Под прикритие: Данъчни дебнат превози между София и Перник

Коли превозвали на цената на автобусен билет
13 апр 2019 12:00, Александър Попов
36
Под прикритие: Данъчни дебнат превози между София и Перник
Снимка: Булфото, архив

След като стана ясно, че данъчни са се маскирали като танцьори на народна музика в операция "Хоро", а други са попаднали на нудистки круиз, ето че идва време за нова дегизировка.

Този път целта е да стане ясно дали има нерегламентирани превози между София и Перник.

Още по темата
Инспектори са разкрили, че шофьори с леки коли превозват хора на цената на автобусен билет - 3 лева. Желаещите се качвали от спирки на градския транспорт през определено време. 

Ако бъде хванат шофьор, който незаконно вози пътници, ще му бъде наложена глоба от 500 лв., а превозното средство ще бъде запечатано за срок от 30 дни, уточняват от НАП.

В приходната агенция има сигнали за над 100 превозни средства, които осъществяват нерегламентиран превоз в страната и чужбина без да отчитат приходите си.

Преди няколко дни инспектори на агенцията погнаха и собственици на микробуси в Кърджали, които возят нелегално хора в Западна Европа. Ще бъдат проверявани и доходите им дали съответстват на декларираните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може и така да е, аз плащам данъци, но честно казано не получавам нищо срещу тях. За какво се ползват мойте пари, да си копуват апартаменти, да се возят в първа класа и в мерцедеси, а аз да си троша колата на изораната улица пред дома ми, и т. н. т.
27
3
 
2
 
! Отговори
Григор преди 5 години
Лични коли отнемат оборота на легалните превозвачи. Шофьорите на тези автомобили не плащат данъци лицензи и осигуровки. Частните водачи издебват пътниците преди тръгване на автобусите и ги возят на цената на редовния билет. Ощетени за хазната и легалните превозвачи.
26
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В целия цивилизован свят, UBER и LIFT са легални и реално правят икономиката по еко и по конкурентноспособна, а ние тук на село, тябва да защитаваме фирмите на ДПС, които не плащат на шофьорите си и БДЖ, което от София до Кюстендил пътува 4 часа (80км.) и никога не е точно.
25
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Друзя от говорилнята, това за което проверяват са частни автомобили и таксита, които взимат хора ОТ СПИРКАТА , 2-3 мин преди да мине автобуса и го превръщат в работното си място. До наше село имаше автобус на всеки 2 часа, но като взе да остава празен , заради "споделеното" пътуване и от фирмата го спряха- сега няма автобус , но по-интересното е че и никой не предлага споделено пътуване . Що тъй , да ми кажете?
24
2
 
16
 
! Отговори
Ели преди 5 години
Най-накрая! Не можех да спя от тревога, че тези престъпници пътуват споделено между София и Перник.
23
1
 
8
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
За следващата акция ще се маскираме като акции, за да проверим дали някой не придобива незаконно акции от някое акционерно дружество, нетъргувано на БФБ. Като Малкомек от Редмънт.
22
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В всяка държава трябва да се наказват и големите и малките престъпления. Но на *** му се иска него да не го пипат. А пенциите ви откъде да дойдат? При соца сте направили само дългове.
21
3
 
16
 
! Отговори
бау преди 5 години
Кокошкарска работа!А ония с гепените милиони никой не ги търси.И те горките си купуват апартаменти на кило!
20
1
 
19
 
! Отговори
Руснака преди 5 години
Когато държавата е раздържавена и няма адекватни решения се търсят алтернативи. Така е и с транспорта. Перник-София, но малко по надолу е още по-зле. Липсват адекватни автобусни линии, да не говорим за БДЖ и техните закъснения или препълнени вагони мръсни гадни и смърдящи с бълхи. Пък да не говорим за обедните влакове, които са през час и са празни.
19
1
 
28
 
! Отговори
Мачкайте народа! преди 5 години
А кога ще се маскират като асансьорни техници да огледат на Цецо Тризонето палата отвътре?
18
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
е какъв е проблема тук? аз не виждам никакво "престъпление"!т.н. "държава" - по лу дява напълно!от кога стана забранено хора да се возят в лични автомобили?ахааа, сетих се ... някоя "наша" фирма за превози "търпи загуби", нали ?!хм... очаквам скоро да бъде преследвана и домашно приготвената храна, защото ... някой "наш" ресторат или "бърза храна" - губи приходи от домашното хранене!нещата МНОГО ама МНОГО ЗАГРУБЯВАТ!
17
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В цял свят се опитват да намалят замърсяването на въздуха и задръстванията като стимулират пътуването на повече хора в един автомобил, даже в САЩ има специална лента в която е забранено да се кара ако в автомобила са по-малко от двама човека.Тук обаче това нещо е голям проблем, щот некой е взел 3лв.В същото време обществения транспорт е лайнo, няма условия за велосипеди, не се стимулира купуването на нови автомобили които са по-екологични, дори напротив - данъка и застраховките са им по-големи
16
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
смешни кокошкари
15
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Видими резултати!!!
14
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вместо да дебнат ония с тризонетите и асансьора със златните бутони... мафия!
13
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Алоуууу,данъчните,проверихте ли шефа на КОНПИ,заместника му,Цецо,Цецка,Ангелинка,Калинка,оня,дето разпределя финансите на държавата,а уж живее под наем у кумеца,ама безплатно.Наема го плаща по друг начин,но не от джоба си.Престанете да ни правите на м.а.л.о.у.м.н.и.Ще се возя при когото си искам.Никой не ме е качил насила в колата си.
12
1
 
36
 
! Отговори
Предприемач преди 5 години
Пореден безкомпромисен успех и смислена акция от данъчните. Браво н а ръководството, и министъра на финансите. Да живее правовата държава и нейните ЧЕСТНИ управляващи.
11
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Важното е да се тормозят мишлетата,за да има за мишоците,да си купуват суджуци,тризонети с 200 кв.м.тераса с барбекю,басейн и площадка за хеликоптери.Може и с асансьор до хола.
10
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А кой да дебне данъчните,когато получават подкуп?
9
0
 
42
 
! Отговори
1 преди 5 години
Е как.. нали трябва да се возите с превозваческите фирми на депут... извинете мутрите. Там ви осигуряват незабравимо изживяване с шанс за печалба - бърза смърт в някое дере. Кой ще е луд да се качи в кола? Дано никога не спира споделеното пътуване, а само да се разраства. За тези които го правят - просто "забравете" парите, за които сте се разбрали в колата на возещия. Няма искане, няма вземане. Да се различават гнуса... данъчните, извинете.