Блъснаха 11-годишно дете на "зебра" в Бургас

Детето е в болница, с фрактура на долната челюст
16 ное 2018 11:52,
18
Блъснаха 11-годишно дете на "зебра" в Бургас
Снимка: pixabay

11-годишно дете е било блъснато на пешеходна пътека в Бургас.

Инцидентът станал около 19 часа в четвъртък, на кръстовището на ул. "Калоян" и "Сан Стефано", до офиса на БЧК.

По данни на полицията лек автомобил "Тойота Корола Версо" с бургаска регистрация, управляван от 58-годишния А.К. отнема предимството и блъска пресичащото по пешеходна пътека 11-годишно момче.

Детето е в болница, с фрактура на долна челюст, но без опасност за живота, пише "24 часа".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
пътен специалист преди 5 години
До Анонимен 16: От моя гледна точка пресичането на пеш. пътека - тип зебра реално представлява кръстовище, само че, вместо коли по напречната улица се движат пешеходци, които даже са с предимство. От това произлизат и моите предложения 1.2. При сегашното законодателство инцидентите за жалост ще продължават.
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До пътен специалист, трябва просто да се инсталират камери на пешеходните пътеки и който не намали директно се глобява. Ако е по-евтино да се слагат легнали полицаи. Никой не му пука за чуждия живот, но за собствената кола се грижат. Не напразно е забранено и изпреварването на пешеходна пътека - докато изпреварваш не можеш да видиш кой идва от тротоара. Блъскането на пешеходец на пешеходна пътека трябва да се третира като предумишлено убийство или опит за убийство и да се наказва като такова
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"В закона пише, че преди пешеходна пътека ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се намаля скоростта с готовност за спиране."То в закона пише, че и организираните престъпни групи са забранени, ама ни управлява ГЕРБ, нали?
14
1
 
4
 
! Отговори
пътен специалист преди 5 години
Констатация: Почти всички инциденти с пешеходци стават на пешеходни пътеки тип зебра.Осигуреното предимство на пешеходците се оказва, че е вредно. Дори когато пешеходци пресичат натоварени кръстовища по диагонал или пресичат дори магистрали няма инциденти, защото те се оглеждат преди да предприемат това действие.Необходими мерки:1.Рязко намаляване на броя на пешеходните пътеки2.Ако все пак такива се запазят те да бъдат сигнализирани със знак STOP двустранно, да бъдат повдигнати и осветени.
13
0
 
0
 
! Отговори
Жорко преди 5 години
И?
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спрете се бе и.зроди.Изтрепахте децата!
11
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Kmeta milionera ot gerb v burgas da objasni slu4aja i boiko da otide v burgas da pomogne po slu4aja i na riditelite na deteto
10
1
 
5
 
! Отговори
Др. По генетика преди 5 години
Б.Б беше прав с матриала, но забрави да си признае че е от същия
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
8 месеца ефективна присъдаотнемане на СПМПС за срок от 3 години2000 лв глоба плюс 5000 лв обезщетение на семейството на пострадалото дете.Да видим дали друг път тоя изверг ще блъска децата по пешеходните пътеки. Всякакви *** се качиха на коли-селяни!
8
0
 
3
 
! Отговори
До 1, 6 и 7 преди 5 години
А не е ли по-добре да се приложи закона?!
7
2
 
3
 
! Отговори
РУМЕО се завръща преди 5 години
Да му конфискуват МПС и глоба....много е просто.
6
1
 
4
 
! Отговори
аз преди 5 години
след такава проява, освен, да му вземат книжката, да му се конфискува и колата! това трябва да престане да карат като ***, все едно му зависи живота от това, да е пръв!
5
0
 
10
 
! Отговори
офффтопик преди 5 години
До Анонимен 2Пише 11 годишно дете бе! И моето е на толкова, уча го да пресече на пешеходната пътека, когато килите спрат. И какво става? То стои в началото на пешеходната пътека и чака някой да спре, а колите си минават ли минават. Никой не се сеща да спре, или хайде да не е никой но 10%. Ако се спазва знака 30 км.ч., който е преди всяка пешеходна пътека, човек може да тръгне, шофьора ще може да спре. Дори и да го подпре, удар с 30 е в пъти по-слаб от удар с 50.
4
1
 
10
 
! Отговори
До 2 преди 5 години
Е, не! От озверели талибани зад волана като теб, започнахме да се оглеждаме, и когато пресичаме алея в парка. Наглец!
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В закона пише, че преди пешеходна пътека ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се намаля скоростта с готовност за спиране. Знаете ли колко шофьори са глобени по този член, за това че не са намалили при наближаване на пешеходна пътека? 0.Причината за инцидента са две: 1. Упражняване на недостатъчен контрол от страна на КАТ. 2. "Смешни" наказания (глоби), непостигащи необходимия ефект.
2
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нема се плашите - щом сте с предимство даже няма да се оглеждате! Дет викаше инструктура ми за "А" кетгория "Половината ми ученици измряха с предимство, другата половина се оглеждат дори да са с предимство". Та и за пешеходците така - смело напред! Законите на физиката са нищо, щом сте с предимство!
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В затвора тоя.