Положението в Тутраканци овладяно, източиха част от язовира

На хората още не е позволено да се върнат по домовете си
5 юни 2019 08:41,
2
Положението в Тутраканци овладяно, източиха част от язовира
Кадър: bTV

През цялата нощ продължи източването на язовира в провадийското село Тутраканци, който преля вчера и доведе до евакуацията на хора от къщите в непосредствена близост до водоема.

Още по темата

Ситуацията е овладяна още снощи, след като започна източване на водоема и нивото на водата е спаднало чувствително, твърдят местните власти.

Въпреки това на евакуираните хора не беше позволено да се върнат по къщите си. Очаква се това да стане тази сутрин, съобщи bTV.

12 къщи са опразнени от съображения за сигурност. През цялата нощ полицейски автомобили обхождаха района.

Днес ще се реши и дали язовирът да се източи напълно, заради пукнатините в язовирната стена и опасността от скъсването й.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
В допълнение към 1 преди 4 години
И носенето на вината да не се изразява само в "телефонът на абоната е временно недостъпен", а да има и задължително своевременно възстановяване на направените разходи! Без възможности за протакване, увъртане и прехвърляне на собствеността/отговорността.
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ние от публиката, които сме на трибуната искаме да видим виновните. Не да се крият под фуражките и в канцелариите на държавните институции.Всяка година тия бедствия се повторят, а виновни няма.!!!