"Булмаркет": Всички локомотиви са технически изправни!

Вече е възстановено движението през гара Пловдив
17 фев 2019 10:40,
10
"Булмаркет": Всички локомотиви са технически изправни!
Снимка: Булфото, архив

Локомотивите на дерайлиралия вчера сутрин товарен влак на гара Пловдив, са вече вдигнати.

От релсите излязоха два локомотива и три вагона. Композицията превозва 1900 т. пропан-бутан.

"След първоначалния оглед, при който стана ясно, че има счупване на език на стрелка, днес очакваме да има измерване за скрити пропадания", каза за bTV Петър Ганев, управител на "Булмаркет".

Още по темата

Предстои и прехвърляне на данните от черните кутии на локомотивите, за да се установи с каква скорост са се движили. От фирмата превозвач са категорични, че локомотивите са навлезли в гарата със скорост по-ниска от разрешените 40 км/ч.

"Всички локомотиви са технически изправни – имат технически паспорти, регулярно минават на прегледи. Дерайлиралият локомотив е "Сименс" на около 15 години. те са много добри сравнени с локомотивите на БДЖ", каза още Ганев.

Цистерните също са проверени и са в изправност, увериха от "Булмаркет".

През нощта е възстановено движението на всички влакове през жп гара Пловдив, съобщиха за БТА от Холдинг БДЖ - Пътнически превози.

Снощи към 19.30 часа е пуснато напрежението, а машините са пуснати по релсите в 21.30 часа. Към момента всички влакове се движат по график и няма закъснения.

От БДЖ поясниха, че, за да бъде въстановено движението, първо дерайлиралите цистерни и локомотиви са изтеглени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно какво ще стане 2021г, когато пуснат скоростен влак да Бургас - средна скорост 160 км ? те затуй праят магистрали, че лесно се отчислява комисионна (е на своге двайсетина души дадох а фира, ама няма значение, всичко е преасфалтирано и покрито. Освен това шофоьра е виновен). *** тия цистерни, ако бяха гръмнали насред Пловдив...Иначе цяла европа инвестира в жп транспорт,*** ние си харесваме да си караме по магистралите
9
6
 
8
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Железния път точно на гарата е в окаяно състояние! Рехабилитацията на пътя е след гарата посока София. Относно локомотивите Сименс са много по нови и поддържани от колкото Шкодите на БДЖ. Просто късмет, че не е делейрирал влак на БДЖ-товарни превози, а на Булмаркет! И стига сте писали разни глупости кой разбира и кой не!
8
3
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ЗАПОЧВАМ ДА СЕ ЗАМИСЛЯМ ДАЛИ ДА ПЪТУВАМ С ВЛАК!ЧАКАМ СИ НА ГАРАТА ПРЕМИНАВАТ ЦИСТЕРНИТЕ НА БУЛМАРКЕТ ПРЕЗ НЕЯ И В СЛЕДВАЩИЯ МОМЕНТ ГЛЕДАМ ОТГОРЕ КАК ОТ ТЯЛОТО МИ Е ОСТАНАЛО САМО ЕДНО ОВЪГЛЕНО КУБЧЕ И ВЕЧЕ НЯМА КЪДЕ ДА СЕ ВЪРНЕ ДУШАТА И ДА ИСКА!
7
3
 
15
 
! Отговори
Верно преди 5 години
До ДртПрчВъпрос на време е БУЛМАРКЕТ да изпепели цял град!Един път стомната за вода,втори път...и на третия-БУМ!Впрочем съдът се постара доволно-фирмата е чиста като детска сълза!
6
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На "Булмаркет" всичко им е наред, защото си плащат на гербавите и могат да опожаряват и убиват невинни българи когато и където поискат гарантирано от Боко. Вижте какво стана в Хитрино!А в Пловдив само късмета помогна да не бъдат изгорени живи стотици хора в съседните блокове като се има в предвид до какво можеше да доведе експлозията на вагоните пълни със стотици тонове пропан Бутан! Но виновна ще бъде стрелката, гарантирано от гербавите.
5
1
 
9
 
! Отговори
ДртПрч преди 5 години
Всички локомотиви може да са изправни, но все цистерните на Булмаркет се обръщат по гарите.
4
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Булмаркет си правят милионите имат чадъра от ГЕРБ и само невинни хора умират ,а на тях никой нищо не може да им каже защото сме в България държавата на мутрите герб .След всяка случка е куче влачи рейс ,диря няма.
3
2
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ЧЕРВЕНО ЧЕРНИЯ ЛОКОМОТИВ КАТАФАЛКА С ИМЕ БУЛМАРКЕТ НОСИ ДУХА НА КРИСТИН И ПАК Е ЖАДНО ЗА КРЪВ И СМЪРТ!ЗА ГООГЛЕ ИЗОБРАЖЕНИЯ НА ЛОКОМОТИВА ТЪРСЕНЕ: ЛОКОМОТИВ ДЕРАЙЛИРА ПЛОВДИВ
2
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само един ден ми трябва и ще им намеря хиляди неизправности. 40 години съм работил в подръжката на Локомотиви и Вагони. Със затворени очи мога да им покажа всички неизправности. Не само по локомотивите и вагоните но и по железният път. Едвали сега има поне един който да разбира от локомотиви вагони и железен път всички сме пенсионери а колкото са останали в подръжката нищо не разбират. Гледат като телета в железница и катастрофите ще стават все повече.
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Инцидент след инцидент, но всичко им е изправно. Накрая го отнасят машинистите.Да освободят машинистите от инцидента в Хитрино!А какво стана с тях? Какви присъди им издадоха?