Шофьор изгърмя с 3 бона за клевета срещу катаджия

Мъжът твърдл, че полицаят му искал подкуп
13 май 2019 13:27,
13
Шофьор изгърмя с 3 бона за клевета срещу катаджия
Снимка: архив, Булфото

Осъдиха шофьор от силистренското село Полковник Таслаково за набеждаване на пътен полицай в корупция. Мъжът бил осъден да плати 3 хиляди лева, съобщава Монитор. Делото срещу Т. Ю. е било заведено от засегнатия от обвиненията му катаджия.

На 7 декември 2017 г. Т. Ю. тръгнал с личния си автомобил за Шумен за преглед на жена си, която била бременна в осмия месец. По пътя спрели до автобусна спирка в село Браничево да купят хляб и храна, но колата пречела. Когато шофьорът се качил да я премести, не сложил колан и точно в този момент бил спрян от катаджии, които му съставили акт.

Според материали, представени в съда, мъжът показал агресивно поведение. Ядосал се, започнал да вика и заявил на полицейските служители, че щял да направи така, че да ги уволнят и щял да ги съсипе.

Когато трябвало да подпише акта, шофьорът приложил номер, известен из форумите. Записал във възражение: "Господин Кирилов ме спря по време на паркиране и ми каза, че ще ме пусне, ако му дам 20 лева".

Заради възражението последвала тежка проверка в МВР - Шумен. Разпитали всички възможни свидетели, включително и жената на шофьора и шуреят му, който също пътувал в автомобила. И двамата обаче отрекли полицаят да е искал подкуп. Възражението било написано изцяло от яд, признали те.

Заведено било дело с граждански иск от 5 хиляди лева за причинени неимуществени вреди. Съдът в Нови пазар удовлетворил иска в размера до 2 хиляди лева и наложил на водача наказание "Глоба" в размер на още хиляда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: шуменглобаМВРклевета
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
КАТеричок преди 4 години
Този водач дали има основно образование, че и може да пише.
9
1
 
7
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
Изненадани ли сте, че Т.Ю от Полковник Таслаково може да пише?
8
1
 
5
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
Изненадани, че Т.Ю. от Полковник Таслаково може да пише?
7
7
 
37
 
! Отговори
нашия КАТ преди 4 години
е способен да ви глоби за колан докато си местите колата и да ви регистрира превишената с няколко км/ч скорост на място, къдено е почти невъзможно да се случи ПТП.
6
0
 
21
 
! Отговори
saki преди 4 години
Акта за колана ли е бил или за това ,че е спрял на спирката?
5
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кога ще изгърми полицаи за рушвет? Мммм
4
10
 
21
 
! Отговори
Чиновник преди 4 години
Ще се научите на ред, но понеже сте ***, бая има да ви разнасят по съдилищата и да плащате глоби. Тоя трябва да се радва, че се е разминал само с 3 хил. лв. Това е символична глоба за това, което е направил.
3
0
 
8
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Габи, боновете съкровищни ли са или приватизационни?
2
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички се правят на интересни. Голяма работа станало!!!! Обърнете внимание на големите неща в държавата ни, господа журналисти. И вие сте подкупени....
1
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За 20 лева няма да го пусне никой. Стандартът на българина се повиши.