Магистрала Видин - Монтана, 4 ленти между Мездра и Ботевград

Проектът за участъка от път Е79 претърпя сериозни промени
24 яну 2019 19:10,
33
Магистрала Видин - Монтана, 4 ленти между Мездра и Ботевград
Снимка: БTA

Магистрала ще свърже Видин и Монтана, а между Мездра и Ботевград ще бъде изграден скоростен четирилентов път. Това съобщи министърът на регионалното развитие Петя Аврамова на среща във Видин за развитието на проекта за модернизация на пътя до Ботевград.

Проектът за участък от пътя Е79 между Видин и Монтана е променен от първоначалните планове в автомагистрала. Участъка между Мездра и Ботевград пък се предвижда да се превърне в скоростен четирилентов път заради релефа и трудните условия за неговото изграждане.

Още по темата

В срещата участваха инж. Дончо Атанасов - член на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура", народният представител Владимир Тошев, областният управител Албена Георгиева и кметът на Видин Огнян Ценков, предаде БТА.

Тази година трябва да приключат процедурите за избор на изпълнител на пътя между Видин и Ружинци, като успоредно с това ще бъдат процедирани парцералните планове, ще бъдат извършени отчуждителни процедури и в края на годината да започне реалното строителство, каза Дончо Атанасов.

Проектът за строителство на пътя между Видин и Ботевград е приоритетен за правителството, като лично ще следя изпълнението на заложените графици, каза Аврамова. Тя посочи, че първият участък, който ще започне да се строи е от Мездра до Ботевград, тъй като е най-напреднал в процедурите, след него започва строителството на пътя от Видин до Ружинци.

Министър Аврамова определи като правен казуса между община Видин и АПИ за забавянето на процедурите по изработването на общия и подробния устойствен план на пътя и посочи, че с промените в ЗУТ се дава възможност тези процедури да бъдат ускорени. По-рано днес министър Аврамова се срещна с кметове на общини и председатели на общински съвети от областта за напредъка на проекта за модернизация на пътя Видин - Ботевград.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
6
 
12
 
! Отговори
Макс преди 5 години
Предизборно време, обещанията не свършват, а след като минат изборите, обещанията се забравят и така от избори на избори.
5
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БСП ВИДИНБях във Видин преди 4 месеца! Мърди! Заслужават си съдбата! В заведението на покрива на "МОЛ"-а срещу църквата, бяха си пуснали готвача в почивка на Национален празник и поне десет човека си тръгнаха заради това от заведението. Повечето чужденци!!!! Има и други от Видин, дето сега са в София и с огорчение говорят за манталите на местните!!! *** народ, беден район! А имат дадености за които други могат само да мечтаят! Само в ембарго и от контрабанда могат да се издържат!
4
8
 
12
 
! Отговори
Хаха преди 5 години
Бибитко отново е пуснал фабриката за манипулации. Та какво стана с Калотина-София, Пловдив-Асеновград, Бургас-сл.бряг, йблагоевград-кресна, нещо срокове имаше, обещания пред умилението на овчите медии и телешкия възторг на лакеите му. Май нищо не се получи, а.
3
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БСП ВИДИНАлоооо! Склериииии! Какво да ти върнат, каква работа? За хляб се чакаше от 4 часа сутринта! Магазините бяха празни 89-та! България тогава фалира 3-ти път за 45 години! Дори след Първата световна не сме пипали златния резерв, нищо, че го пишем в историята като Национална катастрофа! Мен не ми стига времето от работа, ти защо нямаш? Китай и Ю.Корея пътища строят, а не раздават социални помощи! Затова дръпнаха толкова!
2
23
 
16
 
! Отговори
БСП ВИДИН преди 5 години
Не искаме магистрали и асфалт, искаме хлбя, работа, да се върне ТКЗАтата и да живеем както едно време!
1
5
 
25
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Доколкото си спомням участъка Ботевград - Мездра вече трябваше да се строи.