Полицаи: Част от обществото сме, подкрепяме протеста!

Синдикалистът Илия Кузманов отрече "полицейско насилие"
14 ное 2018 09:52,
89

Продължават протестите в страната за високите цени на горивата, а с тях – напрежението все повече расте. Традиционно, на предните линии застават органите на реда, за да охраняват протестиращите и да предотвратят ескалиране на напрежението.

Обикновено в такива моменти започва да се спекулира, че служителите на МВР прехвърлят своите правомощия. Този път се появиха и видеоклипове в социалните мрежи, които показват как служители на реда проявяват агресия срещу гражданите и да пишат актове.

"Заповеди от страна на ръководството на МВР органите на реда да бият протестиращите няма и не вярвам някога да има. Ние категорично подкрепяме гражданите в исканията им за по-достоен живот и по-справедливи цени спрямо стандарта в България, полицията също е част от това общество", коментира пред Bulgaria ON AIR зам.-председателят на синдиката на МВР Илия Кузманов.

Още по темата

Той уточни, че това, което няма да бъде толерирано са незаконни протести, нарушаващи правилата.

"Все пак гражданите са ни гласували доверие и ние сме длъжни да се грижим за тяхната сигурност", отбеляза Кузманов.

По думите му, при ескалация на напрежението органите на реда имат строго регламентирани правомощия, които на практика не се изпълняват в пълния им обем именно защото полицаите се съобразявали с протестиращите и подкрепяли исканията им.

"Помощните средства са разрешени. Те включват използването на палки и гумени куршуми. Ако колегите преценят е напълно законно  да прибегнат до тях. Не вярвам обаче български полицай да го стори", категоричен бе Илия Кузманов.

В социалните мрежи са заявени нови мащабни протести през уикенда в цялата страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
3
 
! Отговори
123 преди 5 години
Ми нормално и те си плащат горивото. или поне вече си го плащат. С тия цени...
79
0
 
8
 
! Отговори
до 77 преди 5 години
Народът да застане до полицията?????Не ставай смешен!Ние от народа плащаме данък на заплатите си-данъкът ни го прибират още преди да сме помирисали заплата.Не сме и чували за пенсиониране на 45 години,20 брутни заплати при пенсиониране,ниски тарифи към мобилни оператори,служебни почивни станции по морето,болници само за служители на МВР в които се преглеждат и семействата ви безплатно и още други привилегии за които не сме и сънували!МВР НЕ Е И НИКОГА НЯМА ДА Е С НАРОДА НИ !
78
5
 
3
 
! Отговори
видинчанин преди 5 години
Във Видин точно по обяд протестиращите минаха през града и вдигаха шум като за световното.Поне отпред видях полицейска кола.В протеста участваха 30-на автомобилисти и един моторист .И автомобилите и мотоциклетът бяха от престижни марки.Едва ли собствениците им имат проблеми с цените на горивата.Задължили са ги хората я по партийна,я по бизнес линия,може и далавера някаква да имат-те си знаят.
77
0
 
10
 
! Отговори
до 77 преди 5 години
Фактите са си факти!Ако живеех в София нямаше как да познавам толкова от тях.Но живея в малък град.Когато пък пазеха *** на Орешарски знам,че бяха оставили само един полицай в града.Всички други бяха отишли да млатят протестиращите!Та не ми говори как полицаите били деполитизирани!Дори и днес в полицията не можеш да работиш ако роднините ти до трето коляно не са били партийни членове!За това съм сигурен.
76
1
 
8
 
! Отговори
До 76 свидетелят преди 5 години
Мх, повярвахме ти. Разделяй и владей, нали? Ако Полицията и Армията застане до народа, няма правителство, което да може да се задържи. За това - настройвай народът срещу Полицията, за да може Боко да изкара зимата, а? Докога, бе, докога?!
75
3
 
