Измамници налазиха Смолян, десетки граждани с оплаквания

От полицията предполагат, че проучват района
Обновена: 26 фев 2019 11:27 | 26 фев 2019 11:27, Красимир Ангелов
6
Измамници налазиха Смолян, десетки граждани с оплаквания
Снимка: Dnes.bg

Десетки граждани на Смолян са сигнализирали за опити за телефонни измами само за ден,  съобщават от Областната дирекция на МВР. От полицията отчитат, че на този етап няма пострадали.

На 25 февруари в РУ - Смолян са получени десетки обаждания от граждани, сигнализирали за опити за телефонни измами. Такива обаждания е имало и предишните дни в РУ - Златоград.

Различни лица са прозвънявали на домашните телефони на десетки жители на областта, твърдейки че се обажда „разследващ полицай Христов“ или „разследващ полицай Георгиев“ и искали пари с обяснението, че трябва да им се съдейства за разкриване на престъпление.

Вероятно става дума за проучване на района и набелязване на жертви, които да предадат пари на измамниците, отчитат от полицията.

Гражданите споделят, че в началото разговорите се провеждат със спокоен тон, но в последствие измамниците започват да заплашват, което се превръща в тормоз. Към настоящия момент няма постъпили сигнали за пострадали от измами, но органите на реда очакват обажданията да продължат и следващите дни.

Затова от полицията в Смолян припомнят, че няма процедура, по която полицейски служители да събират парични суми от гражданите за разкриване на престъпления. Единственият начин, по който някой може да помогне в разкриване на престъпление е да даде свидетелски показания, ако някой е станал свидетел на престъпление.

При разговорите с непознати по телефона препоръчваме хората да задават повече въпроси, от колкото да отговарят на такива. И незабавно след получаване на обаждане да сигнализират на тел.112, отчитат от полицията.


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
5
 
! Отговори
Киро Кюмюря преди 1 месец
"че няма процедура, по която полицейски служители да събират парични суми от гражданите за разкриване на престъпления."
Ха сега де! А Ваклинчо нали се изръсил с нам колко си хиляди евро?!... Да фанат фризьорката...
4
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Част от парите на държавната полиция ги дайте на частна милиция и за 1 месец измамниците ще изчезнат в пряк и всякакъв смисъл! Или въведете почина - убий ,,муле" и получаваш орден ,,Средна гора" и нова ,,Лада"!
3
5
 
7
 
! Отговори
Васко преди 1 месец
Абе спрете си стационарните телефони бе! Това защо никой не го казва?
2
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе каква е тая полиция, толкова години да не може да отреагира на тия измами. Палячовщина.
1
2
 
32
 
! Отговори
Шопо преди 1 месец
Не им се притеснявайте ! Псувайте ги ! Те се обаждат от Румъния !