От Конуш: Газим в кал, а водата - от време на време

Протест за кратко затвори пътя Маказа
27 апр 2019 13:00, Александър Попов
18
От Конуш: Газим в кал, а водата - от време на време
Снимка: bTV

Хората настояват да бъдат асфалтирани поне част от улиците

Жители на хасковското село Конуш излязоха на протест и за кратко затвориха пътя за пътуващите за Гърция през Маказа. Хората искат по-добра инфраструктура и настояват да бъдат асфалтирани поне част от улиците.

От община Хасково обясниха, че са предвидили частичен ремонт, но това не удовлетворява местните и те спряха движението на главния път неколкократно като пресичаха бавно по пешеходна пътека.

"Искаме да ни оправят малко инфраструктурата, на места няма мръсна канализация, питейна вода от време на време", каза участник в протеста пред Нова тв.

"Всичко е мизерия. Децата с ботуши на училище. Зимно време си ги мият и ги оставят вътре в училището. Как се живее - уж сме в Европа", заяви друга протестираща.

"Всички обещават, кмета и другите обещават – няма. Никой не се грижи. Моментално, като идват изборите за гласуване, всички ни търсят, всички се интересуват от нас. А накрая, като си седнат, нагаждат се на стола, не ги интересуваме", заяви Ивета Христова пред bTV.

Това е вторият протест в рамките на месец, с искане за асфалт, канализация и питейна вода.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Даци преди 4 години
Кметът на Асеновград и кметът на селото няма ли да се погрижат за тези хора? Какво правите? защо не погледнете към тези, които гласуват за вас... защото не ви пука!
15
0
 
0
 
! Отговори
Костов преди 4 години
Тези селяни да спрат да протестират, защото с простите си глави точно това заслужават! Все пак си мисля, че проблемът ще бъде решен, но когато избираш комунисти за власт - както е с кмета на Асеновград, тогава не можеш да имаш претенции
14
0
 
0
 
! Отговори
Дульо преди 4 години
Кой ги бие по главите да избират нечитави управляващи, които крадат ... КОЙ?! Сега сами са си виновни!
13
0
 
0
 
! Отговори
Борислав Кочев преди 4 години
Докато избират комунисти за кметове на Асеноград, дотогава ще газят в кал! Сами са си виновни, глупави са!
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Video da pokazvat....
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да не ви казвам кал е в Дупница, богат град, ама улиците като след масирана бомбардировка.Срам.. Некадърник кметове.. Той, Борисов не е слънце, тия кметски мушмороци са за бой.
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
писаха,че в хасково водата им е радиоактивна,тези хора наистина са затънали в проблеми.
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименА каква е гаранцията,че ако сменим герберите,ще дойде нещо по-добро и ще са по загрижени за населението?
8
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най голямата мъка на другарите е , че простите и необразовани хора си намериха мястото. При бай Тошо един водопроводчик взимаше по 40 лв. на ден , а инженера по 5 лв. на ден.
7
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другари нали припадахте , че асфалт не се яде , сега каво искате повишение на пенсиите с 5 лв. както беше при Станишев или асфалт за милиони както е при Борисов. В световен мащаб хората с висше образование са 25 % от всички , а в България 10 % . Как смятате , че с толкова прости хора ще прогресираме. а другари.
6
1
 
17
 
! Отговори
емигрант преди 4 години
ами то в провинцията в повечето скъчаи е така! много се краде в тая държава и много некадърни кметове има!на кой ли му пука !???
5
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скопена е местната власт, всичко е концентрирано при Винету, за да може от всичко по 40% да взима и да не изпуска. Не е важно какво искат хората , а какво той ще каже. Гласувайте защото Цецо е напечатал бюлетините и ще гласува вместо вас. Протестирайте срещу прокуратурата и искайте Цецо , Винету и бандата олигарси в затвора. Само единение и протести до дупка могат да променят нещо. Не гледайте своя личен интерес , а се опитайте да бъдете общество , друго спасение няма.
4
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Конуш / Konus на турски означава "Говори". Не е приказка. Приказка е Масал / Masal
3
2
 
18
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 4 години
Ще газят , Цецо и Цецка трябва да си купят по още един апартамент по 300 квадрата
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам за Конуш или Хасково но преди няколко дни ходих до Исперих. От години не бях ходил там. Видях че няма никаква промяна. Улиците са като след бомбардировка на десетки изтребители. Питам се нямат ли си там кмет, как търпят това с години?
1
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Конуш на турски е приказка. Първо името трябва да сменят.