Предлагат заплата от 730 лева за мияч на чинии на морето

Търсят сезонни работници в курортите по Черноморието
Обновена: 18 мар 2019 12:51 | 18 мар 2019 07:00, Елка Василева
319
Предлагат заплата от 730 лева за мияч на чинии на морето
Снимка: архив, Булфото

Начална заплата от 730 лева предлагат за мияч в ресторант край морето. Това показва обява за работа, в която от голям български курорт търсят персонал. Предлаганото възнаграждение е бруто, като бъдещите работници ще се осигуряват на цялата сума, се посочва в обявата.

Предлаганото възнаграждение за сервитьор-бригадир, готвач, сладкар, транжор, пицар и администратор в хотел е 820 лв. Предвидената заплата за бармани е 780 лв., пише „Труд“.

Заплатите в сектора хотелиерство и ресторантьорство традиционно са най-ниски и има недостиг на хора. Затова хотелите край морето още отсега започват да търсят персонал. През декември средната заплата в бранша е била 719 лв., сочат данните на НСИ.

Заради постоянната липса на подготвени кадри за сезонна работа част от хотелите са принудени да внасят работна ръка от чужбина. Според българските работници обаче предлаганото възнаграждение е изключително ниско предвид факта, че работата е сезонна и заетостта е едва за 3-4 месеца през лятото.

За да си осигури необходимия персонал, един от курортите на морето осигурява безплатен транспорт от Добрич. Освен миячи за ресторант вече се търсят хора за още 15 позиции.

Най-висока брутна заплата ще взимат готвачите-бригадири – по 880 лв. на месец. За хаускиийпинг мениджър (ръководителят на звеното с камериерки), отговорник за мини бара и сервитьор предлагат брутна заплата от 760 лв. на месец. По 720 лв. е предвиденото възнаграждение за камериерка, нощна камериерка и пиколо в хотел.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
5
 
33
 
! Отговори
Смирен депутат преди 5 години
730лв им е много,трябва да бачкат по 12часа на ден един ден почивен за 560лв минимална заплата-436лв чисто .Който има претенциите за заплащане,ще бъде заплашван че пакистанци и араби ще бачкат за тия пари
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
***
41
1
 
42
 
! Отговори
Те тея пари преди 5 години
им ги обещават,ама не ги дават,щото последния месец ти намират някакъв кусур и ти бият шута без да платят.Миналито лято една украинка гони с ножа един такъв "работодател".
40
0
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За тия 730лв. сигурно ще мият като роби по 24 часа на ден. Накрая я им платят, я не, а за осигуровки хич да не говорим. Ясни са ни нашенските мутробизнесмени. Пари за последен модел джип има, пари за заплати -не
39
0
 
38
 
! Отговори
Димитров преди 5 години
Добре де, аз не мога да разбера сега...*** ли сън или какво...заплатите в няколко сектора се въртят ококо 600-800 лева...а средната заплата била 1200 вече почти...тя май работата като депутатите и народа- едните ядат месо, другитя ядат картофи, средно всички ядат мусака...
38
0
 
31
 
! Отговори
акуд преди 5 години
730 лв . ама за колко часа. :) едва ли за 8ч .. както е по закон
37
0
 
39
 
! Отговори
Кривондел преди 5 години
При 600 лева чисти за 12 часа на ден няма да стане...Още ще растат заплатите...
36
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Майтап някакъв преполагам, а ако не е ... Чака ги голям бахур "бизнесмните"!
35
0
 
31
 
! Отговори
Русия преди 5 години
За 15 часа раб ден.
34
1
 
69
 
! Отговори
И какво преди 5 години
Това са пак мизерни пари. Хотелите в България изкарват три-четири пъти повече пари на сезон от хотелите в Германия например, защото имаме плажове и повече посещения на туристи. Сега идва парадоксът, как хотелиерите в Германия имат много по малки печалби, а дават поне 2-3 пъти по високи заплати? Тук трупат милиони, без да дават пари и това е истината. Българския работодател е алчен и гледа само себе си.
33
3
 
45
 
! Отговори
До боко и цвъки преди 5 години
Е това се казват европейски заплати, обещано от герп...-:)
32
1
 
36
 
! Отговори
: преди 5 години
Терминалите са отворени, освен български туристи, морските мутри не искат и бг персонал, да видим кой ще работи ...
31
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ау,чи многу.......Дават......все едно работника проси и те дават.
30
0
 
43
 
! Отговори
Гост преди 5 години
До 33Да , ама тия от Конго не си падат по работата !
29
0
 
64
 
! Отговори
БЛЯК преди 5 години
Всичките да фалират - Алчни мародери... Ако искат да ни вземат на работа и ако може да им даваме по некой лев, а не те на нас... За чест и слава НИКОЙ не работи, особено за мижитурки като тези на морето... Не от Украйна, и от Уран да внесат работна ръка ще им избяга.
28
16
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В София 5000 заплата не е проблем, особено ако си добър програмист, но иска учене.
27
0
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега вземат работници от Беларус, Молдова и Украйна, ама и те ще се усетят, че по добре е да работят в Гърция. Тогава ще трябва от Конго да внасят работници.
26
0
 
46
 
! Отговори
клошар преди 5 години
Алуу бизнясмените искате ли да ви покажа чи зе един месец ровене по казанити мога да искарам повече пари от вашътъ заплата от 560лв чисту дету я давати!!
25
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
През 90те години по морето заплатите бяха огромни и повечето работници бяха завършили техникум. Но това бяха професионални кадри благодарение на правилната политика през соца. Сега при това безвремие и заливаща ни простотия и мутрите ръководещи държавата нещата изглеждат все по безнадеждни. Дано бъдещото поколение има шанса да промени нещата взимайки добрите модели както се правеше навремето.
24
0
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че аз ако ровя в кофите за пластмасови бутилки ще изкарвам по 600 лева на месец, бе. Това го знам от клошарите в квартала. Да си ги мият сами чиниите тия хотелски скaпаняци.