Пътищата – хлъзгави. Карайте внимателно, на дистанция

74 машини обработват улиците в София против заледяване
4 дек 2018 15:30, Василия Пейчева
6
Пътищата – хлъзгави. Карайте внимателно, на дистанция
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg

74 машини обработват основните пътни артерии в София против заледяване, съобщиха от Столичната община.

Работи се във всички райони на града, като приоритетно се обработват опасни и стръмни участъци, улици, по които се движи общественият транспорт, пътищата в парк "Витоша" като път кв. "Бояна" - местност Златните мостове, кв. "Драгалевци" - хижа "Алеко" и общински пътища в район "Нови Искър".

"Пътна полиция" предупреждава шофьорите, че на много места в страната пътищата са хлъзгави заради дъжд и ниски температури, съобщиха от МВР.

От полицията апелират хората да бъдат изключително внимателни, когато пътуват. Необходимо е да се спазва дистанция, да се шофира със скорост, която позволява да се реагира адекватно на рискова ситуация.

Пешеходците трябва да се движат внимателно, да пресичат само на определените за това места и то след като се огледат.

В никакъв случай не трябва да се правят опити за пресичане, ако светофарът сигнализира в жълто.правят опити за пресичане, ако светофарът сигнализира в жълто.

 


 


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
ПорЦелан преди 2 месеца
Добрият шофьор спазва дистанция и спрямо този отзад. :)
5
0
 
9
 
! Отговори
Уеб преди 2 месеца
Да питам само, колко трябва да е дистанцията? Защото аз спазвам около ~100 м. Но винаги се намира джигит, който да ми я съкрати.
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А по тези тротоари с наклон, дето ги нацвъка Фандъкова, пешеходците как да ходят? То бива малoумщина, ама като тази на Фандъкова и ГЕРБ няма никъде по света.
3
0
 
11
 
! Отговори
пясък и луга в джоб преди 2 месеца
Данъкоплатеца не ще съвети ! Иска пътищата НЕХЛЪЗГАВИ--затова ви плаща ,а не да му гепите парите и да го глобите двойно, като излезе от пътя и го изкарате виновен карал с несъобразена скорост.
2
0
 
8
 
! Отговори
Иван преди 2 месеца
Каква е тази комсомолска инициатива "карайте внимателно", при положение, че пътищата НЕ СА обработени, колкото и внимателно да кара човек при подаване на газ особено със задно предаване колата неминуемо се завърта. Няма такава държава!
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А отровният въздух кой ще обработи