Над метър преспи на пътя Дуранкулак - Кардам

Няма въведени ограничения по автомагистралите
29 ное 2018 13:00, Красимир Ангелов
5
Над метър преспи на пътя Дуранкулак - Кардам
Снимка: Булфото, архив

Преспи над 1 метър станаха причина за затварянето на пътя Дуранкулак – Кардам тази нощ. 

Роторен снегорин разчиства близо 9-километровия участък между селата Рогозина и Спасово, където заради силния вятър снежната покривка е над метър, съобщиха от АПИ. 

Близо 900 машини почистваха републиканските пътища през изминалата нощ. Настилките са обработени и пътищата са проходими при зимни условия.

Няма въведени ограничения по автомагистралите. Нормализира се обстановката и в Североизточна България. Заради зимните условия е спряно движението на камиони над 12 т през Троянски проход и през "Превала".

Целогодишно е забранени движението на камиони над 12 т през проходите "Петрохан" и "Шипка", а през "Вратник" и "Твърдишки" - над 10 тона.

В област Бургас от придошлите води на река Велека е ограничено движението на леки автомобили до 3,5 т по път III-9901 Синеморец - Резово.

Агенция "Пътна инфраструктура" за пореден път апелира шофьорите на тежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на "Пътна полиция".

Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за движение при зимни условия затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно така е - за съжаление, едрите арендатори съсипаха прекрасна инфраструктура, заради която сега всеки снеговалеж в региона е драма
3
1
 
6
 
! Отговори
До долния преди 5 години
Израстнал съм в този регион... Едно време имаше по тежки зими, ама имаше снегозадържане и горски пояси.После продадоха снегозадържането за скрап, и изсякоха поясите... Резултата е видим.
2
0
 
5
 
! Отговори
900 машини преди 5 години
Е как при 900 машини не може да се оправим с 10 см сняг?
1
2
 
10
 
! Отговори
ПенкоКъровМомчилград преди 5 години
абе, завалийте! Какви магистрали в БГ??? Нема такива! Тва са на бат Бойко кадъръмите за освояването на средства...