Военен спаси възрастен мъж в пожар в Старозагорско

Господин Янков извадил 2 газови бутилки от горящата къща
17 яну 2019 17:52, Красимир Ангелов
13
Военен спаси възрастен мъж в пожар в Старозагорско
Снимка: МО

Военнослужещ от Сухопътните войски е помогнал на човек в беда в старозагорското село Михайлово, съобщиха от Министерството на отбраната.

На 9 януари около 16.00 часа в село Михайлово, Община Стара Загора, в къща, собственост на 65-годишен мъж, е възникнал пожар, предизвикан от късо съединение.

Ефрейтор Господин Янков от батальона за логистично осигуряване от 2-ра Тунджанска механизирана бригада - Стара Загора, който е в полагаем домашен отпуск, видял горящата къща. Със собствен пожарогасител той влязъл в сградата, където видял две бутилки с газ пропан-бутан. Военният ги извадил извън горящата къща и извел 65-годишния мъж от нея.

До идването на екипа на "Пожарна безопасност и защита на населението" ефрейтор Господин Янков почти погасил пожара. По този начин, с риск за себе си, спасил човешки живот и имущество, посочват от военното ведомство.

В писмо до командира на 2-ра Тунджанска механизирана бригада бригаден генерал Костадин Кузмов, кметът на селото изказва своята и на жителите му благодарност за постъпката на ефрейтор Господин Илиев Янков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Аз , Аз преди 5 години
Бицата е Герой!!!
6
1
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
Браво!
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До номер 4. Няма значение,каква му е стойката, постъпката му е мъжкарска, а ти можеш да имаш стойка на тежката,но си оставаш един жалък мишката.Винаги ще има достойни мъже като него и мишоци като тебе. Страх те дори името си да кажеш.От
4
0
 
1
 
! Отговори
Totenkopf преди 5 години
Единствен той защити честа на армията! Шапки долу!
3
0
 
3
 
! Отговори
Пламен преди 5 години
Браво на гражданина. Военен, стругар, монтьор - все тая. Тоя може и един-двама *** да "овърти" при нужда. До човека си е - едните са мъже, другите ***. Барети-марети, въпрос на вкус...
2
0
 
26
 
! Отговори
Ристу преди 5 години
Това е герой!
1
0
 
29
 
! Отговори
Джугашвили преди 5 години
Браво