Доставят 10 мобилни генератора за най-засегнатите в Родопите

Повече от 120 техници продължават работа на място
26 яну 2019 18:26, Красимир Ангелов
8
Доставят 10 мобилни генератора за най-засегнатите в Родопите
Снимка: Електроразпределение Юг

Електроразпределение Юг продължава дейности по възстановяване на електрозахранването в засегнатите от тежкия снеговалеж селища в Родопите, съобщават от дружеството.

Обстановката продължава да бъде усложнена поради скъсани електропроводи и счупени стълбове от разпределителната мрежа.

В района на Смолян електрозахранването за редица села беше възстановено, като все още се работи по аварии в района на Момчиловци и Соколовци.

Най-тежка остава обстановката в района на общини Сърница, Борино и Доспат. Причината е авария на електропровод 110 kV (киловолта) на Електроенергийния системен оператор (ЕСО), поради която не могат да се извършват оперативни превключвания по мрежа 20 kV (киловолта) на Електроразпределение Юг.

С цел по-бързо възстановяване на снабдяването дружеството осигури общо 10 мобилни агрегата за най-засегнатите селища. Четири от агрегатите вече осигуряват електроенергия за град Сърница.

За отстраняване на повредите Електроразпределение Юг е мобилизирало повече от 120 човека. Всички групи са оборудвани с техника и материали, както и резачки за отстраняване на паднали дървета. Налице е и допълнителна специализирана техника – моторни шейни и АТV за трудно достъпните места.

В Електроразпределение Юг функционира Кризисен щаб за по-добра координация на възстановителните дейности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Пореден път държавните органи не са подготвени. Хора представете какво ще стане ако завали 40 см. сняг в цялата страна. Некадърни политици популисти.
4
1
 
5
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До 1Ееее хайде стига.Заледяване последвано от тежък мокър сняг наистина прави големи поразии.Преди години и при нас проводниците бяха станали дебери колкото китка.Късаха се като конци.
3
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Със- горелки, ***- режат, стълбовете...
2
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Промяната на Радев! Наиграхтели се? Оставка на *** клепоух!
1
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предупреждавах Чезните че ще се стигне до падане на стълбове. Но както се казва от едното ухо влязло от другото излязло. От кога тези стълбове не са боядисвани с сребърен феролит, от кога просеките не са прочиствани от израсли клони които достигат до електропроводите. Има няма 35 години. За последно ги боядисваха по бай Тошово време още работех в подръжката на високото напрежение. Стълбовете бяха в отлично състояние без ръжда. От както дойде ДЕМОНИкрацията нито боя са видяли нито клони са рязaни