Спасиха загубили се израелски туристи край Рилските езера

Двамата объркали маршрута, били премръзнали
Обновена: 28 апр 2019 13:16 | 28 апр 2019 13:10, Петя Славова
32
Спасиха загубили се израелски туристи край Рилските езера
Снимка: архив, Булфото

Планинските спасители са имали тежка нощна акция край Седемте рилски езера. Наложило се е да спасяват двама израелски туристи, които са се изгубили в планината заради лошото време.

Те са открити измръзнали, но в момента вече се намират в добро здравословно състояние. Акцията на спасителите от дупнишкия отряд е приключила в 4 ч тази сутрин, предаде БНТ.

"Вчера към 18.30 часа получихме сигнал за двама загубени туристи, които са подали сигнал директно в Израел на техните спасителни служби.", обясни българският планински спасител, участвал в акцията.

По думите му, двамата чужденци са се отклонили по незнайни причини от правилния маршрут и поели по летен маршрут, който е лавино опасен и поради лошите метеорологични условия са се загубили.

"Въртяли са се и са се установили на едно място. Когато отидохме бяха в тежко състояние, премръзнали.", разказва още планинският спасител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Минаващ преди 4 години
Евреите напразно не обикалят.Разузнават райони и се отчитат където трябва.Аз на това племе вяра нямам.Това че умни и управляват света е друга тема.Докато има *** умните ще управляват.
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българите винаги са били спасители на евреите ! Дано го оценят ! Да са живи и здрави , а и самите спасители - доказаха , че поне една служба в страната работи ! Е сигурно с 1000 псувни са тръгнали по тревога и са оставили агнето но .... професионализма си е професионализъм ! Да ги награди Бойко сега с .... почетна грамота ама от лъскавите че да не могат да си избършат з.... ка с нея
20
0
 
4
 
! Отговори
malart преди 4 години
Израелските *** ще се опитат да спестят некой шекел и няма да си платят за операцията. Типично за този етнос
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не са имали застраховка и сега се опитват да си спестят парите по спасяването им. Евтини твари.
18
1
 
7
 
! Отговори
Мда преди 4 години
Тая сутрин по новините въпросните израелци твърдяха,че не са се изгубили и въобще нищо не е станало,не били в опасност.Тоест един вид спасителите са си измислили всичко...При това положение не е ли по-правилно да оставим Господ да се грижи за избраниците си?Що трябва да им се връзваме за всичко?
17
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Планините са за хора с ум и способности за оцеляване. Това не е Дисниленд и трябва да се спре с достъпа на туристи на подобни места.
16
1
 
2
 
! Отговори
Мосад преди 4 години
Спецчастите са били готви за Операция Машугина.
15
1
 
4
 
! Отговори
Аз съм българче преди 4 години
Все ги спасяваме, да пуснат някой шекел на вересия.
14
2
 
11
 
! Отговори
д-р Петров преди 4 години
Да се забрани изкачването до езерата,че и там омърсиха всичко...
13
0
 
12
 
! Отговори
дяков преди 4 години
Е ща к..... ми са дирили там и то точно на Великден Да туристи - донасят на някого не на мен лично валута - да прославят красотите на родината - да правят реклама но да тръгнеш вечерта в непозната планина си е откачена работа
12
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак спасихме евреите.
11
3
 
13
 
! Отговори
анализатор преди 4 години
Това е работата наПСС!Поздравления!Ама МОшетата подали сигнал до Израел!Дали нашенци в Израел ще подадат бсигнал до112...За да бъдем точни като европейци да си платят масрафа ,ако и мат застраховка добре,ако не брецален,няма ДРУЖБА!
10
19
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"" Трябваше да ги оставят да обикалят ... ""..............................Другарки и другари, ... българския народ НИКОГА не е имал негативно отношение към евреите.Българския народ спаси своите евреи, ако си спомняте.Против евреите са били (и са) само фашистите ... немските фашисти преди и ... путинските фашисти сега.Който българин говори против евреите, значи е прекалил с руската пропаганда.А ако отидете в Израел ще видите, че това изумителни, умни хора.
9
17
 
21
 
! Отговори
Стратег преди 4 години
Вие само си мислите, че държавата се казва България, тя отдавна се казва Еврия, а бившите български планини влизат в плановете на етноса за построяването на градове и щастлив богоизбран живот на Племето там;))) Бахур Бахар осъществява плановете им с бързи темпове, строи заради тях, управлява заради тях и си празнува рожденмият ден с тях!
8
23
 
7
 
! Отговори
ПЕНКО преди 4 години
ПРИЗНАВАМ : "СЧИТАМ ЕВРЕИТЕ ЗА НАЙ-НАЙ- ВЪВ ВСИЧКО СВЪРЗАНО С ТАЛАНТ И ГЕНИАЛНОСТ НА УМА "!!! ЕВРЕИТЕ ПО СВЕТА ДА ОТЧЕТАТ / БЕЗ ЦИОНИСТИТЕ В САЩ/ , ЧЕ САМО В БЪЛГАРИЯ МОЖЕ ДА СЕ ГУБЯТ И ДА ГИ НАМИРАТ И ДА ИМ ПОМАГАТ БРАТСКИ !!!
7
14
 
5
 
! Отговори
до соларя преди 4 години
Ей солар !Какво да не ти набиват, кой знае какво ти набиват на теб!Всеки ден ти го набиват, ама не го осъзнаваш1
6
13
 
17
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
Разбира се,че ще ядат жаби. Ако стоят още 1-2 дни и вода може да пият от езерото или дори да си хванат диво животно и да го изпекат. Изобщо не виждам нищо лошо в това.А зелените и веганите да ядат листа ако искат тяхна си работа, но да не ми набиват и на мен какво да ям. Аз съм *** и ям всичко това е. Те ако се мислят за хай същества да ядат шума и да мълчат !
5
8
 
29
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Че им платиме и на тия масрафо...
4
10
 
38
 
! Отговори
Свещен Гущер преди 4 години
Мътят нещо тия. Просто разузнават терена за полезни изкопаеми и плодородност за обетована земя
3
10
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жаби яли ли са?