Правописна грешка и.. сме ужилени с милиард годишно

Загубили сме над 500 млн. евро заради фалшиви стоки
Обновена: 15 фев 2019 09:33 | 15 фев 2019 08:40, Петя Славова
61
Правописна грешка и.. сме ужилени с милиард годишно
Снимка: архив, Булфото

Правописна грешка в адресите на сайтове, имена на марки и названия на продукти ни жили с около един милиард лева годишно. Това показва проучване на "Монитор", което се основава на редица доклади от Европейската комисия и по-точно от Службата на Европейския съюз за интелектуална собственост (EUIPO).

Според последните публикувани данни страната ни е загубила над 500 млн. евро заради фалшиви стоки.

Експертите посочват, че те са имали близки наименования до оригиналните продукти, като разминаването е било само в една буква, замаскирана като правописна грешка. Неточности е имало и в ужким легални сайтове, които също са се разминавали с една или две букви, така че само да приличат на оригиналните домейни, но да не препращат потребителите към страниците на истинските производители.

Според проучванията на ЕК всеки българин губи по 150 лева годишно заради фалшивите стоки. Загуба има и в работните места, които се изчисляват на 17 хил. годишно, и то само заради ментетата.

Причината за по-слабата заетост е, че законните производители произвеждат по-малко, отколкото биха произвеждали при липсата на фалшифицирани продукти и заради това наемат по-малко работници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
Скептик преди 5 години
Марковите подукти, които се копират обикновено не се произвеждат в България. Ако заместителите са качествени и евтини в същност това е печалбата на Българските граждани. Huawei е пример за прогрес на компания от слабо развита страна и само заслужава почит. Този плач е смешен. Що се отнася до родните фалшификати на хранителни стоки - производителите са за разстрел.
39
2
 
0
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 5 години
Във всяка демократична страна виновните за такива загуби се разстрелват.По този начин следващите много ,ама много ще внимават
38
1
 
8
 
! Отговори
БГ преди 5 години
Не само по сайтовете става така. Вижте какво става с винетките. Аз съм от тези които пиха една студена вода заради сбъркания сайт на АПИ.
37
2
 
19
 
! Отговори
Ванката преди 5 години
Ужилени, ама друг път. Да си купиш нещо на реална цена, вместо да им плащаш за "марката" е повече от нормално и практично. Дреме ми за печалбата на милиардерите, и без тва ни смучат отвсякъде.... , а и данъци не плащат.
36
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е и къде са тия производители с близките названия,а е възможно филияли на правилните названия да си послагват нещо близки названия за увеличаване на асортимента та някои да изпъкнат като най-близки като названия,че и качество,но по-евтини за клиенти и бързо оборотни как намаление в цени и достъпни за пазара спрямо класа и т.н.
35
1
 
19
 
! Отговори
охубоху преди 5 години
Последният абзац "кърти мифки и фаянс" :)Нали и фалшивите стоки се произвеждат? Т.е. работниците, които не са заети при "законните" производители, са заети при "фалшификаторите".Отделно, че сменената буква, не е нарушение на никакъв закон, а е нова компания призводител или нова марка или ...Стига с тоя хленч за правата на ощетените милиардери!
34
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ето доказателство че екипа на вестника спасява милиарди годишни на страната ни като не заема никакви по отговорни длъжности.
33
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 33КТБ = КГБ !.......Тази "грешка" с една буква ни струва 4 млрд. , но не е отчетена от "Монитор" !
32
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Правописна грешка с една буква:КТБ = КГБ !
31
7
 
14
 
! Отговори
Циник преди 5 години
И изведнъж - от О жилени ... стана У жилени...хубаво, че юзърите ви - са по-грамотни от вас!Пък и колко ли е трудно - да провериш - преди да постнеш и да се излагаш!Всичките сте виШисти - с дипломи от руския пазар!
30
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Замаскирана грешка :Република България = Задунайская Губерния
29
24
 
3
 
! Отговори
Поред преди 5 години
"Ужким легални сайтове" са фалшиви сайтове.А Булгарите сте известни,като новите българи.Балканска потурчена и кюрдизирана псевдо-нация използваща имената и азбуката на стари славянски прародители.
28
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Моме друг път като преписваш карай наред, а не да се опитваш ти да Списваш определено не ти се отдава!
27
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Замаскирана грешка с една буква, която може да струва съществуването на България !БКП = БСП !
26
5
 
40
 
! Отговори
Мишо преди 5 години
Не разбрах аз какво съм загубил, а да всеки месец ми приспадат някакви 300 лв от заплатата за да храня нежелаещи да се интегрират индивиди от тъмен характер!Държавата била загубила, дреме ми! Нищо не заслужава тази държава, която ни ограбва всеки ден!
25
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 26Замаскирана грешка:Русофил = българофоб
24
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НИЩО НЕ РАЗБРАХ! ГАТИ НИВОТО!!!
23
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Замаскирана грешка, която ни струва Независимостта:Румен Решетников # Румен Радев !
22
1
 
20
 
! Отговори
До Циник преди 5 години
При всички случаи грешката е на ниво начално образование.
21
6
 
8
 
! Отговори
ИКОНОМИСТ преди 5 години
До Анонимен АМИ 4ЕТИ----500 000 000 СА РАВНИ НА ---1 МИЛЯРД ГОДИШНИ ЗАГУБИ ЩЕ СЕ ПУКНА ОТ СМЯХ