Опасен въздух! В 10 града е отчетено замърсяване

Най-мръсен е въздухът в София - в "Надежда", "Хиподрума", "Павлово"...
19 яну 2019 09:09,
44
Опасен въздух! В 10 града е отчетено замърсяване
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

В 10 града у нас е отчетено замърсяване на въздуха. Това сочат данни на показателя "Air Quality Index" на Европейската комисия.

Данните от тази сутрин показват, че концентрацията на фини прахови частици (PM10) и (PM2.5) е над нормите в редица градове у нас.

Най-мръсен е въздухът в София. Най-големи стойности в столицата са регистрирани в станциите в "Надежда", "Хиподрума", "Павлово", "Младост" и "Дружба".

Замърсяване е отчетено още в Благоевград, Перник, Пловдив, Хасково, Плевен, Велико Търново, Русе, Шумен, Варна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
10
 
! Отговори
Криеница преди 5 години
Уредите отчитат замърсяване, но експертите не обявяват причините за замърсяването. Защо? Не могат да си свършат работата докрай или не е удобно да информират обществеността. Ако се върши половин работа, не е ли редно да се получава половин заплата?
17
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Живея в Дружба от 30 години. И Кремиковци съм видял, и пушещия тец, но кварталът се превърна в гето точно заради застрояването последното десетилетие.
16
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хахах, вече почнаха да крият че най-мръсен е въздуха в Красна Поляна и Овча купел, защото всички разбраха откъде идват фините прахови частици, ама истината стана неудобна!Ах колко жалко е да си гербав лицемер!
15
21
 
5
 
! Отговори
Кметицата ли ??? преди 5 години
Кметицата ни си е идеална ,ами вие навлеците ,,софийски жители" станахте вече един милион и ни отнехте и улиците и въздуха.,,Населението" си бяхме добре като бяхме 800,000,ама сега на два и половина милиона,половината от които мърльовци и,,***" трудно може да се угоди.Всяка нова придобивка се троши,драска,краде,унищожава,кърти и не се пази.И 10,000 кмета да има не могат да опазят София от ,,хуните-унищожители-огледайте се коя спирка,градинка и детска площадка са останали читави и ненарисуван
14
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като работеше Кремиковци най мръсенбеше въздуха в Дружба и Младостите.А застрояването не започна преди 10 години ,нали.За вас малките живота всепедно е започнал преди 9-10 години.*** мамини!
13
4
 
11
 
! Отговори
Край преди 5 години
Днеска гледам метат по улиците - имитация на борба с мръсния въздух.Кметицата е виновна защото няма мъжество да НАЛАГА на населението мерки. От популизъм - страх я е че вече няма да я избират и да харчи бюджета на София.Нужна е пълна забрана на твърдо гориво освен за социално слабите а в безветрени дни и за тях. Нужна е забрана за коли без катализатори.
12
0
 
16
 
! Отговори
До 10 преди 5 години
И каква мярка е поискала кметицата да се вземе? Досега реална мярка не е предложила. Примерно това със зеления билет е имитация на мярка, защото колите са пренебрежимо малък замърсител. Кка да се надав вой, както си написал, когато нищо не се прави. Ако има вой, то е за да направи нещо тази, дето не знае какво трябва да прави един кмет на София.
11
1
 
16
 
! Отговори
месара преди 5 години
Кметицата позволи унищожаване на зеленината в града и безразборно застрояване. Виновна е тя, пак тя и на първо място тя.
10
0
 
23
 
! Отговори
Край преди 5 години
Глупостта край няма. Според писанието Най мръсен е въздуха в София, къде? В "Надежда", "Хиподрума", "Павлово", "Младост" и "Дружба". А истината е че само там има измерватели на общината.Ако сложите такъв в Красна поляна/Факултета и Христо Ботев и Нови Искър ще се му се строши брояча. *** нищо. Важното е да се пълни страницата.
9
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ВасилЯ ми обясни как точно кметицата ви е виновна, след като при всяка мярка която иска да бъде взета вие надигате селския вой до небесата?
8
0
 
14
 
! Отговори
??? преди 5 години
10-13 пъти над нормите е замърсяването на въздуха около споменатите 3 квартала. Не съм виждал толкова голямо замърсяване в София досега. В останалата част на София замърсяването е "само" около 2-3 пъти над нормите.
7
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали два пъти ви пуснаха да си купите зелени билетчета с намаление в София. Проблемът с мръсния въздух е решен.
6
3
 
9
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 5 години
А в Бургас въздуха е най чист -- хахахахахахНай мръсен въздух е ?? !! в БУРГАС!! ( само че там Лукойл и Кроношпан не ги закачаме - че много уволнения ще има после на разни анализатори)
5
0
 
20
 
! Отговори
??? преди 5 години
Има сайтове с повече точки на измерване. Както винаги най-мръсен е въздуха около Факултета, Христо Ботев и Филиповци. В тези три квартала няма измерване, защото ако има нормите ще са винаги превишени и то десетки пъти.
4
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ВасилЕ все някой трябва да ви е виновен :) ама като ви карат да спазвате мерките почвате да ревете :) после защо държавата 30години е в къча.
3
1
 
19
 
! Отговори
??? преди 5 години
Цитат: Най-мръсен е въздухът в София. Най-големи стойности в столицата са регистрирани в станциите в "Надежда", "Хиподрума", "Павлово", "Младост" и "Дружба".* Само там има измервателни станции в София. Има още една на Витоша, Копитото.Да се твърди, че въздуха е най-мръсен само където се измерва, е формена глупoст.
2
1
 
18
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Това дали ще спре фандъчка да строи небостъргачи или напротив
1
24
 
2
 
! Отговори
Ха-ха-ха! преди 5 години
Едно време като нямаше станции и не знаехте колко е мръсен въздуха, живеехте по-счастливо. Не, че въздухът е бил по-чист де. Само че си нямахте представа за това.А сега, като знаете, това какво променя?