Стрелецът от Лясковец иска 1 млн. лв. от ЕС и държавата

57-годишният затворник твърди, че е бил подложен на 4-годишен тормоз
30 апр 2019 09:10,
46
Стрелецът от Лясковец иска 1 млн. лв. от ЕС и държавата
Снимка: Борба

Осъденият до живот за стрелбата в Лясковец Петко Петков съди държавата и ЕС за 1 млн. лв. заради 4-годишен тормоз, съобщава в. „Борба“.

Петков подал искова молба от 15 страници във Великотърновския окръжен съд за претърпени вреди от незаконното поведение на Районна прокуратура в Горна Оряховица за времето от 1 август 2010 г. до 14 март 2014 г., но дело все още няма, тъй като се чакат документи от институциите, призовани на съд - прокуратурата на Република България, Висшият съдебен съвет, министъра на финансите.

Срещу мъжа били подавани множество сигнали за притежание на незаконно оръжие, с което заплашвал деца в близкия училищен двор.

След акция за отнемането на незаконното оръжие на подсъдимия, той отне живота на баретата Емил Шарков и рани няколко негови колеги. Сега Петков е в Ловешкия затвор с доживотна присъда без право на замяна.

57-годишният затворник твърди, че в продължение на 4 години търпял незаконни проверки от прокуратурата и полицията и бил заплашван с вкарване в лудница, където с медикаменти щели да го подлудят, за да му вземат къщата, защото няма наследници.

Тормозът започнал на 1 август 2010 г., когато бил призован от кварталния по жалба от съседите му. Униформените започнали често да го притесняват в дома му и го разпитвали под предтекст, че ги пращала Районна прокуратура в Горна Оряховица, твърди затворникът в иска си. После през два-три дни ситуацията се повтаряла и накрая се стигнало до щурма от 14 март 2014 г.

За 4 години Петков написал над 200 жалби до 43 институции, медии, авторски предавания, интелектуалци. Никой обаче не му се притекъл на помощ. Вместо да му помогне, държавата му пратила баретите.

Европейският съюз от своя страна е виновен, че не му е осигорил свобода, сигурност и правосъдие, твърди Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още по темата: стрелецЛясковецЕСиск
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
4
 
! Отговори
до 37 преди 4 години
Преди много години полицай видял пред разбит павилион стоящ младеж.Заподозрял го него като виновен и го подгонил.Настигнал го и го пребил,така,че младежът имаше разкъсване на бъбрека!След като постъпи в болница се установи,че младежът не е виновен,а и на всичко отгоре е син на полицай.Та не искаите много от полицаите ни.Те толкова си могат и само това си могат!Нали видяхте как добре млатеха протестиращите срещу Орешарски.Никаква мисъл в главата и много сила в краката-това са те!
38
2
 
2
 
! Отговори
я гледай... преди 4 години
Тоя като нищо ще излезе от затвора и ще вземе милиончето.Ама така е ..!
37
0
 
6
 
! Отговори
факт преди 4 години
Тази история е доказателство за това,че когато господ раздавал мозък на моста баретите правели учение под моста.Ако някой от тях имаше поне една жива мозъчна клетка все би измислил как да го поодлъжат да излезе навън,а не да щурмуват къщата при все че са знаели,че е въоръжен.Би трябвало за началници там да назначават хора с някакво цивилно образование-такива дето са минали по моста и можещи да мислят,а не само сляпо да изпълняват заповеди!
36
2
 
2
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Да попитам отново, че ми изтриха въпроса.Какво означава "осигОрил" в последния пасаж от статията?
35
2
 
