10 задържани на най-мащабния протест в Габрово до сега

Съставени са им актове и са освободени
Обновена: 14 апр 2019 09:48 | 14 апр 2019 09:47, Нели Христова
108
10 задържани на най-мащабния протест в Габрово до сега
Снимка: БТА

Най-масовият протест в Габрово, който се състоя снощи, не се размина без арести. 10 души са били задържани още преди началото му на на символичните КПП-та към пл. "Възраждане" в Габрово. Те са носили опасни предмети - боксове, две метални палки, два ножа, съобщиха от полицията.

"Някои бяха и без документи за самоличност. Обясняват, че носят предметите за лична защита, но това може би са лица, които търсят провокация", обясни шефът на жандармерията старши комисар Красимир Добрев. На нарушителите са съставени актове за административно нарушение и по-късно са освободени.

В протеста снощи са се включили около 2000 жители. Малка част от тях са били от други градове, не са пристигали организирани групи.

Комисар Добрев отрече информацията, тръгнала сред протестиращите, че коли с различна от габровската регистрация са били спирани на входовете на града.

За втора поредна вечер жандармерията свали каски и щитове пред демонстрантите в знак на толерантност. Плътният кордон бе изграден на подхода към улица "Батак", където има няколко цигански къщи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
5
 
! Отговори
Ddd преди 5 години
А софиянци дремят.
40
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До анонимен 42"Този "европейски съюз" ни донесе мизерия, генетична подмяна и закони срещу белите хора , а влязохме в него за по добро бъдеще. Това е бъдещето което избрахме. измамени унищожени и ограбени."Не е ЕС а любовта към правешкия ром Тошо който с десетилетия унищожаваше истинския български морал, ценности и добродетели. Този червен създаде слушалките-доносници не в името на народа а в името на неговото лично его и лакомия. От там идва проблема и като гледам ще остане до век.
39
4
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Този "европейски съюз" ни донесе мизерия, генетична подмяна и закони срещу белите хора , а влязохме в него за по добро бъдеще. Това е бъдещето което избрахме. измамени унищожени и ограбени.
38
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да се арестуват подбудителите, които сега водят предизборна кампания. Народът е невинен.
37
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жалете им актовете! Най- често са не особено грамотно написани. Все пак полицаи ги пишат!
36
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Даа, здраво пипа "родната полиция". Всеки ден протест има задържани. Вчера 10, онзи ден 4, по-онзи ден 'нам колко си! Лошото е, че биват задържани единствено протестиращи. А къде беше полицията когато някакви тъмни субекти, дошли незнайно откъде, са се самонастанявали в чужди къщи? Това как не е било забелязано нито от кметските чиновници, нито от ушатите? Защо жандармерията не е отишла "на гости" у "новодомците"? А сега ги пази?
35
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Готов съм да спонсорирам смел адвокат, който да осъди родната полиция за перманенти прояви на етническа дискриминация. Защото да арестуваш българи за притежание на тези предмети описани в горната статия е явна ЕТНИЧЕСКА дискриминация в сравнение с мързеливото бездействие на същата тази полиция когато заплашително размахват брадви, тръби, колове, ножове, сатъри, мачете, и свирепо крещят расистки закани срещу българите. Да основем фондация за БГ-етнозащита!
34
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нов а конституция ни трябва... Тая е много кекава!
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 35Да Еее.... Ще съсъпят, ама нанайййй.
32
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Двама трима свестни адвокати могат да съсипят цялата ченгеджийница! Толкова са некадърни ушеви, че няма по-зле! Оставка на шофьора на Илиенски! Демек мутрата, шеф на мвр!
31
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За какво са били задържани и са им били съставени актове?Носенето на средства за самозащита,незабранини от закона, е толкова незаконно,колкото и купуването на апартаменти на цени под пазарните.Да обжалват.
30
1
 
17
 
! Отговори
Цитадела преди 5 години
Габрово е града бастион на ГЕРБ,но дали за в бъдеще ще е така?Както казва една поговорка,,малкото камъче обръща колата''! Дали неадекватното управление на общинската управа,поддържаща до сега ирАпшънЕте и ниските доходи на населението няма да е това камъче? Дано Томислав Дончев си е взел поука! Ако не се вземат мерки срещу ромЕте,ниските доходи и крадливата върхушка на ГЕРБ начело с Цв.Цв.идва Нинова,тя няма да ви прости и ще ви вкара на топло!
29
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много странни решения на жандармерията! Ако българин носи бокс за самозащита го арестуват превантивно и презумцията за невинност се потъпква, а когато роми обикалят с мачете, ножове, брадви цялото мвр не предприема нищо, даже ги поощряват! Господ гледа господа упралвляващи! Гледа, гледа и ще въздаде! Тогава няма да се свъртите! Българският народ ще ви накаже на изборите!
28
4
 
8
 
! Отговори
гого преди 5 години
никой в бг не го интересува нищо освен семейството си.габровци вие бяхте ли в асеновград войводино катуница гърмен няма работещи институции и всеки се справя бягайки от държавата.
27
1
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
преди 6 000 г. траките са живели в павирани градове и конете им са били облечени в злато , сега ние потомците живеем в коч.ина и мизерия...
26
3
 
8
 
! Отговори
Габровец преди 5 години
Искаме Светлето Дончева за кмет!!!Вън Т.Христова от града ни,няма сили и воля да се справи !
25
0
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
трябва закон за отнемане на гражданство на бесни етноси както е по света. 30 г. се редят пребоядисани червени сини *** и оставят народа сам да си решава престъпни, социални, здравни проблеми кой как може. от държава направиха джунгла.
24
2
 
28
 
! Отговори
Много жалко преди 5 години
Много жалко,габровци бяха оставени сами и не дойдоха българи от други градове за подкрепа.Хубава работа,ама българска. Иначе агитките на Левски и ЦСКА ще се избият помежду си,Локо и Ботев ще се колят!Българи,не разбирате ли,че утре проблема ще е при вас? Габровци сме корави балканци и се справихме без вас,но утре вие дали ще можете сами?Жалко,жалко разединена нация сме,това няма да доведе добро!
23
4
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
така става като нещо се остави във времето..пък червените управници ги интересува само кой ще ги сложи на държавната хранилка. и ще им работи евтино та да трупат за оня свят.
22
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ЗАКОННО ли са изградени ромските къщи или са плод на безотговорността на кмета.