Моряци бедстват на пристанище "Бургас". Не им плащали заплати

Хората получиха помощ от БЧК и Червения полумесец
9 фев 2019 09:00, Петя Славова
6
Моряци бедстват на пристанище "Бургас". Не им плащали заплати
Снимка: Bulgaria ON AIR

Храна и провизии получиха моряците от бедстващия кораб, който от есента е на Бургаския порт и не може да отплава заради лошо техническо състояние и финансови задължения на собственика. Даренията са от Българския червен кръст и Посолството на Република Турция.

Вече четири месеца 13 души от екипажа - индийци, турци и украинци бедстват без храна и вода, предаде Bulgaria ON AIR.

Моряците разказват, че турският собственик на кораба и застрахователният инспектор са били последно на борда преди Нова година и са обещали да им изплатят по четири заплати, а те да бъдат репатрирани.

Но и до днес пари няма. Днес моряците получиха помощ от БЧК и Червения полумесец.  От пристанище "Бургас" коментираха, че това не е първият случай в морската практика на изоставени от корабособствениците екипажи.

В този случай съдебните процедури са дълги, а моряците понякога остават и година на арестувания кораб докато получат възнагражденията си.

Ако го напуснат остават без пари. Така се оказват заложници.

Корабът ще бъде освободен, едва когато бъдат изплатени заплатите и се направят съответните ремонти, за да отплава, съобщиха от "Морска администрация"


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: БургасморяциBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
33
 
! Отговори
морски преди 5 години
Срок месец ,и кораба се продава на търг ,и се плащат заплатите !!
2
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бетер кирчо парахода. Той пък ги изнудва по следния начин,който не е на рейс и иска заплата, е длъжен да ходи на мачовете на пералнята му, да пълнят стадиона.
1
3
 
33
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
Горките хора,тръгнали с пробити...корита да обикалят света за единия хляб.А можеха да станат...горди пирати,ако не бяха попаднали в Бургас посред зима.Ако изкарат до май ще...живнат,на Слънчака.