Спецекип обезвреди боеприпаси, открити в Луковит

Ръчните гранати били намерени при ремонт в частен имот
9
Спецекип обезвреди боеприпаси, открити в Луковит
Снимка: архив, БулФото

Специализиран екип от военното формирование 52090 - Долна Митрополия унищожи днес три ръчни гранати тип "бухалка".

Боеприпасите са намерени при ремонтни дейности в частен имот в град Луковит, област Ловеч, съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната.

До пристигането на военнослужещите от състава на Военновъздушните сили районът е бил охраняван от служители на МВР.

Около 18.00 ч. днес след извършено разузнаване на боеприпасите специализираният екип от ВВС е транспортирал и унищожил гранатите в безопасен район на 3 километра от град Луковит.


9
Още по темата: ЛуковитМВРбоеприпаси
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Дядо Радой преди 1 месец
Явно хората са доволни - кой от запла та,кой от пенсия,кой от здравеопазва не, кой от просвета и пр.,и се подготвят за достойно посрещане някой ден на Цвък Молитвата,Цура Тъпото и Б. Т...ата.
2
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сещам се само за два възможни варианта- съветската РПГ-43 или немската Модел 24. И двата модела са от Втората световна война.
1
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Такива бухалки има на още стотици места но няма как да се намерят. Това са остатъци от партизанската революция. Джандармеристите на монархофашиста са гонили партизаните и те са се крили при ятаци. Заравяли са гранатите за да не ги намерят джандарите. Когато са им потрябвали са ги изравяли и ползвали срещу джандармерията и монархофашистката войска. Така че нищо чудно в тази ккъща да е живял или партизанин или ятак. Партизанско време настава време е да се събудим и изметем паплачта.