"Бъди човек" - 25 младежи и 280 стоплени сърца в Ямболско

Нуждаещи се в старчески домове получиха храна и време
Обновена: 2 яну 2019 21:52 | 2 яну 2019 21:52,
5
"Бъди човек" - 25 младежи и 280 стоплени сърца в Ямболско
Снимка: "Бъди човек", Facebook

1419 изминати километри, 25 доброволци и 280 стоплени сърца. Това е равносметката от деветата кампания на група млади хора, които подаряват много повече от хранителни продукти на възрастни хора. Подаряват им времето си.

Кампанията "Бъди човек" се провежда за трета поредна година. Около Рождество, Великден и Успение Богородично младежи от Ямбол, които се прибират в родния си град за празниците, събират средства чрез Facebook, които после разнасят на нуждаещи се хора от селата в околността.

Тази година младежите успяват да посетят 24 села и три старчески дома от общините в област Ямбол. 8 екипа от доброволци успяват да обиколят целия район в югоизточна България. В кампанията се включват обикновено ученици, студенти и работещи хора, които искат да подарят усмивки на самотни възрастни хора.

В деветата кампания "Бъди човек" се включват и семейства, а дарители има и от чужбина, които са далеч от своите близки.

"Хората не гледат какво им носим в торбата. Гледат в очите ни с много радост и надежда", разказва Ирина Георгиева, която е част от доброволците.

А реакциите на възрастните, които живеят на забравени от Бога места са безценни, защото много от тях разказват, че рядко се радват на внимание дори от собствените си деца и внуци, разказват доброволците.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
6
 
! Отговори
Име преди 5 години
Браво на хората, една хубава новина!