Кураж и вяра от Франциск – папата на бедните

Диаметрални са разликите между Франциск и Йоан Павел II
Обновена: 5 май 2019 12:24 | 5 май 2019 10:36,
91

Франциск е папа на бедните и затова посещава с преимущество периферията - България, Северна Македония, Румъния. Той иска да ни даде кураж, да ни даде зрънце вяра повече, да ни призове към повече любов един към друг. Посещението на папата е доброта и подкрепа.

Това обяви журналистът Юлий Москов в извънредния сутрешен блок на Bulgaria ON AIR минути преди папа Франциск да кацне на българска земя.

Още по темата

Нелепо е папа Франциск да бъде определян като социалист, отбеляза Москов. И подчерта, че е папата е най-влиятелният човек в света, тъй като е духовен лидер на 1,3 млрд. души.

"Дава си сметка, че има огромна власт и много внимателно си служи с нея. Папата има властта на доброто и той се стреми всеки свой ден да прави добро. Проблемите във Ватиканския двор в немалка степен са плод на дейността на медиите. Джендър идеологията и мигрантската вълна имат за цел да разрушат християнството и да мюсюлманизират Европа. Папата непрекъснато набляга на огромното значение на семейството", каза още Москов в "България сутрин".

Журналистът посочи и разликиките между папа Йоан Павел II и папа Франциск, които по думите му са диаметрални.

"Йоан Павел II познава всичкото зло на комунизма, той беше най-големият борец срещу комунизма. Той свали комунизма, той свали Берлинската стена. Папа Франциск познава капитализма, аржентинската военна хунта и терора", обясни Москов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
10
 
! Отговори
НЕ Е ВЯРНО преди 5 години
Защо Лъжете Хората - папата е Шефа на Мафията - видяхте ли КОИ се наредиха до него - Вежди Рашид , Плевнелиев , Борисов , Порожанов , Караянчева , .Тоя е Измамник .
18
1
 
11
 
! Отговори
Апап преди 5 години
Прочетете ,,папа" обратно и не питайте повече с какви разбойници се е представял този институт през вековете!
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Д даде парички и ке му вярвам ;)
16
2
 
9
 
! Отговори
Бау преди 5 години
Открих кой е най-големия грях! Нещото, което вбесява бок всеки път! Да се разхождаш най-нахално с метален прът вдигнат нагоре по време на гръмотевична буря! Това го вбесява и той те наказва с ... гръм! Не знам какъв му е проблема с това, но явно е много обидно :( Да се помолим и сведем глави!
15
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Банката на Ватикана да помогне на бедните ако е толкова загрижен. Другото е суета и лицемерие.
14
0
 
18
 
! Отговори
Лео Таксил преди 5 години
.. ,,Лицемерие, фарисейство, измама, подкупи, убийства и прелюбодеяния ето с какво е осеян пътят на светите отци. Но защитниците на религията старателно премълчават тази история. " - из ,,Свещеният вертеп"!
13
1
 
6
 
! Отговори
Бау преди 5 години
сладур :D
12
2
 
10
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 5 години
Франциск е папата на бедните. Папата на бедните най-после дойде при най-бедните ... Сиреч в България.
11
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Папа ди тути папи идва при Тато ди тути тати да го гали по главата
10
7
 
6
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 5 години
Този папа е хубав човек, но Шайката си прави реклама на негов гръб.
9
0
 
9
 
! Отговори
УМЕН преди 5 години
Папата идва *** Томина неделя щото е Тома Неверни и не може да повярва че има праведни и достойни хора като нас българите, та иска да се убеди лично.
8
0
 
13
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Папата на ислямското нашествие от Азия и Африка!
7
3
 
12
 
! Отговори
Ортодокс преди 5 години
Ай стига сте превъзнасяли тази мумия! Светлината се нарича Русия! Без Русия, Европа отдавна щеше да е унищожена първо от хуните от Изтока, сетне от фашисти, а сега се очаква да ви спасява от ,,търсещи убежище"! Но този път дано русия да не бъде благодетел и да дава жертви за прогнилата дърта Европа!
6
1
 
14
 
! Отговори
Апел преди 5 години
Попа да се извини за неправдите спрямо Сергей Антонов, починал рано-рано заради манипулациите на църквата.
5
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма бедни е Бг, всеки има скътано златО, всеки има пари и имоти! Има ревящи, че са бедни, защото не могат да крадат като преди, спряха им крана на бездарните и сега трябва да работят.
4
0
 
16
 
! Отговори
123 преди 5 години
Папата е вълк в овча кожа.
3
3
 
7
 
! Отговори
Жътварски, София преди 5 години
Това е папата на провинциалните скакалци, дошли на орди в София, бачкащи за къси трицифрени заплатки, а някои дори за 1500 лева бруто, последните са преизпълнили нормата на провинционален просперитет! Товарене на конски вагони и депорт от София за армията от зидаро-мазачи, готвачи, перачи, келнери, бармани, сервитьори, продавачи, разносвачи, миячи, шофьори, дистрибутори, кофражисти, коафьори и прочие пляка!
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дайте му справката за мизерстващите хора у нас, за болните, за безработните - ние сме най-бедните в Европа. С какво ще ни помогне????
1
11
 
1
 
! Отговори
Бау преди 5 години
"духовен лидер на 1,3 млрд. души" маловажен е доста, признавам :D