Бяха едни поляни, сега завод... Борисов видя индустриализация!

Премиерът откри нов завод край Пазарджик
20 май 2019 11:35,
146
Бяха едни поляни, сега завод... Борисов видя индустриализация!
Снимка: БТА

Машиностроенето прави 25 до 30 % от брутния вътрешен продукт, посочи премиерът Бойко Борисов при откриването на разширение на автомобилния завод "Костал" край Пазарджик.

"Дълги години се говореше за ниска квалификация. Не само заводите не си отиват, но и откриваме нови. Благодаря на работниците, защото с техния труд, с тяхната висока производителност, много неща се направиха за Пазарджик. В момента машиностроенето прави от 25 до 30% от вътрешния брутен продукт", заяви министър-председателят.

Още по темата

 
По време на обиколката си премиерът заяви, че благодарение на добрата работа други производители също решават да инвестират в страната.

Борисов: Никой не се е родил премиер, министър... Оставките са пречистване!

В новия завод ще бъдат разкрити нови 1200 работни места, като амбицията на инвеститора е до 2020 година във всички производствени бази в Пазарджик броят на служителите да достигне 4000. Началната заплата в завода е 1100 лева.

"На мястото на завода бяха едни поляни, сега на тяхно място виждате какво се получава. На това аз му казвам индустриализация", обясни Борисов.

"Това е важното, роботи, високотехнологична техника, заплати, качествена продукция, 8-9 млн. кормила. Важното е, че хората го виждат", каза още премиерът.

На церемонията присъстваха и вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов, президентът /2012 - 2017/ Росен Плевнелиев, кметът на Пазарджик Тодор Попов и ръководството на фирмата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
2
 
20
 
! Отговори
БАНко преди 4 години
В репортажа се говори ,че присъства и СОБСТВЕНИКА !!!Собственикът на ГЕРБ ли е собственик на завода ? Тиквата ли осигурява работа ???Бочко само е отрязал лентичка , както отряза главата на 5 милиона българи !!!Нов репортаж за не четящи ,а гледащи тв от Столипиново и Филиповци !!!
83
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви заводи какви пет лева в тоя пустиняк, наречен държава? Има си статистика колко стотици заводи, фабрики, предприятия са фалирали, рапродадени и т.н. Поголовно унищожен поминък, заради което хората бягат към София или в чужбина. Процесите са взаимосвързани. В най- обезлюдената страна няма и кой да работи вече. Вижте помаците от строителството от ЮЗ България. Всичко бяга навън да бере ягоди , аспержи .Няма работа тук, а и не искат да бачкат.
82
2
 
21
 
! Отговори
НАШИЯТ ЧОВЕК преди 4 години
Е С ДЪЛБОКИ СПОМЕНИ ОТ МИНАЛОТО: НА МЯСТОТО НА ПАРЛАМЕНТА И МС ПРЕДИ БЯХА ЕДНИ ПОЛЯНИ И ТРЪНЕ, А СЕГА ... ЕДНИ ЕДРИ ТИКВИ СА СЕ ПОЯВИЛИ, АМА ТИКВА ДО ТИКВА, ДА ИМ СЕ НЕНАРАДВАШ ПРОСТО...
81
1
 
18
 
! Отговори
НАШИЯТ ЧОВЕК преди 4 години
И ЗА ВЪТРЕШЕН ПРОДУКТ ЗАГОВОРИ И ЗА ИНДУСРАЛИЗАСИЯ?!?!? ---- А МАТРЯЛА МУ ВИКА: --- ПРИДЪРЖАЙ СЕ В ПРИКАЗКИТЕ ОТ ТОВА, КОЕТО РАЗБИРАШ: - МАРКУЧИ, ШЛАНГОВЕ, ВОДА, ПОЖАРИ И Т. Н.. И ПРЕСТАНИ ДА СЕ ПРАВИШ НА УМЕН, НЕ ТИ ОТИВА, ЗАБРАВИ ЛИ ЗА КАКВО СЕ РАЗБИРАХМЕ?
80
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НЕ нов завода само производствено хале към вече съществуващ такъв.
79
25
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко е номер 1 премиер в цяла Европа, ето виждате и успехите са големи, даде хлеб на хората да не гладуват. Всички на избори, нека подкрепим премиера генерал Борисов!!!!!!!!!
78
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отишъл да открива разширението на завода. Това "разширение" са тоалетните на завода, които не бяха достроени при откриването.От бързане да резнем лентичката ... ...Е, и да има после още една лентичка за рязане, де! :)
77
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя човек сякаш се отчита и се прощава с народа! Поне на прощаване му кажете едно ,,Благодаря"! Уж пак ще побеждава, а изглежда толкова изтерзан и отчаян! Сякаш ще предава Богу дух....!
76
4
 
