Чужденци в схема на пътя: Прибират пари за леки катастрофи

Зачестяват случаите на измами с пътно транспортни произшествия
Обновена: 6 мар 2019 10:22 | 6 мар 2019 09:20, Александър Попов
23
Чужденци в схема на пътя: Прибират пари за леки катастрофи
Снимка: Булфото, архив

Случаите на измами с пътно транспортни произшествия зачестяват, а в тях все по-дейно участие вземат и чужди граждани. Те предизвикват лек инцидент с автомобил и искат пари на ръка, за да се избегне намесата на полицията.

Още по темата
Русенка е една от потърпевшите схемата.

В един от почивните дни тръгнала да паркира в паркинга на търговски център. Докато прави маневра с колата си, усеща удар. Спрелият в съседство автомобил внезапно потеглил и се блъснал в нея. От него излязъл румънски граждани, който й поискал 50 лв. за нанесени щети.

Жената коментира, че и на други нейни познати са искани пари от чужденци заради уж нанесени щети. Но никой не се е обърнал за помощ към служителите на реда. Затова и в Пътна полиция – Русе няма регистрирани подобни сигнали.

По-често измамени се оказвали пострадалите при леки инциденти.

"Имаме много ПТП-та, когато единият водач е ударил другия и е напуснал ПТП, пострадалия водач се явява в "Пътна полиция", подава протокол, той се обработва, а на извършителя, освен че издава протокол, и се съставя акт съответно за липса на уведомление за ПТП", заяви пред БНТ ст. инспектор Стилян Станев от "Пътна полиция" - Русе.

Застрахователите от своя страна съветват шофьорите да избягват плащане на ръка. Според тях най-често това се случва, когато нарушителят е употребил алкохол, няма документи за самоличност или няма сключена задължителна гражданска отговорност.

"Не е логично. След като си заплатил едни 250 - 300 лв. за "Гражданска отговорност", да се бръкнеш в джоба за пари, които някой ти е поискал. Такова плащане на място първо по никакъв начин не се документира и второ, не е сигурно дали е дължимо.

При инцидент, който не е регистриран в "Пътна полиция", глобите са между 50 и 200 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: МВРфалшиви катастрофи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тук има една катаджийска простотия "несъобразена скорост' , според нея си винаги виновен, и акта е 100 лв.
17
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още като прочетох заглавието и веднага ми светна че става въпрос или за румънски или за български роми-измамници!
16
0
 
8
 
! Отговори
до Германия също преди 5 години
Извинете, къде го прочетохте това с вземането на имуществото??? Това, което пишете е абсолютно невярно. Все пак не сте единственият, който се е разходил или живее в Германия...
15
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нашата система ще е: Малус, по-малус и най-малус. На бонус не се надявайте.
14
1
 
3
 
! Отговори
додо преди 5 години
До Анонимен Ало измамника, ти чете ли коментара ,че ръсиш простотии,като много отворен!!!
13
1
 
13
 
! Отговори
до 14 Германия преди 5 години
Пълни глупости говориш! Точно в Германия е с бонус-малус система. Млади шофьори почват от 240% застраховка и всяка година пада надолу, ако нямаш произшествия. Ако имаш - скача процента.И никой няма да ти продаде имучеството ако имаш сключена гражданска.
12
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В страната на мошениците е така, всяко гледа как да на изгърби.
11
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
с нашия бонус-малус си е направо задължително да се бръкнеш в джоба сега за едни 50 лева, отколкото после да ти бръкнат с 400% малус
10
1
 
12
 
! Отговори
До 10 преди 5 години
Така е, две мнения няма, но тези са най-жалката пасмина от обществото - изнудвачи и рекетьори. Някакси даже е неприятно, че ще отърват някой бой.
9
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименКлавиатурен бабайт, не стават така нещата. Тези са тарикати и така нагласят нещата, че ти излизаш виновен и при полицейска проверка го отнасяш. Не си мисли, че са прости, не са това е бизнес и ти се скроява шапката предварително. Дори и да можеш да го набиеш не те съветвам, защото ще те осъди и може и в пандела да те вкара а колко пари ще ти вземе и колко ще пръснеш по адвокати, бедна ти е фантазията. Проблема е системен не е твой или мой, ние сме потърпевшите. Капиш ...
8
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
еее тези трябва да са голяма група, поне 8+ човека, защото ще ме бутне, ще ми иска пари, ще викна аверите и ще го смелим като картофено пюре. Тези 50лв само за линейка до Букурещ няма да му стигнат.
7
3
 
11
 
! Отговори
!!! преди 5 години
До АнонименРазбирам да сме "президентска република" да е виновен, но сме парламентарна или се бъркам нещо ???
6
3
 
20
 
! Отговори
Miро преди 5 години
То пък като кажеш на тези мишлета от РПУто файда.
5
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още в първия момент, в който за административни мерки ви поискат пари на ръка, трябва да ви светне лампата, че човекът, който ги иска, е от породата "дай за да ти дам утре".
4
0
 
11
 
! Отговори
69 преди 5 години
и от какво се оплаква - при ПТП с МПС чужда регистрация двустранен протокол не важи и се вика КАТ. Актът й със сигурност ще бъде над 50 лв. Звънни на 112 да регистрира леко ПТП, че после да не се играе пиесата "Напуснал ПТП" и пито платено.
3
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 2Какъв президент какви 5 леа. Президента няма никакви законодателни правомощия. Няма никакво значение кой е президент в ПАРЛАМЕНТАРНА република.
2
75
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Промяната на президент Румен Радев е факт! Всеки ден измами, грабежи, палежи, метежи, криза, бедност, оскотяване, безпътица, убийства, нападения, разкил, бащи бият до кръв крадящите си дъщери, съпрузи бият с железобетонни юмруци алчните си съпрузи до нанасяне на травми, несъвместими с живота, инфлация, корупция, кражби на еврофондове! Стига, оставка на ***! Радев, ти си позор за президентската институция!
1
4
 
19
 
! Отговори
tatarin преди 5 години
при наем на кола мамят хората не ви връщат депозита в България има всичко хора няма