Саниран, но заринат в боклуци - блок в ромския квартал "Кармен"

Днес отново пространството около блока е потънало в отпадъци
Обновена: 7 фев 2019 19:46 | 7 фев 2019 19:20,
121

Тонове боклуци зад санирания блок в ромския квартал "Кармен" в Казанлък. Снимките обиколиха социалните мрежи за часове и предизвикаха възмущение.

Месеци след като блокът в квартал "Кармен" беше коренно променен и пространството около него изчистено, тоновете отпадъци отново са факт. Дори част от жителите на квартала не одобряват настанилата се отново мизерия, разказва Bulgaria ON AIR.

Димитър Бонев е човекът, който успява да убеди ромите в квартала да направят ремонт на ВиК инсталацията и канализацията с доброволен труд, за да започне санирането.

След като с помощта и на общината през миналата година са били изчистени близо 100 тона отпадъци, сега отново обаче околоблоковото пространство е потънало в отпадъци.

Вече се прави организация за почистване на пространството зад блока. Предстои да бъдат сложени и още контейнери за смет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
5
 
32
 
! Отговори
Минало преди 5 години
Много точно се изказа работникът в шахтатa: "Ние сме бъдещето на България".От повече коментари няма нужда. След почти 1350 години май идва краят на един народ, жалко че не можем да се спасим в собствената си родина, а се пръснахме по света.
45
6
 
13
 
! Отговори
Длдл преди 5 години
Електората на БСП и ДПС в действие....
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЦОЦ означава Шведа си Остава Швед
43
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само споменавам факти. Как се освобождават на запад от ромите през 19-ти век. Англичан и французи - товарят го на кораби и ги остят на (мно-о-ого) далечни острови. Джон Бон Джови, певеца, е такъв островитянин. А испанците просто са ги изклали, за кратко време. Вярно, било е 19-ти век, но точно тези западняци като заговорят за интеграция... А през вековете, много нации са се интегрирали и мешали с българите, но не и ромите, прогонени от Индия, защото не били способни на земеделие, животновъдство.
42
0
 
21
 
! Отговори
man преди 5 години
нашите данъци в действие
41
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на държавата, браво за подкрепата на тези трудолюбиви и чисти пред държавата длъжници-граждани. Сигурно и децата им са всеки ден на училище и са отличници.
40
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 40...и на Ненка и ония от ДеПеСа-то, цялото БКП!
39
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А глоби няма ли?Какви сълзливи репортажи само.Утре ще плъзне Хепатит.Въшките ще ги изядатВ същото време се очаква раздерто събиране на ***
38
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Електората на Суджука и Ушев Цецо.
37
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Без социални помощи докато около блока не светне от чистота-гарантирано !!!
36
0
 
52
 
! Отговори
Стига вече моркови! преди 5 години
ЗАЩО Общината трябва да им чисти?ЗАЩО преди няколко години, в деня, когато софиянци доброволно излязоха да направят пролетно почистване в сравнително чистите си квартали, Фандъкова с общински пари разчисти незаконните сметища в ромския квартал, а наоколо с ръце в джобовете стояха индийците, цъкаха семки и плюеха обелките върху току що почистената територия?!Мърсят? Глоба! После с принудителен труд да почистят. защото от такива сметища тръгват зарази из целия град!
35
12
 
2
 
! Отговори
Бсп са гадове преди 5 години
До 32. Абсолютни глу.пости си написал. Санираните блокове в ромските квартали се броят на пръсти, а огромнста част от другите блокове са си много добре направени. Вие, червените, много обичате да генерализирате единични случаи.
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
мечтиииииии...........
33
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сигурно пак българите са виновни. Тия зли расисти отиват и си хвърлят *** пред ромския блок.
32
0
 
31
 
! Отговори
Браво преди 5 години
Браво на тоз Димитър Бонев.Човекът е културен, не се оправдава с 'държавата' и явно полага доста усилия за да култивира хората си.Все отнякъде трябва да се почне - едва ли навици трупани с поколения могат да се оправят с един ремонт. Но посоката е правилна.
31
0
 
31
 
! Отговори
Клементина преди 5 години
Можеш да излезеш от гетото, но гетото от теб...
30
5
 
60
 
! Отговори
Гарантирано от ГЕПИ преди 5 години
Доста от "санираните" блокове са в гетата. Там е перфектно за кражби. Контрол на качеството - НУЛА, цени 17 000 лева на апартамент!??!?!?! А си говорим за облепяне на панелка със стиропор. Реална цена... пряко сили 5000-6000 лева (ако всичко е направено суперкачествено)!Яка герберска кражба! Ама много яккккккааааааа!Затова Шайката ще купува острови и ще пълни офшорните сметки с милиарди, а ние ще събираме пари със СМС-и за спасяването на деца!!!
29
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Показателно!!!!После ги галиме с перо.
28
0
 
34
 
! Отговори
Дитету преди 5 години
- Асене, от къде е тая машина? - Дитету ги носи уе! - Как ще го донесе детето тя е 500 кила? - Е, то откъде да знае дитетъ уе, че е 500 кила?
27
1
 
20
 
! Отговори
Аман преди 5 години
Да ве да...все "дитету ги носи"....