Още две жертви на грипа! Починаха 2-ма мъже на 39 и 42 г.

Други четирима са на командно дишане в КАРИТ - Пазарджик
Обновена: 22 яну 2019 15:37 | 22 яну 2019 15:37,
43
Още две жертви на грипа! Починаха 2-ма мъже на 39 и 42 г.
Снимка: pixabay

42-годишен мъж е починал след сериозни усложнения, вследствие на тежък грип, в реанимцията на областната болница в Пазарджик, въпреки усилията на лекарите да спасят живота му, съобщи за "24 часа" директорът на здравното заведение д-р Васил Вълчев.

Други 4 пациенти са на командно дишане в КАРИТ, отново заради белодробни усложнения. "Обстановката в болницата е неимоверно натоварена, заради многото пациенти с рeспираторни заболявания", не скри д-р Вълчев.

Още по темата

В детските отделения са приети по 10-15 деца повече от капацитета. Поради това там са пренасочени допълнителни медицински екипи от други отделения. Препълнени са и вътрешните отделения с болни от пневмония. За пациенти с усложнения от грип са разкрити допълнителни легла в отделенията по хирургия и неврохирургия. Към момента няма върнати пациенти, които се нуждаят от болнично лечение, увери директорът на болницата.

Той очаква пикът на грипа да е до края на седмицата и се надява персоналът на областната болница да издържи на неимоверното натоварване.

Друг 39-годишен помориец вероятно е починал след усложнение от грип, но още няма официално потвърждение от здравните власти.

Димо Колев първо се лекувал в болницата в родния си град, но положението му се влошило и бил преместен в инфекциозното отделение на УМБАЛ-Бургас и издъхнал в реанимацията.

"Не е доказано, че е починал от грип", казаха от здравното заведение. Затова отказали на близките му да предадат веднага тялото му и назначили аутопсия, която да определи точната причина за смъртта.

Според лекари му били взети проби за грип, но се оказали отрицателни. Но със сигурност е бил посокен от други вируси на остри-респираторни заболявания, които са довели да пневмония, която е преминала в менингит. Колев е баща на две деца.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
10
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много млад народ никога не са водели здравословен начин на живот. Пият пушат дрогират стреса е най съществен в унищожението на здравето. А това веднага се отразява и при най малката инфекция. Отслабена имунна система няма как да се пребори с инфекция. Получават се усложнения които водят до фатален изход. На много млади хора съм казвал ако на млади години не си запазите здравето няма да дочакате староста.
12
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За да се докаже въобще, че смъртта има нещо общо с грипа, то трябва да се направи изследване, че човекът е именно носител на такъв вирус. Ако ще е само "на око" - това никакво доказателство не е. Може да си е чиста пневмония, която да няма нищо общо с грипа.
11
0
 
49
 
! Отговори
Z преди 5 години
Защо в София-град още не е обявена грипна епидемия? Какво се чака? Да го докараме до жертви като в Пазарджик ли?
10
3
 
56
 
! Отговори
колко още ще умрат? преди 5 години
В болницата умират!!!С какво ги лекуват там, изобщо лекуват ли възпалението на белите дробове???Най- евтините и нисък клас медикаменти ли използват?НЗОК? Лекарската гилдия? Министърът???Пациентските организации???
9
0
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази година за първи път в живота ми лежах 3 дена в леглото почти без да мога да стана.Не знам какво беше това чудо, но нямам спомен в съзнателния си живот преди да съм боледувал така.Същото нещо беше с още 4ма членове на семейството ми.Изключително заразен и гаден вирус, затова моят съвет е да не подценявате болестта и при първи симптоми да идете на лекар.
8
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За последните 10 години сигурно с милиони е намаляло населението ако не беше герб сега населението щеше да с ее увеличило но е намаляло с милиони е това е герб
7
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За вчера и днес са избити десетина , и още няколко десетки избити от престъпления ,каквито политиците такива и престъпленията.
6
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От къде свързахте грип с герб?По се римува грип с грипен.
5
24
 
11
 
! Отговори
преди 5 години
Горките хорица.Ваксинирайте се, не се правете на многознаещи...
4
0
 
34
 
! Отговори
Жалко за хората.. преди 5 години
..нека почиват в мир!
3
0
 
29
 
! Отговори
A преди 5 години
Ужас!
2
0
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Почти всяка година боледувам от Грип. Тази година вече станаха 10 дни и все още кашлям. Не мога да се съвзема. Това не е обикновен грип.
1
12
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герб ви избива на ден по сто човека тровят вие ги избирайте тиквите а те ви тровят ,избиват на ден по минимум сто човека изберете си герб