Сняг и студ ги не спират: Фирма асфалтира в Гложене... върху снега

От фирмата признават: Форсмажорна ситуация беше!
17 дек 2018 10:45,
99
 

Ето ви ПРОСТОТИЯТА БЪЛГАРСКА - "прочутата" фирма Трейс, полага асфалт при минусови температури и снежна покривка край Гложене! Ама нали едни пари трябва да се гепят...

Posted by Цветан Стойков on Sunday, 16 December 2018

Във вчерашния обилен снеговалеж жителите на тетевенското село Гложене станаха свидетели на гледка, която едва ли са очаквали да видят, а именно - асфалтиране върху сняг.

На видео, качено във Facebook, се вижда, че граждани вдигат скандал на служители на фирма "Трейс", като спорът почти прераства във физическа саморазправа.

"Това е втори случай в рамките на 10 дни – да се полага асфалт върху сняг. Не разбирам какъв е тоя зор?", попита пред bTV Данчо Славков. По думите му строителите се държали "малко нагло".

Още по темата

"Ситуацията беше много форсмажорна", призна отговорният за неделното снежно асфалтиране инж. Венцислав Дилков.

По думите му вчера сутринта метеорологичните условия били добри, а прогнозата била, че в Тетевенско ще вали следобед. Така работниците асфалтирали едната лента… след което завалял сняг.

Дилков подчерта, че напълно разбира, че е недопустимо да се асфалтира върху сняг, но преценил, че ръбът, който се образува на вече завършената лента може да причини катастрофи. Затова и машините продължили да работят "с ясното съзнание, че когато времето се подобри, този допълнително положен пласт, който нулира ръба, ще го изфрезоваме и ще го коригираме".

Инженерът беше категоричен, че нещо такова се случва за първи път и не може да се твърди, че "Трейс" са разчитали на липса на контрол в неделния ден.

"Тези пари няма да са за сметка на данъкоплатеца, а за сметка на фирмата", подчерта той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
6
 
! Отговори
Професор Тюхчеф преди 5 години
Качеството на асфалта не ме вълнува, но да проверят дали на работниците са им платили двойно , заради неделния ден, защото масово по всички строежи и ремонти се работи "нон стоп".
90
0
 
13
 
! Отговори
до 92 преди 5 години
На турците от Доуш, които строиха метрото, днес им прокапа метростанцията на НДК...Айде по-леко с квалификациите, потурначе!
89
1
 
9
 
! Отговори
Хейтър преди 5 години
Магистрали, метростнции, велоалей.... Не, нещо, ама не ли по- добре да се строителството за по- други- без тиквунови времена?
88
7
 
14
 
! Отговори
етнически турчин преди 5 години
Искате ли да позная каква работа е това-САМО БЪЛГАРСКА и никоя друга
87
0
 
16
 
! Отговори
торбалан преди 5 години
определение за асфалт основно пътно покритие преди изкопни работи
86
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При такива атмосферни условия асфалтиране?? Аха, просто има едни пари за гепене. Идват избори.
85
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лъснаха им за..ците на строителите.Виждаме защо протестират срещу проверките на качеството.В това видео няма политика.Фрезоването е скъпа процедура.Така ще си и остане пътя.
84
1
 
19
 
! Отговори
Хидрострой преди 5 години
до работниците: Ако си искате заплатата веднага всички на булеварда с машините на протест!
83
0
 
17
 
! Отговори
kirasirrav преди 5 години
по-миналата година работих в Чехия по един проект за канализация в едно село / аз бях работник там/, разкопаваме , полагаме тръби, асфалт и пр.; в един голям дъжд(нещо бяхме закъснели с графика) слагахме с най-голяма възможна бързина и заравяме, така че и там го има но да речем е извънредно, а в България са ми ясни( и в моето село преди няколко години правиха ново шосе по някакъв проект, много хора от селото работиха общаци и съм видял и разбрал)
82
0
 
40
 
! Отговори
хмм... преди 5 години
И когато в скоро време асфалтираният участък заприлича на лунен пейзаж или по-точно на път след бомбандировки, ще има ли виновни и ще им се търси ли отговорност?
81
1
 
14
 
! Отговори
Xa xa xa преди 5 години
welcome to the jungle
80
2
 
19
 
! Отговори
Прикриватураъа преди 5 години
Споки ЧАДЪРА е опънат широко и ПРИКРИВАТУРАТА звески шъ съ изпърди като кажи че сместа калпав асвалт и сняг е по супер рецептата за вземане на подкупи но виновни няма поради смазката в евро. Матриало с кеф да прави паметници по пътищата.
79
0
 
20
 
! Отговори
до 82 преди 5 години
Да така е! Другата година на този участък да очакват В и К -то! :))
78
0
 
45
 
! Отговори
Българска пословица. преди 5 години
Завали ли сняг, на асфалтиране е.. Асфалтират ли, на разкопаване е..
77
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И отново ТРЕЙС! Сега познайте кой усвоява евро-средства
76
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това са ремонтите на герб по принцип
75
1
 
28
 
! Отговори
Ха преди 5 години
Ремонта има срок и за да могат да опапат всички пари почват хаотично да полагат асфалт на принципа "след мен и потоп", важното е да откраднат еврофондовете! При нас една детска площадка е правиха миналата година пак така по Коледа и имаше дъжд, слагаха бетона, полагаха битума и всичко това в дъжда, познайте колко ще издържи и колко е качествено!
74
0
 
46
 
! Отговори
АПИ преди 5 години
Техническа спецификация на АПИ от 2014 г., раздел 5203. Изпълнение на асфалтови пластове, 5203.1 Ограничения от атмосферни условия:"Производство и полагане на асфалтова смес не се допуска при температура на околната среда по-ниска от 5С, нито по време на дъжд, сняг, мъгла или други неподходящи условия"
73
0
 
10
 
! Отговори
1 преди 5 години
До до 1 67,не е ли същото,каква разлика има ,между ссср,и партията майка на герб-комунисти,даже,в дъщерната партия членува най-младия комунист,който ще остане вечно с титлата си, б.м.борисов.
72
1
 
25
 
! Отговори
До 73 преди 5 години
Ахаам..ти искаш документи...официални с подписа на бойко или цв цв.Е...чак толкова не са ***.Казваш..не може бойко да е навсякъде...да оправя държавата.С тоя акъл..заслужавате да ви крадат още 100години.