Цените на луксозните имоти у нас достигнаха тавана

Около 3 хил. евро струва кв. м в центъра на столицата
8 фев 2019 12:15, Екип на Bloomberg
32
Цените на луксозните имоти у нас достигнаха тавана

Секторът на луксозни имоти у нас отчита повишение на предлагането и леко покачване на цените (средно 6,3%) през 2018 г. Ценовите нива вече достигнаха крайните, приемливи от купувачите стойности. Това каза Бистра Харизанова, старши консултант в Unique Estates, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Харизанова коментира цените на луксозните имоти в столицата.

"Категорично над 1000 евро е кв. м в по-крайните райони на София, ново строителство. В центъра имотите достигнаха до 2800 – 3000 евро на кв. м".

Продавачите в никакъв случай не трябва да очакват такива цени, отбеляза гостът.

"На пазара скоро ще има милиони квадратни метри ново строителство и конкуренцията ще бъде много сериозна. Инвеститорите, които целят бързи продажби, ще трябва да коригират някои от цените".

Харизанова посочи, че ръстът в продажбите се дължи основно на положителната икономическа ситуация у нас, ниските лихвени проценти и добронамереността на банките при отпускането на кредити.

"Очаква се тази тенденция да продължи и през 2019 г., независимо от рестрикциите, които някои банки ще започнат да прилагат при кредитирането", смята Харизанова. 

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С банков кредит цената се изравнява с тези които са в Лондон но ако имаш пари в брой е по евтино.Понеже още не е ясно как Англия ще излиза от ЕС .Възможно е много българи да си продадат имотите в Лондон и да инвестират печалбата си в луксозни имоти в България поради това че в България е по евтино когато плащаш в кеш, а разликата в цената ще им трябва докато се ориентират в България и не решат примерно да се ориентира за германия.
8
0
 
9
 
! Отговори
до гошу преди 5 години
и ся кво, требеше да се похвалиш или ...
7
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Честито! - "скоро ще има МИЛИОНИ" квадратни метри строителство".И все по-чист въздух, и все по-малко задръствания, абе все по-...... нагоре.
6
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
София е на 119 място в света в класацията за най- добри градове за живеене и на последно място в Европа и забележете на 14 място в света по ръст на цените на жилищата. Ужас
5
14
 
14
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
Хахахахахах...най-се кефя на такива статии :) Оправят ми настроението. Когато си купих тухления апартамент в центъра преди 2 години го взех за 1200 евро квадрата, сега правилно ми казаха, че мога да го продам тройно :))) Но "умните" да почакат. Той балона ще се спука. Само търпение му е майката :))))) Хахахахахахахахахха
4
4
 
25
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
за българската лакомия няма таван
3
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мине са не мине ден два и се пуска въдицата за баламурници, колко си бил на далавера да купиш имот сега. Явно бая са я окъсали имотната мафия, а не им се намалят цените още.
2
5
 
35
 
! Отговори
няма такъФ преди 5 години
Що за луксозен апартамент ще е в центъра на София ?
1
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
хм ... цената е 3000 евро, но продавача не бива да очаква в никакъв случай тази цена ... т.е. само купувача трябва да я очаква, така ли?егати комисионните на които работят тези агенции