Без крака, пари, семейство и без покрив над главата

Иван Атанасов изгонен от Дом за стари хора - биел обитателите, прибирал се пиян...
Обновена: 25 яну 2019 17:55 | 25 яну 2019 17:45,
18

Без крака, без пари, без семейство и… без дом. 68-годишният Иван Атанасов е изгонен от Дома за стари хора с физически увреждания в ловешкото село Сливек.

Възрастният мъж бил приютен от Радка. Почукал на вратата й – премръзнал, гладен и бездомен. Била единственото му спасение в студената зима. Двамата се познавали отдавна, тъй като жената работила в Дома за стари хора, в който доскоро живеел самият Иван. Радка го съжалила и го прибрала в дома си.

Оказало се, обаче, че Иван не бил изгонен просто така от дома. Там той не спазвал установените правила, внасял тайно алкохол и се прибирал пиян. Освен това, Иван се отнасял и грубо с останалите обитатели и често употребявал физическа сила, а и отказвал да се консултира с психолог.

Оказало се също, че Иван не е съвсем бездомен. Мъжът имал апартамент на свое име, а освен това имал и роднини - сестра и синове, с които обаче не се разбира. Затова не потърсил и тяхната помощ.

"Сестра ми директно ми каза: Чупи си главата!", сподели пред камерата на телевизия Bulgaria ON AIR възрастният мъж.

Заради поведението си многократно е предупреждаван, че ще бъде изгонен от дома. Преди три дни лично директорката на институцията влязла в стаята му и го помолила да си събира багажа. Иван не създал проблеми и си тръгнал без излишни пререкания. Отишъл директно пред вратата на Радка.

След като Радка приютила Иван в къщата си в село Горно Павликени, решила да потърси помощ чрез Facebook, тъй като не можела да се грижи за него. А малко след това историята на 68-годишния мъж предизвика и огромна вълна от съчувствие.

Иван признава, че иска да се върне обратно в дома, но към момента все още не го е заявил официално. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
NE GO JALETE IMA APARTAMENT IMA SINOVE IMA PENSIQ IMA I PARI ZA PIENE DA SE OPRAVQ XORATA VERNO XLQB NQ%AT
11
1
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
НЕЩО НИ БАЛАМОСВАТ!!!ТОВА Е ИНВАЛИД И ПОЛУЧАВА ПЕНСИЯ!!!ОСВЕН ТОВА ТРЯБВА ДА ИМА ПЕНСИЯ ЩОТО МОЖЕ ДА СЕ ПЕНСИОНИРАШ И СЪС 15 ГОДИНИ ТРУДОВ СТАЖ НА 66 ГОДИНИ ОТДАВНА СЕ Е ПЕНСИОНИРАЛ!!!ТЪРСИ СЕ СЕНЗАЦИЯ ТАМ КЪДЕТО НЯМА!
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре че пускате от време на време такива статии,че да поддържате бойният дух на българина.Да разбере ***,че в сравнвние с тези за кито пишете,той е добре,и да се успокои.Понеже има най-зле,и ние не сме от тях,да бъдем щастливи и благодарни на системата в която живеем.
9
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Коментиращите? И тези хора ли ви занимават и пречат вече. И най-нещастните и изпаднали хора ли ще коментирате ръсейки мозък навсякъде и като всекомпетентни да анализирате причините за чуждото нещастие. Бил пиел. Ами той е без крака. В апартамента на негово име кой знае кой се разпорежда. Този човек няма смисъл в живота си, а вие сте се нахвърлили върху него. Преди дни някой беше написал под подобна статия, че хора, които нямат собствен живот коментират чуждия. Подкрепям мнението му.
8
4
 
10
 
! Отговори
Сандо преди 5 години
е тв това е бойният български дух!
7
4
 
37
 
! Отговори
Умник до 3 преди 5 години
Посланието е едно - който каквото си надроби, това ще сърба.
6
2
 
10
 
! Отговори
vlady преди 5 години
Браво на пианиста. Заслужава звание "Горький пропойца".
5
4
 
36
 
! Отговори
sante_dog преди 5 години
Ако положението му е толкво азле защо се е отказал от него? Не бих съчувствал толкова на човек кйто има покрив над главата и се грижат за него, но той захвърля това с лека ръка. Вместо да е благодарен той започва саморазправа. Не можеш да помогнеш на човек който не иска. А само да му се дават пари за алкохол не става. Дано като прекара на студено някой друга вечер се сети какво е загубил, пък се върне със сълзи на очите в дома, да го приемат! И да му дойде акъла!
4
2
 
18
 
! Отговори
Нар. Поговорка преди 5 години
Хем шуто,хем боде
3
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво е посланието на статията ???
2
4
 
35
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Какво прикривате с тази безсмислена статия?
1
4
 
40
 
! Отговори
ууу преди 5 години
Интресно кой му съчувства - на алкохолика, побойника. Че той е настроил всички срещу себе си.