4
 
! Отговори
свидетел преди 5 години
Живея в провинциален град и познавам повечето полицаи визуално.Когато преди няколко години имаше протести за високите цени на тока на протеста повечето "протестиращи" бяха цивилни полицаи.Охраната пък беше от униформените им колеги.Та така,че полицаите каквото им наредят от БСП това правят.МВР си е биещото сърце на БСП.Каквото им свирне кака им Корни това ще подскачат.Всички навремето във вярност на ПАРТИЯТА са се клели!
74
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До zzzВиж какво бе ... ***.При положение, че милиционерите протестират всеки път след като БСП загуби избори ти се опитваш да ни убедиш как милицията работи за ГЕРБ.Не всички колосално прости като електората на БСП.Имай го предвид!
73
1
 
8
 
! Отговори
Зоро преди 5 години
КНСБ е най голямата нагаждачешка структура , защото нищо не зависи от тях а САМО ПИЛЕЯТ ЧЛЕНСКИ ВНОС. КАКВО НАПРАВИХА ЗА БЪЛГАРСКИЯ ПЕНСИОНЕР, ЧЕ 2/3 получават от 200 до 350 лева пенсия ? Увеличиха трудовия стаж и възраст за пенсиониране, което в държави членки на ЕС не се случи а нас ни заробиха в труд и феодална зависимост да работим без да си позволяваме като почивка в санаториум и т.н. КОИ СА ТЕЗИ ОТ КНСБ ? ТЕЗИ които един от шофьорите на синдикален лидер намекна: КАК СЕ ХАРЧИ ЧЛАНСКИ ВНОС?
72
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ИзнервенМи убуу бе брат, ама я ми кажи, как така, други страни имат 5.5 пъти по-висок бюджет от нашия, а минималната брутна заплата на час е 10 и повече пъти по-висока? Що не е 1020 лева минималната, а? А? Кажи бе? АЙ бе? Кажи? Мълчиш? Шо мълчиш бе?
71
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименДа, аз познавам. На човека му писна, да пази мутри и да се прави, че не вижда доказателства, за дадени престъпления, зщаото му беше напомняно многократно, че има деца.
70
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой познава ли полицай, който да е емигрирал в чужбина и да е почнал почтена работа?
69
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Протестите няма как да са законни или незаконни... това са протести...
68
2
 
16
 
! Отговори
zzz преди 5 години
В Дупница например 16 протестиращи получиха призовки да отидат и да си получат наказателните постановления за неизпълнение на полицейски рапореждания... И то не, че са правили безредици на протеста, ами просто бяха част от организаторите на протеста. Полицай ги беше снимал и после по записите - хоп , призовка ... Ама медиите си премълчават...
67
22
 
2
 
! Отговори
Изнервен преди 5 години
До 8888. Няма. Може и да има временно затишие от няколко месеца и после пак. Защото това, което искат протестиращите - по-високи доходи, по-ниски цени, по-висок стандарт и условия на живот не става с магическа пръчка. И най-вече зависи от усилията и нанталитета на самите хора. Това, държавата да ти осигурява всичко, става при комунизЪма, ама той нещо не се случи.
66
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някои си играят с огъня! истинските протести ще станат когато излязат тия на които в врата дишат съдия изпълнители и са им взели всичко и няма какво да губят, но тоя път няма да се самозапалват като предишните пъти когато това не даде резултат.
65
5
 
22
 
! Отговори
8888 преди 5 години
Оставката на правителството ще потуши протестите!
64
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Коя част сте? Gъz ли сте?
63
20
 
10
 
! Отговори
Чиновник преди 5 години
До Анонимен 63"Гневното младо поколение", за което говориш в действителност са едни капризни, лигльовци, които нямат никаква идея как работи системата, нито как и най-вече С КАКВО може да се смени.
62
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не разбрахте ли , че гневното младо поколение не го интересуват партии и ще смени системата защото е смело и заплахите само увеличават и втдърдяват редиците. Няма спиране вече. На младите им писна да бъдът лъгани и унижавани.
61
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** верни ли ! А стойността бе ! Немой биде тфа !