Лисици се настаниха в родопско село, избиха всички кокошки

Ловната дружинка тръгва след тях, организира хайка
32
Лисици се настаниха в родопско село, избиха всички кокошки
Снимка: Pixabay

Лисици превзеха ардинското село Гарване. Поне 10-15 от рижите хищници са се самонастанили в изоставени къщи и плевни.

Нашествието започнало в началото на зимата, а през последния месец лисици можели да се видят дори през деня по дворовете и улиците.

Хищниците унищожили до крак домашните птици в родопското село, а 40-те му жители се опасяват, че могат да тръгнат и болести.

"Запознат съм с проблема. Взели сме необходимите мерки", заяви Зехни Емин, кмет на село Бял извор, към което е и Гарване пред "24 часа“. Той е уведомил местната ловна дружинка, откъдето са му обещали да организират хайка за лисици.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
Александър преди 4 години
До Дедоако лисиците ти са в двора Дятка друго ще говориш
26
0
 
0
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 5 години
Красиви и смъртоносни, също като котките.
25
0
 
0
 
! Отговори
ПОХВАЛНО преди 5 години
Лисиците правят като електората на СТАБИЛНИТЕ.
24
0
 
6
 
! Отговори
Сега всички преди 5 години
вегани пр. глобално затоплени еко-*** ще им излезе пяна на устите да ни обясняват как лисиците имат право да тероризират хората
23
8
 
3
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 5 години
То пък едни села, дето са обезлюдени, значи никому не са нужни, освен на лисиците. Нека си живеят там животинките.
22
3
 
6
 
! Отговори
Пенсионер звуни на преди 5 години
Бойко Борисов:- Бойко, ама много апят бе !- Кой ви хапе бе дедо ?- Кучитата бе, много апят- Добре дедо, ще пратя еколозите да ги скопят- Ама Бойко, те кучищата ни апет, не ни .....
21
0
 
3
 
! Отговори
бай хараламби преди 5 години
пък в наше село има розов слон. Все около хоримага се върти. И Митю китюка, и Гошо рендето са го виждали.
20
3
 
20
 
! Отговори
До 13-ти умник преди 5 години
Най се ядосвам на такива дървени философи като теб! Ама нищо не разбираш от темата, нищо!! Явно си от града и се направи на интересен, жалко че и други " разбирачи" са ти дали 20 лайка!"Лисицата убивала за да яде"...къде го чете?Лисицата драги влиза, ако има 50 птици ги натръшква всички и може да си вземе 1 или 2, но се връща веднъж,може и да не се върне!Виждал ли си посещение на лисица? Касапница брат, 30 кокошки събранина буквално на куп!Има групи кокошкари във фейса, влез и се ограмоти!
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Човекът затова е човек, за да знае какво да прави с лисицата.
18
2
 
17
 
! Отговори
До Дедо преди 5 години
Ела в Капиново да видиш що е сеч !Изсякоха и младите, и вековните дървета. Селото се обезлюди и по улиците също се виждат денем лисици, а вечер чакалите вият толкова страшно, че да го е страх човек да замръкне.ГЕРБ - видими резултати !
17
4
 
20
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
защо трябва да избиват лисиците,когато СА ДЛЪЖНИ да направят така,че кокошките им да са недостъпни за тях?..а вирусите на..грипа примерно,които ликвидират хора всяка година,тях как ще ги "подгонят"?..Какви "хайки" ще спретнат?..когато комари напинат към стаята ти, НЕ "организираш хайка против комари",а просто си слагаш мрежа на прозореца.....ептян ИЗКУФЯ нашего брата.....
16
1
 
4
 
! Отговори
ДИВАК преди 5 години
До Цветан Симеонов - не само в Лондон но и в цяла Британия по улиците се разхождат лисици . Миналият век е било модерно (благородниците) да ловуват лисици и е имало развъдници за лисици . Днес е забранено лова на лисици заради зайците които и те са много. В България имаше лесичи развъдник в местноста "Куртово " под спортното градче " Белмекен " в Рила , сега го няма , остана само мандрата и едно хотелче
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така е в природата празни пространства няма. Така е и на село. Собствениците на земеделски имоти са в градовете в панелки. А на местото на ТКЗС- та, та се появиха Арендатори.
14
1
 
11
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 5 години
Еееее как точно ги избиха бе, с пушки ли ги стреляха или колове ги млатиха...
13
5
 
19
 
! Отговори
... преди 5 години
Аз лично замених "лисици" с "ГЕРБ" и "родопско село" с "България" и то вярно бе, всичко избито. Настанили са се ония и вършеят ако по народа. Данъци, ГО, винетки, цени на бензин, цени на хранителни продукти качват и какво ли още не правят. Върлуват яко. Трябва ловната дружинка тях да подгони а не животинките които са дошли от гората в търсене на храна, защото от ГЕРБ изсякоха и горите и няма препитание за горските обитатели вече. Така че дружинката да погне тия от ГЕРБ, не животинките.
12
1
 
5
 
! Отговори
Луцифер преди 5 години
Няма страшно, когато храната им свърши.
11
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ками, "лисици избиха всички кокошки" е много, как да се изразя... кокошо заглавие. Лисиците не са като хората да избиват, те убиват за да ядат. Ако вече са изяли всички кокошки в селото, значи ще трябва да се местят.
10
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Шайка за вълциВълкът е санитарят на природата, това не си ли го учил в училище бе.Всяко животно има своето място, човеците сме се размножили твърде много и това е проблемът, но скоро ще се саморегулираме.
9
1
 
35
 
! Отговори
Дедо преди 5 години
Тука в Търновско-Стражица,Златарица,Горско Ново Село,Сливовица-ВСЕКИ ДЕН камион подир камион с млади 20-30 г. дървета....Звъним на горски,полиция и НИЩО!Всички наред с кмета знаят,ама са партия и вдихат ръце...А тия ловци що не застанат с тия чифтета на черния път?АМа няма,щото само на маса са СИЛНИ и като стрелят по свинe и лисици!ПУ....И!!!!
8
3
 
48
 
! Отговори
Дедо преди 5 години
Изтрепахте и тровите дивеча,замърсихте водите,изсякохте горите и животинките слизат при храната.То така е най-лесно-да убием де що има белки,лисици и вълци!Ама тия ловци да се дигнат и да спрат баре ЕДИН тир с НЕЗАКОННА дървесина?НЯМА...ЕДЕОТИ.