11
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 14..Не е само заради горивата протеста..А срещу управлението на ГРОБ!Да си ходят! Загубиха ни времето. Начесвайки си красотата Че ни управляват на всяка цена!
10
2
 
30
 
! Отговори
Ели преди 5 години
частните съдебни изпълнители, имотни мафии, несъбрано 16 милиарда ДДС, бежанци, ограда, увеличаване на вноска за НАТО, немиене на улици, огромна администрация, американски бази в БГ, намаляне на броят на депутатите, субсидия един лев, липса на Закон с/у картелите, премахване на привилегии за депутати и администрация, скъпият билет, съседни държави безплатен транспорт и Здравеопазване.75% от българите живеят на ръба на мизерията. 140 хиляди взимат над 5 бона.140 хил. дос. на ДС унищоже-лустрац
9
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Върхушката е една и съща още от соца. Мирния начин за промяна е да се напусне страната. Имитацията на институции и държава от върхушката обхваща всички институции. Трябва масова чистка и подмяна на потомствените чантаджии, а няма мирен начин за това. Който иска нормален живот - да се маха от тоя ***.
8
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЕлиТе протестират заради горивата само, а не виждат, как всяка седмица цените на храните се вдигат. Вместо стачки за по високи заплати, протести за цени на горива. Що за протести след като отново ще купят от същите бензиностанции, срещу които протестират.
7
1
 
42
 
! Отговори
Ели преди 5 години
А ток, вода, парно, скъпи и некачествени храни, застраховки, лошо, скъпо и некачествено Здравеопазване, банкери раздаващи неправомерни кредити - и фалит не подлежат на Затвор, а финансиране на частни болници от НЗОК, а направленията и тър. д-ва на държ. болници,, качество на вода Искър - застроена санитарна зона, а презастрояването на С-я, дървената мафия, Козлудуй и ТЕЦ 2 - които не участват в сметките ни, скъпи лекарства, газ, сградна инсталация,престъпност, липса на канализации,субсидии депут
6
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 7...Значи според теб..Трябва да сме гладни.За да протестираме? И след като купуваме горива значи сме "богати"?