Приемна грижа: "Чичо Гошо" от Ямбол насилвал дете?

Осиновителка се отказа от момчето, имало "утвърдена хомосексуалност"
59
Приемна грижа: "Чичо Гошо" от Ямбол насилвал дете?
Снимка: flickr

Има съмнения за сексуално насилие над дете от приемно семейство в Ямбол. Въпреки подозренията и становището на съда, семейството все още е в списъка за приемна грижа, а сред директорите на социалните служби има напрежение, предаде bTV.

Бившата вече директорка на дирекция "Социално подпомагане" в Ямбол Мария Славова твърди, че е уволнена, след като извела друго дете, настанено при въпросното семейство.

В края на миналата година адвокат Дарена Миткова е защитник на 6-годишно дете по дело за разсиновяване в Добрич.

Причините осиновителката да се откаже от детето за нея са шокиращи – по думите й имало утвърдена хомосексуалност. Съдебно-психиатричната експертиза е подписана от психолог и психиатър. Според тях следите водят до приемното семейство в Ямбол, където детето е живяло, преди да бъде осиновено.

"Разбрах, че от мъжа в приемното семейство спрямо детето са извършвани действия със сексуален оттенък. Детето е жертва с вече деформирана психика”, обясни адвокат Миткова.

В решението на добричкия съд е записано, че "по време на настаняването на детето в приемно семейство приемният родител "Чичо Гошо" и детето са имали съвместни забавления със сексуален оттенък, което е довело до нарушаване на сексуалната му идентичност".

Експертизата и решението са изпратени до дирекция "Социално подпомагане" в Ямбол за проверка на приемния родител. Два месеца по-късно обаче социалните не са извадили семейството от списъка с приемна грижа, защото трябвало да има конкретни доказателства.

Според социалните при семейството не живее друго дете. Пред екип на bTV, отишъл в дома му, мъжът отказал да коментира.

След като осиновителката се отказва от него, момченцето е настанено в социален дом в Добрич. Заради травмите от преживяното с детето ще работят психолози, а шансът да бъде осиновено отново е минимален.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква държава живеем
21
2
 
13
 
! Отговори
питам социалните преди 5 години
На тая госпожа друго дете ще й дадете ли?? Да не намери и на другото дете, други кусури и да върне и него?? А тоя,,чичо Гошо" не стана ясно има или няма жена? Вдовец ли е, разведен ли е?? Как на самотен мъж се дава дете?? Проверихте ли го, с какво се занимава, как е издържал детето?? Знам,че светът не е перфектен, но ми е странно как самотен мъж става приемен родител? С този въпрос, не искам да обидя други приемни родители,които съвестно гледат деца. Странно е, не сте ли го проверили??
20
2
 
20
 
! Отговори
съсипан живот преди 5 години
Горкото дете. На 6 години вместо да радва,че си е намерило жена да го осинови, не само е изоставено отново, ами вече е ,,утвърден хомосексуалист" и ,,луд",защото психолог и психиатър са го доказали с експертиза. Тая жена е съсипала един невинен живот.Както се казва на края на статията:,, Шансът да бъде осиновено отново е минимален".Не е сигурна дали е било насилвано,а предполага,че виновникът е Х,а доказателство?Сякаш си търси претекст да й дадат друго дете без да плаща пари за второ осиновяване
19
2
 
22
 
! Отговори
Рая преди 5 години
До лично мнениеАбсолютно Ви подкрепям. Осиновителката постъпва много нечовешки към едно малко дете. Трябва да се замисли за собствените си дефекти! Това да не е пералня, че да я захвърляш с лека ръка!? Ако го беше родила "дефектно" пак ли щеше да го остави?! Губи шанса си да бъде обичана от някого, макар и не идеален. Дано си умре сама и изоставена!!!! А институциите да си понесат отговорността за селекцията на приемни родители...Въобще да се размърдат всички отговорни малко!
18
2
 
3
 
! Отговори
от 18 пояснение преди 5 години
думата с *** е па**рцал. Не съм обидил детето. Трябваше да напиша като мръсно коте,за да няма цензура.
17
2
 
