Съдба на медсестра: Прикована на легло и със 150 лв. на месец

За Магда се грижи сина й, но няма документи за асистент
13 юни 2019 17:07, Петя Славова
61

От пет години 71-годишната Магда Делчева е прикована на легло. Бившата медицинска сестра страда от некроза на тазобедрените стави. А болестта и липсата на средства, с които преживява, я обричат на мизерия.

Заради тежкото й състояние Магда не може да се грижи сама за себе си. Прави го нейния син, който е на 28 години и е безработен. Така двамата живеят едва със 150 лева на месец. Преди време теглили заем заради операция, но сега трябва да го плащат с част от пенсията й.

"Ако нямаш пари, няма как да оцелееш... Не съм за старчески дом, защото не се движа. Синът ми е асистент без документи, стотинка не сме получили. Надежда имам само в Бог, крепя се на него", споделя жената пред Bulgaria ON AIR.

От Регионалната дирекция за социално подпомагане в Кърджали твърдят, че жената е посещавана през годините, предлагана ѝ е помощ, но е отказвала такава.

Преди дни отново ѝ е направено предложение - да бъде настанена в център за хора с физически увреждания. Тези дни социален работник ще я посети, за да се опита да я убеди да вземе това решение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали за политиците е по-важно те самите да имат голели заплати и милиони партийни субсидии. Народа кучета го яли.
23
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде моля... прав здрав мъж, да отиде в един магазин да работи, ще си докара 1000лв, а не да чака пари от майка си. Като гледам добре е облечен, ама явно боя го мързи, щом къщата му прилича на сметище.
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо ,няма съседи който да помогнат?Аз, бих го направила!
21
0
 
7
 
! Отговори
Ник Нейм преди 4 години
а имат пари да търкат билети и синът и като е безработен би следвало да има достатъчно време да изрине тази ***, не искам да съм хейтър, но не мога да си обясня това положение
20
0
 
14
 
! Отговори
Непозната преди 4 години
Тази статия е публикувана под статия как българите от чужбина се канят да се върнат тук.
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А, да. И нещо последно, че твърде много време отделих на едно разхищение на генетичен материал. Желая ти от все сърце да те застигне подобна съдба като тази от репортажа. Как ще скимичиш тогава...... Такива като теб бързо обръщат палачинчицата.
18
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
270 лв. нормална пенсия.......Ми като е нормална, ела живей с тия пари...И тук дискусият преминава в графа "абсурд"."По умни" се пише с тире между двете думи, мили швейцарецо. Само пак не става ясно защо преуспял предводител на швейцарците, които му искат мнение, си губи времето да пише тук. Има швейцарци в беда. Помагай на тях. Давай им съвети. Тук вече си помогнал достатъчно. Махнал си се. Нека си остане така и на ниво виртуално пространство.
17
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички мед сестри трябва да спрат да работят докато не им предложат заплати по 1400 лв скаапаните политци/
16
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
няма социална политика в което и да е правителство до сега .Хората с увреждания са в не нам коя си глуха защото те еи тези които се грижат за тях са се примирили с условията у нас а и не само те -ние нямаме гражданско общество ако имахме политиците нямаше да си правят каквото поискат и да имат по три месеца платена отпуска когато ние нямаме и един ден такава -това е обществото ни примирено и послушно-въпреки тези 29години вече
15
0
 
3
 
! Отговори
... преди 4 години
..Мизерия..a
14
0
 
3
 
! Отговори
... преди 4 години
Нямаш пари немаш немаш работа немаш *** в такава ко.ина ..
13
3
 
8
 
! Отговори
... преди 4 години
Много е мръсно за това пари не се иска a ..работа
12
4
 
12
 
! Отговори
Хах преди 4 години
Трябва да се помогне на жената, но синът и е за 100 тояги на голо. Може ли да държи такава *** около майка си !
11
7
 
5
 
! Отговори
Сп???нс преди 4 години
на пръв поглед много сълзлива история, но Приемаме ,че синът й не работи, защото се грижи за майка си , но после виждаш как живее майка му, и ти става ясно колко се грижи за нея. Също така не може да ме убедите, че приживяват със 150лв, само на хляб и вода да я карат ще им струва повече.
10
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дори и под репортаж като този успели българи в чужбина показват експертни оценки.Да, теглила е кредит, за да си направи операция.270 лв. добра пенсия? Това директно го прескачам.На успелите българи в чужбина им е трудно да проявят разбиране, състрадание и съпричастност към нещо друго, освен към банковата си сметчица.Само не разбирам защо успял българин в чужбина ще си губи ценното временце (все пак то е пари, нали така беше?) да се доказва в пропаднал български сайт.Е, а, де?
9
1
 
24
 
! Отговори
???? преди 4 години
Жената знае как се отнасят с такива като нея в такива заведения.По-добре и помогнете с пари, храна и с работа за сина и.
8
1
 
12
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
В България, един за да е добре, други трябва да са зле.
7
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГОСПОД ДА Я ПАЗИ
6
3
 
20
 
! Отговори
! преди 4 години
Еее, безработен, вярно, нямат пари, но какво му пречи поне да изхвърли ***, в които са потънали! И да избърше криво- ляво с един ***. То бива, бива, ама чак толкова!!
5
3
 
21
 
! Отговори
Азз преди 4 години
ФАКТ е че трябва да се помогне финансово и , че със сто и петдесет лева не може да се живее, Но този "младеж" не може ли да изхвърли ***, това не зависи от това дали имаш пари или не...