След побоя в Габрово: Масови проверки на ромски фамилии

Мерките за сигурност в града са увеличени
Обновена: 11 апр 2019 08:09 | 11 апр 2019 08:09, Петя Славова
273

Напрежението в Габрово ескалира след нанесения побой над продавач в магазин от трима роми.  Жандармерия и полиция цяла нощ бдяха да не се се стигне до по-сериозни ексцесии, след като вчера бе организиран протест в града.

Напрежението се увеличи още, след като протестиращите тръгнаха към ромската махала в града. Нанесен бе погром на няколко къщи, в които обаче нямаше хора. Повече от четири часа продължи обиколката на протестиращите, които скандираха, че искат строги присъди за безчинстващите роми и настояваха властта да вземе по-строги мерки срещу тях.

Кметът на града Таня Христова разпореди масови проверки по всички райони, в които има струпвания на ромски фамилии и хора от криминалния контингент в Габрово, след побоя над служител в магазин в града.

Междувременно мъжете, нанесли побоя, бяха задържани повторно, след като бяха освободени без повдигнати обвинения след 24-часовото задържане.

В неделя около 22.30 часа, Венцислав и Царина са на смяна в денонощен магазин в центъра на Габрово, когато в обекта влизат трима мъже, а на касата избухва спор с друг клиент.

Още по темата

"Видях, че стана напрежение и за да избегна тази ситуация, казах на колегата Венцислав да ги помоли най-любезно да напуснат обекта, каза продавач – консултантът Царина Пашова.

"Виждам как въпросните трима души са хванали друго момче да се закачат с него, направих забележка, че не трябва на входната врата да се случва всичкото това нещо, да има сбиване и побой в магазина, разказа потърпевшият Венцислав Иванов

В резултат тримата мъже буквално се нахвърлят върху Венцислав.

"Удариха ме няколко пъти, аз започнах да се защитавам, 7-8 минути, стигна се до бой между нас", добави продавач-консултантът пред Bulgaria ON AIR.

По това време в магазина е и 18- годишния Даниел Ненов, който става свидетел на всичко случващо се. Той посочи, че Венцислав се е опитал да говори с момчетата и да ги помоли да напуснат магазина, но може би от имидж или репутация, те се нахвърлили върху него.

В резултат на побоя Венцислав е получил комоцио и охлузни рани по цялото тяло. Нападателите му са задържани за 24 часа, но след изтичането на мярката излизат от ареста без обвинения.

Днес по обяд обаче отново бяха задържани.

Междувременно кметът на Габрово Таня Христова разпореди мерките за сигурност в града да бъдат увеличени.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


273
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви проверки, какви пет лева?След побоя тримата "велики" били задържани и пуснати, без да им се повдигнат обвинения. Това казаха официално по новините. Едва след като хората в града масово излязоха на протест и мрежите гръмнаха, ги прибраха повторно. Да не им направи някой нещо на тия, тримцата. Вижте във ФБ "Нарушителите в Габрово" - ще види мащабния протест, за който нищо няма да чуете по официалните медии иначе, призивите на хората и срещу кого е насочен.
77
1
 
27
 
! Отговори
Simvola преди 5 години
Българи разберете всичките ни проблеми идват от прокуратурата и следствието просто не им се работи не прилагат действащите закони .
76
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заради тъпите прокурори и съдии, ще пострадат и невинни.
75
0
 
51
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Този, който е пуснал тримата побойници на свобода без обвинения, трябва да влезе в ареста с обвинение за бездействие и неизпълнение на служебните си задължения, както и за предизвикване на етнически напрежение съвсем умишлено!
74
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо събрахте личните оръжия на Габровци и не подновихте разрешителните? Сигурно ви е страх от Народа.
73
0
 
36
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
Наказание за тези служители на полицията, които са пуснали побойниците без да им повдигнат обвинения. Не са там за да си гледат собственото спокойствие. Ако не ги бяха пуснали без нищо, нямаше да се стигне до напрежение. Когато хората виждат че държават не ги защитава, се организират сами.Така че наказание за полицаите и да ги видим по телевизията какви обяснения ще дадат.
72
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Византия е виновна щото ги вкарала като сегашните Бежанци в Европа , айде сега Византийците на Съд в Хага
71
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЦветановМи те след 24 часа ги били пуснали по живо по здраво, и без обвинения, чак като се вдигна шум ги задържаха отново .
70
0
 
29
 
! Отговори
Цветанов преди 5 години
Ще ги пуснат ли за изборите? За един приятел питам....
69
0
 
42
 
! Отговори
реалист преди 5 години
ПРОДАЖНИЦИ В ПАРЛАМЕНТА И СЪДЕБНАТА СИСТЕМА, СТИГА СТЕ ОГЛЕЖДАЛИ ЕВТИНИ АПАРТАМЕНТИ, А СИ СВЪРШЕТЕ РАБОТАТА. ЗАЩОТО ГАБРОВО ЩЕ СЕ ПРИНЕСЕ ПРЕД ПАРЛАМЕНТА И ТОГАВА ЩЕ СТАНЕ ЛОШО!!! ТОВА НЕ Е ЗАПЛАХА, А ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ !!!
68
0
 
53
 
! Отговори
Мухаха преди 5 години
Попитали един мъдрец : - Учителю, дълго ли ще протестираме , докато живота ни се оправи и стане по добър?А той отговорил : - Докато тихо и кротко протестирате с цветенце и свещичка и искате предварително позволение за тези протести, не само че ще е дълго . Вечно ще е .
67
2
 
17
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
"Не е луд този, който яде зелника....."
66
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма смисъл само от проверки трябват строги мерки и затвор
65
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вика се полиция.А не се тръгва сам срещу трима и без оръжие.
64
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докога ще търпим този терор?! По другите медии няма и дума за този национален срам! Занимават ни с предизборни проучвания и храната на Григор Димитров. И гласувайте за Джамбазки. Не си хабете бюлетината за каквито и да е други егоистични крадливи политици.
63
2
 
50
 
! Отговори
Край преди 5 години
Не са виновни ромите колибари. Правят това което държавата толерира - размножаване и беззаконие.Виновна е тлъстата,глупава и некадърна българска власт.Всички политици от всички гнусни партии и слугинските им телевизии ще доведат страната до етнически конфликт.
62
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лека телесна е ако на улицата един на един си ударят по един тупаник. Това е в група нападение на човек, който си е изпълнявал служебните задължения.
61
0
 
40
 
! Отговори
Петър преди 5 години
Обаче момчетата, които Венци защити седяха и гледаха отстрани вместо да се намесят и да му помогнат, докато Мхххххххе и тримата задружно се млатеха!
60
0
 
35
 
! Отговори
Българин преди 5 години
до 95Бойко Тикво ти ли си ? Да си седя в мишата дупка, така ли!? Няма да стане ОСТАВКА ПРЕДАТЕЛ,!
59
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
10 години вече държавата смърди от беззакония, защото начело са гербаджии, които са причината за всички нещастия и проблеми. Всеки ден няколко смели медии разкриват и изобличават престъпленията и некадърността им и естествено ъърпят репресии от властта затова, че казват истините, които всички виждаме.