9
 
! Отговори
разяснете случая преди 5 години
Нека случаят да се доизясни. Не оправдавам,каквото и да е насилие над дете, да го разпитат, да каже то какво е преживяло. Може да излезе,че е било насилвано в сиропиталището,където е живяло преди приемния родител например, или че насилникът е роднина или приятел на въпросния чичо,, Гошо" или има повече от един насилник. А тази осиновителката, проверете и нея. Тя сама ли живее, няма ли си мъж?? Да не излезе,че някой неин любовник е направил нещо на детето и сега лъже,за да се отърве от детето?
16
4
 
23
 
! Отговори
лично мнение преди 5 години
Мен ме хвана яд и на осиновителката. Детето е само на 6 години вече е ,, дефектно" според нея и го изхвърля като ***. Дори да е преживяло насилие,може да бъде възпитано и да преодолее травмата,ако наистина е било насилвано. Тоя господин,ако наистина е направил нещо на детето е чудовище, няма спор, но и майката осиновителка за мен постъпва жестоко.Детето е само на 6,защо вече е решила,че със сигурност ще стане гей?
15
1
 
9
 
! Отговори
Публична тайна преди 5 години
По високите етажи на властта е пълно със "Чичо Гошовци"! Много от тях са членове на тайни обществата където не само че насилват деца ами дори и участват в станистки рутуали и правят жертвоприношения и пият кръв.
14
4
 
18
 
! Отговори
Мен преди 5 години
С Гошо ситуацията е ясна- не е първия, а и няма да е пследния. Повече съм притеснен от причината за разосиновяването. Да не би осиновяването на дете да е като закупиване на нов телефон? Избирали са го от каталог с определени характеристики ли? А ако беше тяхното дете? Щтяха да го вънат обратно ли? Не трябва да им се позволява да осиновявст повече. Сега заради това семейство ще подмятат едно дете по 100 институции и ще му съсипят живота. После ще имигрира и тези ще работят до 95 години.
13
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами тия по ямбол са все с психо отклонения. Кой ударен с пар.цал кой с метла кой с някое черчеве абе изобщо голема работа са.
12
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Конвенция в действие...
11
1
 
37
 
! Отговори
opt_news преди 5 години
Жалка история, няма по-неадекватна институция от Социално подпомагане....
10
0
 
42
 
! Отговори
Чичо Пешо преди 5 години
Бе май чичо Гошо не е случаен, за да уволнят директорката... алооо Цацацацаров ?
9
1
 
25
 
! Отговори
Ямболия преди 5 години
Най-добрият кмет . Човекът си разбира от работата и има само 3 дела , на които е осъден. Освен това и добре си живее. Няколко жилищни кооперации, хотел в парка на града. Чува се и за къща в Испания. Абе кмет да си на областен град с около 60-70 хиляди души. Евала! :)
8
10
 
40
 
! Отговори
АНТИ преди 5 години
Нали скачахте срещу времето на бай Тошо ?!Дойде времето на "чичо Гошо", а ден след ден,става още по-лошо !
7
0
 
72
 
! Отговори
Хм преди 5 години
Чичо ви Гошо ...... и в затвора до живот. без право на обжалване ....и следващите чичо Гошовци сериозно ще се замислят преди дори да погледнат някое дете . Упс, забравих да кажа , че за това се иска справедливо и независимо съдилище.... и работеща полиция ..... и честни адвокати.... и неподкупни прокурори ...... ... Абе, зае*би..... Невъзможно е . Не и в нашата държава . Скоро пак ще четем за поредния "чичо Гошо"
6
15
 
12
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
Ми много капризни тия осиновители бе... отенъци мотенъци... да не очакват да осиновят некое от децата на кейт и Уйлям ? Я да поемат ромчета и афганчета по скоро, ама ха
5
0
 
57
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
защо не му дадете снимката на този чичо гошо да му се зарадваме и ние
4
12
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
осиновителката да бъде сложена в черен списък и в бъдеще да не и се дават никакви деца
3
2
 
41
 
! Отговори
Чичо...защо кашляш ? преди 5 години
Живота в България е наказание.