Скъпи Дядо Коледа, помогни на Илияна да сбъдне мечтите на децата!

Момиче на 17 стартира кампания за подаръци, но няма как да ги извози
12 дек 2018 12:30, Джесика Вълчева
3
Скъпи Дядо Коледа, помогни на Илияна да сбъдне мечтите на децата!
Снимка: Pixabay

Скъпи Дядо Коледа,

Пиша ти, защото знам, че думите на всеки стигат до теб и сърцето ти, а в момента имам нужда от именно твоята помощ.

Пиши ми при първа възможност.

Твоя Илияна.

П.С. Ще ми трябва шейната ти!

Така започват приказките, нали? С една простичка мечта за чудо. Всички, обаче, знаем, че приказките са си приказки, а за да сбъднем мечтите си ни трябва истинска помощ.

Илияна е в 11 клас на столичното 81 СУ "Виктор Юго". Решава да сбъдне чудото си сама. По-точно да сбъдне чудото на деца, които имат нужда от него. Решава да стане техния добър старец, макар да е момиче и да е едва на 17.

Стартира кампания за събиране на средства за социално слаби деца от две места в България и да им подари ученически пособия, играчки, дрехи и най-вече... усмивки.

"Винаги са ме възпитавали да правя добро, да дарявам", сподели пред Dnes.bg Илияна.

И така - идеята възниква преди около година, а само преди седмица е направена първата крачка за нейното реализиране. Всичко започва в училище, с още двама нейни приятели, а по-късно заедно търсят помощ и от Община "Младост".

Големите неща, обаче, се случват с мъничко помощ и това знае всеки. Към кампанията й лавинообразно се включват хора от цялата страна, а пакети изпращат и добротворци от чужбина - САЩ, Германия, Англия, Испания, Дания... Малката мечта на Илияна да помогне се превръща в мечта и на хиляди хора, които подават ръка на онези, които имат най-голяма нужда да повярват, че чудесата наистина ги има - децата.

Така Илияна и нейните помощници започват да получават по 60-70 пакета дневно и то само в рамките на седмица. Събират подаръците в помещение в двора на Агенцията за социално подпомагане в Младост, които безвъзмездно осигуряват мястото.

Идеята е подаръците да достигнат до децата от Основно училище "Христо Ботев" в село Лопан. Другата част ще бъде дарена на дружество "Детски свят" в Казанлък, което раздава пакети на социално слаби семейства.

Мечтата на Илияна е напът да се сбъдне, но като всяка една добра и съвсем истинска приказка, главният герой среща пречка. Пречка, която може да бъде преодоляна с помощта на останалите, с помощта на нас.

Големият брой подаръци все пак трябва да стигне до онези, за които са предназначени - децата. Затова Илияна има нужда от доброволци, които да транспортират вещите до село Лопан, а и до Казанлък, за да могат децата да ги получат навреме за Коледа.

Затова момичето призовава всеки с добро сърце да се отзове и да се превърне в един модерен дядо Коледа - без шейна, но пък с кола, който да занесе усмивките при онези, на които те принадлежат.

Всеки, който иска да помогне може да се свърже с редакцията на dnes.bg на адрес info@dnes.bg, за да предоставим контакт на Илияна, а и за да занесем усмивките на тези, които имат нужда от тях - децата на България.


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Много прост народ има.Този типаж Анонимен може само да мечтае да е на това момиче на местото.Тя е само на 17 год.и това е втората и Благотворителна акция която тя прави.Миналата година дариха пак със същите деца 60 чувала дрехи,играчки и книги на Отец Иван в Нови Хан.Мечтай да бъдеш като нея,но никога няма да я стигнеш,защото тя е ЧОВЕК И ИМА СЪРЦЕ И ДУША ДА ПОМАГА
2
0
 
3
 
! Отговори
Ваня преди 4 месеца
До анонимен - явно във вашия ограничен животец всичко се върти около " правене на интересен" и т.н. Момичето прави добро дело, дава добър пример, опитва се да помогне и най-важно важното УСПЯВА. Успява да сбъдне своята и мечта. Успява да помогне на деца в нужда. Успява да привлече и други хора към своята кауза, нещо което на вас нито ще ви хрумне нито ще имате капацитета да направите..
1
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Кифлата просто се прави на интересна пред момчетата, защото вижда, че всяка първа вече е а джуки и трябва да предложи нещо различно, а момчетата се възбуждат от това да **** добри момичета.