Кметът на Габрово: Това са проблеми на цялата държава

Тя се закани, че в града никога няма да има ромска махала
Обновена: 12 апр 2019 19:27 | 12 апр 2019 18:40, Нели Христова
52
Кметът на Габрово: Това са проблеми на цялата държава
Снимка: БТА

"В Габрово не е имало ромски гета, няма и да има", категорична бе кметицата на града Таня Христова пред bTV. Тя заяви, че в момента обстановката в града е спокойна и нов протест няма да има, но дори и хората да се съберат - те ще са мирни.

"Днес тук в Габрово се проведе среща на общинския съвет. В нашия град няма ромско гето, няма ромска махала. Благодаря на съветниците, че всички застанахме зад едно мнение, че в нашия град не се заселват умишлено роми", обясни Христова.

Още по темата

"Не трябва да отхвърляме факта, че има справедлив гняв, който е натрупван с времето. Той е свързан с това, че някой смята, че може да не спазва закони. Най-важното е ситуацията да бъде овладяна и да не се стига до нови безредици", каза още тя.

"Трябва да си признаем, че всички имаме вина за ситуацията в Габрово. Проблемите, които изникнаха тук, са проблеми и на цялата държава. Полицията вероятно можеше да предотврати случилото се. Надявам се всички да се научим от този урок. Община Габрово предлага законодателни изменения, които съм изпратила до Народното събрание", заяви още Христова.

"В Габрово никога не е имало ромски гета, няма и да има. В общински жилища, които предоставяме на социално слаби лица, основно изискване е хората да са живели в Габрово поне 10 години. Няма механизъм, който да ограничи идването на хора в Габрово. По- скоро трябва да се съсредоточим в опазването на реда", смята още кметицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
13
 
! Отговори
123 преди 5 години
Чудя се колко жандармерия имаме, че ако стане такъв проблем и другаде, кой ще ги спасява джагалята.
21
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А къде е Гаранта за етническия мир - ДПС? Къде е големия философ на Прехода,Водните огледала и ТЕЦ-Варна?Да изръси нещо толкова умно и завъртяно,че да може да го разбере само заекващия му наследник...Гледат от Сараите на рахат локум и турско кафе Сеира,който сами си докарахме с 30-годишния ни " полет над кукувиче гнездо".
20
1
 
4
 
! Отговори
Изнервен преди 5 години
До 14. А кой ги бута бе, кратун червен. В Стара Загора, в Пловдив, в Бургас, ще има и още. То с тъ.пи безпомощни коментари като твоя не става.
19
11
 
5
 
! Отговори
Изнервен преди 5 години
До никога повече ГЕРБ. Голяма словесна мастурбация, от която нищо не следва. А ти какво искаш няма никакво значение, защото ти си никой, *** невзрачен. Явно си неумен, щом не можеш да разбереш, че този проблем не се решава за няколко години, но ГЕРБ започнаха. И стига с тези 10 години, 8 са, с тъ.пото управление на Орешарски, което ни върна назад.
18
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лицемери, как малко срама нямате. До вчера обгрижваха ромите -днес признават, че имало проблем.
17
2
 
14
 
! Отговори
АНТИ преди 5 години
"В Габрово не е имало ромски гета, няма и да има"--------------------------------------------------------------------То и чиста и свята република щеше да има ...
16
1
 
18
 
! Отговори
Никога повече ГЕРБ преди 5 години
До Изнервен 14Ха изнервен гербер се разпенил. А бе ей морков огризан,не ме интересуват нито БСП нито ДПС. Интересува ме на твоите господари 10 години, какво им попречи да решат този набъбнал малцинствен проблем? Може би вълната? Наслушахме се на господаря ти пожарникар,кмет и още не знам си какъв,че все предните му били виновни. Ми вие сте вече 10 години във властта и пак нищо не решихте относно малцинствения проблем. Какво искате още 100 години ли да сте във властта? Еее тая няма да стане
15
1
 
8
 
! Отговори
bolbov преди 5 години
Защо не обърнете внимание на европейския шампион Божидар Андреев и да кажете:Браво момче , ти си БОЖИДАР за нашата умиращата държава.Всички трябва да сме като теб за да я съживим
14
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до като тоя и оня си говорят и призовават за търпимост, ромите правят каквото си поискат!
13
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тез роми много удобно бият хората, като изникне скандал нагоре по етажите после куп министри отиват да приказват нещо по телевизора вместо да иде некой прокурор и да тикне ромите в пандиза ? Я у лево бе !
12
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Справедливо протестиращите обаче, пак *** викат баналното "Оставка". На кой бе, хора. И след оставка на който и да е ще се реши ли веднага ромският проблем? Няма. Ами какво ревете тогава излишно.
11
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По турско време султана като се скара на пашата, тогава той се скара на омбашията, а омбашията си го изкара на раята !...народе ????
10
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Целта на ЕС е да стане като САЩ Съединени европейски щати и затуй се вкарват всякакви *** отделните народи и нации искат да ги заличат за да няма привърженици на Брекзити. Всичко се прекарва под едни добри намерения за много права на жендърите, ЕС ще стане по-зле от комунизъм.
9
10
 
2
 
! Отговори
Статистик преди 5 години
Статистиката показва, че в България от "борбата с корупцията" най-много страдат ромите !
8
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
,,Това са проблеми на цялата държава,, - А ЕВРО.Г.ЕЙСКИЯ ЩО ГО ЗАБРАВЯТЕ ??? Ако си мислите че голяма част от проблема не идва от там много се лъжите .Натиска за по високи изисквания към българите отколкото при ромовете е от Брюксел . Именно така се режат ръце ,а ромовете ги защитават нпо тата ;) Брюксел въвежда двойните стандарти за ромове и българи чрез нпо тата ;) А при всички документи това е като убийство ама само на българи от страна на мафията герб ;)
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кмета е прав..така е.навсякъде.това са гласоподавателите на партиите.Каракачанов каза полуцията работела..ако не бяха ги освободили а повдигнали обвинения това нямаше да се случи...Габрово е малък град и се знае кой кое..и кото хората се вдигат пак ги арестуват е кой виновен???
6
0
 
9
 
! Отговори
до 1 преди 5 години
Не се е превърнал - замислен е като деспотична структура. Това е основната му функция като инструмент за налагане на НСР над най-непокорната раса - европейската.
5
2
 
16
 
! Отговори
Никога повече ГЕРБ преди 5 години
А тези, какво направиха толкова години, че да решат проблема с това малцинство? Отговора е НИЩО. ЗАЩО ТАКА БЕ ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ ОТ ГЕРБ ??? В КОГО ТЪРСИТЕ ВИНАТА ??? Така, че нека да не търсят вината в друг, защото последните 10 години все те са на власт. Неудобно им е на управляващите и не знаят, какво да направят. Малцинството ли да продължават да пазят като техни избиратели или най после да се обърнат към българите, които все повече не могат да търпят ненаказаните им безобразия.
4
4
 
11
 
! Отговори
Статистик преди 5 години
- като БСП има проблеми, стават погроми над ромското гето в Катуница !- като "патриотите" имат проблеми, погромите са в ромското гето на Филиповци !- като ГЕРБ има проблеми, погромите се преместват в ромското гето на Габрово !Неуправляеми сте бе !
3
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А верно ли е че биячите работят в общинска фирма и началник им е братът на министър Дончев? Той затова ли дойде на бегом до Габрово да гаси пожара?