Най-много е валяло в Пловдив - над 60 л/кв.м

Ниските точки на града са под вода, наводнени са МОЛ-ове
Обновена: 2 юни 2019 21:51 | 2 юни 2019 21:48, Анисия Иванова
29
Най-много е валяло в Пловдив - над 60 л/кв.м
Архив: Булфото

Средно над 60 литра на квадратен метър е количеството валежи, които паднаха за кратко време тази вечер в Пловдив, съобщиха от общината.

В много райони пороят е бил придружен с градушка и гръмотевици. И към момента валежите в града продължават. Ниските точки на града са под вода.

Затворени за движение са части от бул. "Санкт Петербург", подлез "Скобелева майка", ул. "Гладстон", бул. "Христо Ботев" в района на Коматевския възел и колелото на централната жп гара, части от бул. "Никола Вапцаров", ул. "Скопие".

Продължават сигналите за бедствия на тел. 112. Два от търговските центрове - МОЛ Марково тепе и МОЛ Плаза са наводнени, като водата е нахлула през входните врати. Магазините за затворени, охраната се грижи за гражданите, които не могат да напуснат търговския обект.

Към този час в РДПБЗН-Пловдив са постъпили над 170 сигнала за наводнени мазета, приземни етажи, пътни участъци и закъсали автомобили, съобщиха от МВР. Произшествията се отработват от 14 екипа на РДПБЗН-Пловдив.

Предислоцирани са 2 екипа с 6 служители и 6 мотопомпи от РДПБЗН-Кърджали. Отводнени са 4 болнични заведения, изтеглени са автомобили с бременна жена, майка с 2 деца и майка с 3 деца. Екипи са се отзовали на 2 сигнала за евакуиране на трудноподвижни хора.

Доброволците от формирование "Пловдив 2019" са в готовност веднага след приключване на дъжда да започнат отводняване на наводнени обекти с помощта на оборудването, осигурено им с подкрепата на общината.

В Пазарджик са отчетени 37 л/кв.м дъжд, във Враца – 33 л/кв. м, а в Кърджали – 16 л/кв.м.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЗАЩО НИЩО НЕ БЕ ПОДГОТВЕНО ЗА ДА НЕ СТАНЕ ПОДОБНО НЕЩО ???
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"инфра-структуктура" глупав термин обясняващ бедата в страната ни
22
1
 
2
 
! Отговори
firebg преди 4 години
Доста вода си е!
21
5
 
5
 
! Отговори
Plovdiv преди 4 години
Кмета и герберите се бият в гърдите че ,,правят,, но се оказва че се наси...ат.Докато герберистите са на власт нищо качествено няма да се направи. Вица за моста е най верен за тях...
20
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До СтратегБойко строи а Бог руши!
19
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Божието наказаниеПотоп! Содом и Гумор. Дотам ни води демокрацията и партийните интереси и решения!
18
2
 
4
 
! Отговори
Алоооооооо! ВИК? преди 4 години
Няма само да ни облагат с данъци и такси вода-канал и смет?Герберите да не си прибират парите за себе си?!!!
17
2
 
7
 
! Отговори
Божието наказание преди 4 години
До АнонименБог така наказва управниците! Той е и законодател и съдия!!!
16
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В нито една нормална държава го няма това и там валят такива дъждове.За да няма трагедия управниците трява да си свършат както трява работата.Нотук в България май такива липсват.
15
5
 
11
 
! Отговори
Вучков преди 4 години
До СтратегГерб вместо Ф-16 да закупи венециански гондоли!
14
7
 
7
 
! Отговори
ф преди 4 години
Тоя пък стратег ГЕРБ му виновни за наводненията, в какъв ли панел живее и какъв ли таралясник кара, та взел политическа партия да упреква за природно бедствие, няма ли да се избавим накрая от такива некадърни мрънкалници, не реализирали се шматки
13
6
 
6
 
! Отговори
Стратег преди 4 години
До ФактТака е, не е потоп. НО, ОТК "Тангра" тества всичко новопостроено то ГЕРБ в ПЛовдив. По една време герберите бяха извадили тежка техника срещу Йончева, защото искала да им тества асфалта. Много нагли гербоушки сел.яни беха тия и много ме издразниха. Къде са сега те?;))) А-хахахахахахахахаха... В Пловдив, в тоя котел, дето всички те ще бъдат издавени!
12
7
 
6
 
! Отговори
Стратег преди 4 години
До Анонимен"Пловдив и без това трябва да бъде закрит." Нема се плашиш, точно по този въпрос работи Небето;))) Има проект да бъде превърнат в Тракийската Венеция, ако ПП ГРОБ, продължава да инатсва и упорства и да не си ходи.
11
6
 
9
 
! Отговори
Цирка преди 4 години
Бързо цялата техника да заминава за любимият на тиквуна град! В случай, че нищо не направят спасителите, да докарат още вода,за да съединят с канал до Бургас, и да направят Филибето пристанище към Черно море! Стига с тези магистрали , те така и са само в ремонт с тези кражби!
10
4
 
20
 
! Отговори
:) преди 4 години
Там кметовете живеят на последния етаж. Заради честите потопи.
9
23
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пловдив и без това трябва да бъде закрит.
8
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
проблемът е в манталитета на българина, т.е. той плаща данъци и до там. Преди време почистих шахтата, която предпазва да не отиде вода в гаража на съседа, оня ми се изсмя. След един дъжд аз му се изсмях и оня обвиняваше всеки, но не и себе си. Пет минути време му коства да си почиства шахтата.
7
8
 
21
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ШАХТИТЕ ЗА ОТВОДНЯВАНЕ СА ВСИЧКИТЕ ЗАПУШЕНИ!!!САМО ДОКАТО ЧОВЕК СЕ КЪПЕ КАНАЛА В БАНЯТА ПОЕМА 100-ЦИ ЛИТРИ ВОДА АКО НЕ СА И ХИЛЯДИ!ПАРИТЕ ЗА ПОЧИСТВАНЕ НА ОТВОДНИТЕЛНИТЕ ШАХТИ ОТ ОБЩИНАТА В ПЛОВДИВ ОБЯСНИХА, ЧЕ СА БИЛИ ПРЕНАСОЧЕНИ ЗА ДРУГИ ЦЕЛИ :DВСИЧКИ ЗАСЕГНАТИ БИ ТРЯБВАЛО ДА СЪДЯТ ОБЩИНАТА ЩОТО ТЯ ТОТАЛНО Е АБДИКИРАЛА В ПЛОВДИВ!
6
5
 
19
 
! Отговори
zeus преди 4 години
Хммм, новината беше леко променена, отпаднаха данните от НИМХ. На сайта на последните се виждат стойности от около 50 литра на квадратен метър, това обаче за последните 24 часа.Ясно е, че общината иска да го изкара 60 литра на час, та да има оправдание за неадекватната канализация.
5
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
привет от Германия А сега да видим ще имате ли наглостта да искате финансова помощ от ЕС след като най-просташки отказахте да дарите някакви си 5 хиляди лв. за изгорялата църква във Франция ?!