10
 
! Отговори
Мвр пикчърс преди 4 години
Абе, тоя Петко не яде ли, не ходи ли да плаща ток, вода, телефон? Трябваше само да го изчакат и хоп под ръчичка към патрулката. Ама дъртите корумпета са прости като тъпани, пратиха на заколение млади момчета...
34
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Туй да съди държавата,че ЕС в ЕС,като централата казват е Страсбург,където се завеждат по входящ номер таквиз дела нещо не вдъхва доверие по причината,че зад всяка институция стои лице или група лица,които не са си изпълнили задълженията за които са се кандидатирали да изпълняват заедно с правото,че са избрани за тези постове с позиции при назначаване за какво трябва да отговарят как атестация,защо при това е виновна държавата,обществото цялостно,че тези лица не си изпълняват задълженията поети.
33
0
 
7
 
! Отговори
да, ама преди 4 години
До Анонимен 27да, ама нямаше да има убит - всички говорят, че баретите или по некадърност или нарочно убиха своя човек - куршумът е влязъл откъм неговите хора, а не от страна на атакувания
32
0
 
13
 
! Отговори
Болярче преди 4 години
В този регион има нещо сбъркано. Не случайно и телефонните измамници са от Горна Оряховица.Във Велико Търново например жълтодрешковците от общинската фирма "Паркинги и гаражи" събират информация в центъра на града за самотни възрастни хора която предоставят на телефонните измамници.
31
3
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Дали съм обратен .... Щом след като не досърби *** обичам да си мушкм нещо дебело като краставица вътре
30
5
 
21
 
! Отговори
Охобохо преди 4 години
Жалко за загиналия,иначе човека се е самозащитавал в жилището си,за което има право.Малко ли измамници се обаждат по телефона и казват,че са полицаи,след което искат пари от старци да мятат през балкона?!Чук,чук.Кой е?Баретите отваряй!Бум,бум!И ето ти мъртвец без вина,изпратен от някой подчинен на ЦЦ измислил гръмко име на акцията:''Абсолютен престъпник''.Така е при ГЕРБ!После се завежда дело срещу държавата и тя плаща,но ТЯ СМЕ НИЕ!Всички плащаме тези тъпанарщини измислени от некадърници!!!!
29
5
 
24
 
! Отговори
Мачкай Мутрите преди 4 години
Евала Бай Петко. Моят дом е и твой. Показа на всички как трябва да се разправяме с Престъпници. Ти си Икона. Можеш да ги съдиш и по други въпроси. Аз не виждам слабограмотен милиционер да изкара и един ден на Свободният трудов пазар.
28
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя ли беше оня дето след като гръмна полицай, си "загуби" бъбрека по неизяснени причини?
27
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Луд, нелуд; виновен, невиновен - това не знам. Знам само че цялата операция беше една огромна издънка и нито един от ръководителите на операцията не отиде в затвора заради това че мърлявите му решения доведоха до смъртта на един полицай
26
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви квартални се споменава.?!
25
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 23Преди време имаше едни случаи в Белите брези пак щурмуваха къщите на въоръжени бандити и пак го отнесоха некои не могат да еволюират, че тактиката им куца щурмува се само ако има заложници или нещо. И тъй да е хвърли две сълзотворни гранати през джама и той ще излезе .
24
10
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Марковски не спи... - не се наяде...
23
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До19. Като е в клетка може и два пъти по двеста да напише. Въпро са е тия на яслата / барети/ как са решили да се тренират на неговата глава. И това е безмислица. Получило се е, че отишли да го провокират пък се изпотрепали.
22
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този и онези от Коиловци трябва да влезат в учебниците по военно дело, как обикновени хора правят спецслужби по време на акция смешни.
21
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако е луд. Тези от психиатрията, социални крижи защо са го изоставили. На ли им пращат от бюджета. Нещо не е наред. И ако е луд това оръжие "подарък" за рождения ден ли му е дадено и от кой? Много въпроси, преди да му щурмуват къщата.
20
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това което пишете е измислица. Защото в друга статии преди години нямаше такива факти. Петко не е можел да го застреля в гръб . Акцията показва грешно решение. И срещу един човек за някакво наклеветяване и заяждане предварително показва. Някой в институцията си използва положението.