Пак агресия... пак в спешното в Горна Оряховица

Ще има ли оставки на лекари сред поредния подобен случай?
23 яну 2019 09:52,
32
Пак агресия... пак в спешното в Горна Оряховица
Снимка: Булфото

И тази нощ в Спешната помощ в Горна Оряховица е имало случай на агресия.

"През нощта пациенти блъскат вратата и чупят ключа вътре. Такива хора нямат обща култура. Те идват тук да търсят помощ, а същевременно проявяват агресия. Освен това е имало пиян човек, който се е опитал да направи опит за самоубийство. Той се е опитал да си среже вените с тъпата страна на ножа. Все пак той има порезни рани", разказаха медиците от Спешна помощ – Горна Оряховица.

Още по темата

Предната нощ жена нападна фелдшерка от спешния център в града, след което последваха протест и заплахи за оставки в болницата в Горна Оряховица.

Фелдшерът Наталия Армянова беше нападната от майката на 5-месечно бебе, докато подготвяла документи за транспортирането му до болницата във Велико Търново.

35-годишната жена ударила здравната работничка през лицето с телефона си, а тя взела решение и напуска системата на здравеопазването.

"Преди 2 години бях ударена с юмрук от пациентка. Жената, която ме нападна, беше осъдена. Аз продължавам да работя. Всеки има право да прецени дали ще остане на работното си място, или не", каза пред Нова тв д-р Петя Стоименова. Според нея трябва да има промени в закона, за да не се стига до подобни случаи.

В края на седмицата ще стане ясно дали ще има колективна оставка на екипа.

"Колективната оставка се обсъжда. Но това не е решение на проблема. Това е акт на отчаяние от страна на колегите. Подобни случаи се случват почти на всеки час", заяви началникът на Спешна помощ – Горна Оряховица Виолета Пашова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
3
 
! Отговори
сравнение преди 5 години
Имам позната която завърши екология и започна рбота като секретарка с начална заплата 3000 лева месечно.А новозавършил лекар с каква заплата започва работа?
6
0
 
3
 
! Отговори
до 1 преди 5 години
Само след няколко години няма да има детски лекари в цялата страна.Тогава няма да го дочакаш и след 5 дни чакане.След 30 години презрително отношение към тези хора вече никой не иска да учи медицина,та камо ли педиатрия да специализира!Каквото повикало такова отговорило-както е казал народът ни!Нали сега са завършили 400 лекари и над половината още след завършването заминават за чужбина.Останалите ще заминат след 3-4 години-като вземат специалност!И така до 5 години няма да остане никой.
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Промени в закона! Има наказателен кодекс справка чл. 128,129,130 какви повече промени. Пак питам има ли осъден медик за лекарска грешка или немарливо отношение към пациента?
4
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 3 - Напълно Ви подкрепям! Нещо повече - в демократичните САЩ, здравнонеосигурените пациенти от гeтaтa умират пред вратите на болниците. Здравната система е много скъпа услуга и може да звучи нехуманно, но няма как да се предлага за 5 поколения здравно неосигурени *** от гeтaтa. Ще живеят колкото им е писано. За толкова имат "принос" към тази държава!
3
0
 
17
 
! Отговори
И какво се получава? преди 5 години
Плащаме осигуровки, но в даден момент се оказва, че в района ни няма Спешна помощ, защото медиците са напуснали заради безобразията на онази част от населението, която нищо не плаща, но се ползва от услуги на институции, издържащи се с пари от нашите данъци!Тогава, колкото и нехуманно да звучи, нека да променим закона така, че всеки да получава такава здравна помощ, за каквато може да плати той самият или родителите му, ако е непълнолетен! Изключение - само за сираци и за истински инвалиди.
2
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има ли смисъл да се коментира под такива новини?
1
24
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
отношението на някои служители дали от стреса или някакво професионално изкривяване е непоносимо и вбесяващо, няма смърт без причина. Чаках пет часа доктор в детско отделение от 08 до 13 часа идва идва до десет минути и не дойде, явно понякога някой не си мълчи лошото в случая е, че само ромите действат.