Пожар в локомотив спря влаковете между Стара Загора и Чирпан

Пътниците ще бъдат извозени с автобуси
14
Пожар в локомотив спря влаковете между Стара Загора и Чирпан
Снимка: Булфото, архив

Временно е преустановено движението на влаковете между Стара Загора и Чирпан, съобщиха от "Холдинг БДЖ" ЕАД.

От 19.05 ч. е преустановено движението на влаковете в участъка между гарите Стара Загора и Чирпан поради възникнало възпламеняване в машинното отделение на локомотива на бързия влак номер 8602 от Бургас за София.

След преминаване на композицията през гара "Свобода", машинистите забелязват дим, който излиза от машинното отделение на локомотива. Локомотивният персонал незабавно предприема необходимите действия по спиране на композицията и отделяне на локомотива от състава на влака.

От БДЖ отчитат, че са използвани наличните пожарогасители и веднага е подаден сигнал до Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", чиито екипи са реагирали своевременно и в момента са на място за допълнително обезопасяване на локомотива.

Във влака пътуват 67 човека, които изчакват във вагоните от композицията да бъдат изтеглени в гара "Свобода" с друг локомотив, след което ще бъдат превозени с автобуси до гара Чирпан и ще продължат пътуването си с влак до София.

Превоз с автобуси между гарите "Свобода" и Чирпан ще бъде осигурен и за пътниците от бързите влакове от Варна за Пловдив и от София за Стара Загора, както и за един пътнически влак от Пловдив за Стара Загора се казва в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
7
 
! Отговори
Фарс 2 преди 5 години
Хаха, влака пристигна! Ама не на 11-ти коловоз както беше обявено...ами на 8-ми! Смех!
8
2
 
11
 
! Отговори
Фарс преди 5 години
В момента съм на централна гара София и чакам влака от Видин. Пристигнах преди 20 минути на перона, и на таблото гордо се мъдреше съобщение, че "влака пристига по разписание в 22.11". В 22.12 съобщението угасна и от тогава, вече 20 минути ни влак ни нищо. Що ли се хабят да дават разписание до минутата, а не напишат "пристига по някое време през нощта". Никога не съм виждал влак на БДЖ да пристига по разписание, така както съм виждал да го правят всички влакове в десетки други държави.
7
2
 
9
 
! Отговори
Край преди 5 години
Някой трябва да има смелост и да каже че със 120годишната фирма БДЖ е свършено. За добро или лошо България нито има пари да го поддържа нито има товари които да вози по него. Демокрацията му сложи кръст.
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По времето на недоносеният соц пътувах постоянно с влак. За последно се качих във влак 1994 година. по това време все още имаше читави локомотиви и вагони. Пътуването с влак беше нещо съвсем нормално и уютно. Спомням си през зимата във вагоните температурата беше 22 градуса все още имаше дизелови локомотиви от серията 04 които ги прикачваха за да подържат топлината във вагоните. От както ги бракуваха край с парното. Във вагоните студ и ледников апокалипсис. А за пожарите това си е нормално.
5
2
 
3
 
! Отговори
Унаще Храсти преди 5 години
Турете локомотива у метрото или библиотеката, там барем тече и ще загаси пожара
4
2
 
7
 
! Отговори
1 преди 5 години
To и тука ги ремонтират качествено ама в Русе, само че БДЖ досега не иска да работи с тази частна фирма - вижте останалите 5 частни товарни превозвача колко от тях са имали пожар в локомотивите си? Да се надяваме че ще спрат с обирането на железницата и ще въведат подвижния състав в нужното състояние - като поддържаш едно нещо нямаш проблеми.
3
2
 
10
 
! Отговори
Я, па Я преди 5 години
В Чехия същите тези локомотиви влизат в цеха, разглобяват ги до ламарина и ги почват. Основен ремонт на талигата, нови електромотори, ново окабеляване, нови модерни компютърни системи, основно пребоядисване и излиза като нов и така на всеки 10 г. Техните са по стари и от нашите ама не им личи. При нас се кара до скапване и после се кърпи и като грохне се хвърля. Много хора има за разстрел, няма вече толкова патрони за всички, а и няма кои да стреля, войската се изпозастрелва сама на поразия.
2
5
 
3
 
! Отговори
Фашистки-внук...... преди 5 години
Целево, се- смущават, българите,....- Ще- дойде, автобус,...И, ще- замине,..Без- да- качи, 2- 3, българки .....България, творй- тероризмът .....
1
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това да пътуваш с БДЖ си е баси екстремния спорт! :)))))