22
 
! Отговори
Атанас преди 4 години
Моята градина бе само лапад, коприва и бъзак! Почистих я, викнах бай Станко с магарето Стойчо, изора я човекът и си му платих 25 лева и литър ракия за мезе. Сетне я минах с фрезата накръст, викнах 2 ромки и ги помолих да засадят бостан! Платих им по 10 лева и малко суджучец! Сега цялата градина е само тикви! В неделя, на 26 май всички роми и дроми ще засадят много едри тикви! Европейски тикви от сорта Буко IV!
75
2
 
26
 
! Отговори
SS преди 4 години
1100 бруто което е 700 нето и то за началниците.Същите тези хора стачкуваха миналата година в същият този завод, потърсете в гугъл завод костал стачка.Борисов говори ли а медиите на де белия пишат ли, гледайте небето.
74
3
 
26
 
! Отговори
дядо от село преди 4 години
тоя взе да ги говори,като бай Тошо
73
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Един от западаТози "от северозапада" всъщност е от "североизтока". По -точно Шумен. На всичкото отгоре и много обича страпоните.
72
3
 
9
 
! Отговори
Стойне от Чукурово преди 4 години
Стройте,стройте заводи,после ще им ядете сгурията,ще дишате чист въздух от комините и ще пиете отровена вода...
71
3
 
21
 
! Отговори
Бургас преди 4 години
В Бургас вече няма нито едно работещо предприятие. ..Дори и Черноморски солници управата е в Пловдив?! На Лукойл - в София, фабрика Яна- във Виетнам/все още/....
70
4
 
18
 
! Отговори
Стратег преди 4 години
До Народен глас!А ние за БСП и след това ще развием "Визия за България";))) Там ГЕРБ липсват, нема ги. Къде са? Ами, строили сме ги на къра с мотиките, д акопат царевичака, т.е. върнали сме ги по родните им места! Бойко Бригадир!
69
28
 
7
 
! Отговори
Народен глас! преди 4 години
Бойко трябва да управлява докато е жив, народа е доволен висок стандарт и пара даде на народа много. Ще гласуваме за ГЕРБ!!!
68
2
 
24
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 4 години
До Анонимен68 Заводът на Боинг у нас разбрахме, че ще произвежда панта за врата, този сигурно я някой подкалник, я някое прастмасово изделие в багажника или под таблото, защото не се вижда, и е все едно как изглежда, важното е да е произведено евтино и сравнително качествено, от някои абориген, без значение в Африка, Китай или България.Важното е да е по-евтино.
67
2
 
21
 
! Отговори
Стратег преди 4 години
Борисов е слуга на корпоративният капитал и негово прокси в България. Затова и бе сложен н а върха на държавата. На този капитал му трябва евтина работна ръка и никакви спънки от страна на държавата, за да може да изцоца ресурсите на територията. След това ще му стане непечелившо и ще си вдигне чукалата. Затова няма ***, който да дава собствените си пасища и орна земя на евреите, бадева. Само ГЕРБ. Затова скачат срещу "Визия за България" на БСП, защото там е предвидено заводите да са БГ;)))
66
0
 
28
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 4 години
И това ако не е предизборна агитация с държавни средства-здраве му кажи! А само преди дни обвиняваше Радев в собствените му грехове тоя....
65
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наближат ли избори тоя няма спиране в рязане на ленти и то за обекти , в които неговото правителство няма и грам заслуги. В случая това е частен инвеститор , а нашия толуп се явява нещо като рекламно лице в случая. Голямо кръстосване пада на България , де що има да се отреже някоя ленти или да се направи на експерт и да прави "проверки" как върви строителството на еди какво си. Лицемерие, фалш и трошене на държавни пари за предизборна агитация. Его как се печелят избори у нас