Онкологията в Русе: Леглата малко, нуждаещите се – много

Здравната каса плаща само 12 легла
3 апр 2019 12:10, Нели Христова
8

Онкоцентърът в Русе не може да покрие нуждите на всичи, които страдат от рак в града, сигнализира неговата управа. Онкоболните, за които възможностите за лечение са вече изчерпани са принудени да чакат за да се освободи място в клиниката и да се проведе лечение, което да облекчи състоянието им.

Въпреки нуждата от повече места в центъра, Здравната каса заплаща по клинична пътека едва 12 регла в отделението по палиативни грижи, съобщават от Bulgaria ON AIR.

Сред хората, които имат нужда от лечение е и 62-годишната Иванка Николова от Русе. Тя е оперирана наскоро от онкологично заболяване. През последния месец състоянието й рязко се е влошило. За нея се грижат болният й съпруг и дъщеря й.

Иванка, подобно на други болни в нейното положение, е включена в списъка на чакащите в отделението. Онкологичният център в Русе е изпратил писмо до Здравната каса, с което настоява лимитите да се премахнат.

Дъщерята на тежкоболната пациентка признава, че се чувства в безизходица. Отделението по палиативни грижи има готовност веднага да разкрие още 20 легла, ако лимитите на касата отпаднат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
ОПА преди 5 години
ТОВА Е В РЕЗУЛТАТ НА 10 ГОДИШНАТА ТИРАНИЯ НА ГЕРБ-ГРОБ--И ПАК ГИ ИЗБЕРЕТЕ--ДА ВИ ВКАРАТ ВСИЧКИТЕ В ГРОБИЩАТА...
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
освен да пожелая на всички, от които зависи колко ще се плаща за онкоболните, да се разболеят и да нямат лечение... не знам, как може 12 легла
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Видими резултати...
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато в София ГЕРБ си играе с апартаменти, в Пловдив действат мащабно направо строят блокове. След като братът на кмета Тотев захвана цял затворен комплекс, председателката на бюджетната комисия в парламента МенТа Стоянова също гради. Шефката на данъчното в Пловдив, когато всички местни олигарси с национална известност направиха големи милиони главно от ДДС, пък тя не разбрала, е пред завършване на зданието с луксозни апартаменти в най-баровската част на града точно срещу Новотела, в която е влюбена самата Катрин Деньов.
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Родолюбците ви "обичат", снасяйте, снасяйте.................
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Властта е заета да купува евтини апартаменти и да крие данъци, даже онзи мазния шеф на антокорупционния орган, който трябва да ги разкрива се е омотал в Лай..а. Държавата загива.
1
0
 
12
 
! Отговори
Ддд преди 5 години
Какъв лимит за онкоболни?Лимит трябва да има за заплатите на управляващите,а също и за техния брой!