80 снегорина рият София, чака ни нова снежна покривка

Жълт код за дъжд и сняг е обавен за 9 области
18 дек 2018 07:42, Александър Попов
14
80 снегорина рият София, чака ни нова снежна покривка
Снимка: Булфото, архив

Жълт код заради валежи от дъжд и сняг е обявен в 9 области на страната, очаква ни и нова снежна покривка. В западните и северните райони на страната валежите са от сняг. В южните и източните ще са предимно от дъжд, но след обяд, с понижаването на температурите, и там ще завали сняг.

Вътрешният министър Младен Маринов обеща да има засилено полицейско присъствие по магистралите и по-добра координация между институциите, за да може трафикът да бъде облекчен.

30 водачи на тирове са санкционирани заради неспазване на указанията на КАТ през неделния ден на интензивен снеговалеж.

Фирмата, която е закъсняла с почистването на автомагистрала "Струма", ще бъде санкционирана.

Над 80 снегорина продължават обработките със смеси срещу заледяване на трасетата, по които се движи градския транспорт, както и опасни и стръмни участъци и общински пътища в столицата, съобщиха от общината.

Тази нощ във връзка с валежите от сняг са извършени обработки в почти всички райони на София. Обработена е и Южната дъга на Околовръстен път. В планината Витоша е извършено опесъчаване на пътищата Драгалевци – Алеко и Бояна – Златни мостове.

Към момента градският транспорт се движи по редовните си маршрути.

В Кризисните центрове на столична община са настанени 118 души, останали без дом. В тях те получават храна и възможност да пренощуват.

Столична община напомня на шофьорите да използват автомобилите си, оборудвани за движение при зимни условия, да се движат със съобразена скорост поради продължаващите валежи и възможности от заледяване. и.

Сняг вали в областите София, Плевен, Силистра, Русе, Разград, Шумен, Габрово, Велико Търново, Търговище и в районите на Луковит, Тетевен, Ябланица, Лом, Белотинци, проходите "Предела", "Шипка", "Република", "Дюлински", "Ришки" и "Айтоски". Слаб сняг има и по високите места в област Смолян.

Пътните настилки са предимно мокри, по усойните и планински райони частично заснежени или заледени, обработени и проходими при зимни условия, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СнегоРИНът РИНЕ, а прасетата РИЯТ.Четете тълковни речници, не е вредно.Ринат, рият, копаят, ровят - има разлика.
11
0
 
1
 
! Отговори
Walking Stick преди 5 години
До до 52Я изпий кафето и прочети пак , 4х4
10
0
 
4
 
! Отговори
Партиен член преди 5 години
Опесъчаване и после повишени прахови частици. Браво.
9
0
 
3
 
! Отговори
Митко Банцера преди 5 години
Искам Коледа и Нова година да са снежно бели. Така е редно и по-естетично. Който го е страх от малко сняг, да си седи в къщи и да гледа през прозореца. До 50 см снежна покривка е напълно нормално за географските ни ширини, а тия дето пискат срещу снега да вървят в Африка да ги изядът крокодилите.
8
2
 
2
 
! Отговори
до 52 преди 5 години
Лъжльо--а намали малко торбите с цимент --- с това предно цимента отзад само ще влоши нещата --намери начин да ги сложиш на предния капак !
7
1
 
12
 
! Отговори
??? преди 5 години
Само не разбрах какво рият? Снегът валя в неделя, а днес е вторник. Може би е по-добре да изчакат до юли-август и тогава да почистят от снега.
6
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да дойдат да изчистят и у наше село! Не може само в София.
5
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ККарам си "Панда"-та 4х4 с 4 зимни гуми и две торби цимент в багажника и стъпва здраво.
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
УжасТ!
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
значи скоро няма да изчистят софия, щом след 2 4аса като спре снегът чистят магистралата, софия може и след 24 часа след като спре снегът да я изчистят, както и правят до момента
2
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
не бяха ли 200? В неделя се твърдеше че са 200. При 200 беше плачевно представям си 80 какво ще е :) Ами да ни е честито, за поредно година едни хора прибраха едни пари за една работа. #hubavoe #nonespiradavali
1
0
 
21
 
! Отговори
? преди 5 години
Какво значи "рият". Защо не "ринат"?