Няма шега: КАТ дебне от днес за висока скорост на пътя

Акцията ще продължи до 7 април
26
Няма шега: КАТ дебне от днес за висока скорост на пътя
Снимка: Булфото, архив

Пътна полиция излиза масово от днес и ще дебне шофьорите за превишена скорост.

Във връзка с членството на Република България в TISPOL – европейската мрежа на службите на Пътна полиция и поетите ангажименти за участие в организираните от TISPOL инициативи, за времето от 1 до 7 април на територията на всички държави-членки, ще бъде извършен засилен контрол по спазване на разрешената максимална скорост за движение, съобщиха от СДВР.

Имайки предвид, че голям процент от тежките пътно-транспортни произшествия в страната, с голям брой загинали и пострадали, са причинени поради движение с превишена или несъобразена скорост, осъществяването на засилен контрол по спазване на скоростните режими е от изключително значение за подобряване на пътната обстановка и намаляване на жертвите по пътищата.

СДВР информира, че всички нарушители, които с рисковото си поведение на пътя застрашават своята безопасност и тази на останалите участници в движението, ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: КАТПътна полицияСДВР
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Катастрофите в БГ са на основата на яки комплекси, тъпотия и селяния. Всеки започна да се прави на мутра.
2
2
 
17
 
! Отговори
az преди 5 години
до 7ми април акция , след 7ми април - Ко праим ся ?
1
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е защо трябва да има европейска акция! Глупости! КАТ трябва да следят постоянно! Според "експертите"трябвало да се намали скоростта! С 5 км/ч намаление, не знам колко живота се спасявали. Абееее! При 90-120 км/ч автомобилите замърсяват най-малко и са най-икономични. Спират и вземат завои без проблеми. Проблеми са камикадзетата с над 130 км/ч. И изпреварващи без видимост! И неизправните автомобили!