ГДБОП: Не сме спирали интернета след акцията в Бургас и Гоце Делчев

Не е взимана техника за интернет услуги, категоричен Явор Колев
15 юни 2019 12:44,
20
ГДБОП: Не сме спирали интернета след акцията в Бургас и Гоце Делчев

60 тв програми са били разпространявани нелегално от кабелни оператори в Южна България, а само за 3 – Нова тв, БТВ и НВО щетата за 2 месеца е била 10,5 млн. лв. Това каза шефът на отдел „Киберпрестъпност“ в ГДБОП комисар Явор Колев.

Още по темата

Кабеларки ощетяват с милиони бюджет и тв-та. 700 хил. ги гледат "на черно"

Той бе категоричен, че акцията е била насочена само срещу незаконното разпространение на телевизия и не е изземана техника за пренос на интернет. „Не зная защо в Гоце Делчев, Дупница и Кюстендил нямат интернет. Може би някой цели да нагнети напрежението в полза на кабелните пирати“, каза топполицаят и обясни, че при нито едно от претърсванията в градовете Дупница, Кюстендил, Гоце Делчев, Петрич, Сандански, Кърджали и Бургас фирмите не са съдействали на разследващите.

Бургаският оператор РН и този в Сандански – Вайтъл, пък предлагали и специално мобилно приложение, с което разпространявали телевизионен сигнал, за който нямали права. „Става дума специализиран софтуер, който, като се инсталира, се достига до телевизионни програми“, каза Колев и посочи, че м.г. са имали 5 операции срещу търговци, които са продавали джаджи за нелегално гледане на тв програми. Щетата от тях обаче била много по-малка в сравнение с тази от незаконния сигнал, разпространяван от кабелните оператори.

Иззетата техника е скъпа, тя е само за разпространение на тв програми е и така е прекратено престъплението“, каза Колев. Той посочи, че за незаконното предаване на тв програмите предвиденото наказание е до 5 години затвор. Разследва се и укриване на абонати, като така се криели данъци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
9
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
Според мен това е поредната некадърна операция на МВР. Нима няма други органи, които да следят за спазване на авторските права? Нима е толкова трудно доказването на тези престъпления? Нима не могат да ги глобят без целият този цирк? А едно изказване на министъра ме подразни много:" Гражданите трябва да внимават с кого сключват договори..." А тогава държавата къде е? докога гражданите трябва да поемат нейните функции? Защо ни е тогава всичката тази администрация?
16
0
 
10
 
! Отговори
Питащ преди 4 години
Само да го попитам този голям спец, къде са жалбите на ощетените носители на авторски права, чиито продукти са разпространявани незаконно?
15
1
 
9
 
! Отговори
Щепсел преди 4 години
Явор Колев коментира неподготвен защото няма понятие от техника! Пакет цифрова телевизия + GPON интернет се доставят общо. Полицаите частната техника я прибират и нашият Интернет изчезва. Сега има някакъв много слаб и бавен, който е за всички 50 мбс, моя 200мбс го няма! Като при социализма, едни дават повече на всички по равно
14
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явор Колев, екскремента.xaxaxaxaxa
13
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само така! Искате по високи пенсии и заплати? Няма как с такова укриване на данъци. *** му е трудно да го разбере, не обича да плаща, все някой го лъже, но пък за сметка на това ревеее за всичко!Калпав материал....
12
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бих гледал бг тв канал ако ми плащат за това.
11
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явор Колев, екскремента...опа, експерта по киберсибурност.
10
2
 
23
 
! Отговори
Ко? Не! преди 4 години
Вие сериозно ли?! Кой изобщо си причинява това садо-мазо да гледа БГ телевизия ?! Абе хора, света е в ръцете ви. Аз дори българско радио не слушам в колата. Я чуйте какви неща има из интернет!
9
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи като гледат тв през кабелен интернет не е нарушение, ама през кабел е нарушение. *** разбери какво става.
8
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смешно е ГДБОП да се занимава с подобни неща, да не говорим че за доказването на подобно нарушение не е нужно въобще да нахлуваъе в офисите, с подобни случаи трябва да се занимава основно НАП и ако има нарушения те се установяват на базата на фактическа проверка на документите, която би трябвали да си се прави регулярно от ревизионните екипи, въобще немога да схвана смисъла на настоящите действия, явно Домуса, Валери и Гергов си разчистват пазара
7
0
 
33
 
! Отговори
Оруел преди 4 години
Думуса върна ли милионите дето дължина държавата?
6
3
 
17
 
! Отговори
Е, как бе.... преди 4 години
Сега ще се направят на жертви, всички мошеници и лапачи на незаконни пари от народа!!!!Глей сега кански рев от далавераджийте и айдуците... хахахаа
5
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е важно дали сте спирали интернета.Важното е че веднага след като Домуса взеНова ТВ и рекета започна.*** да се моли Пеевски да не вземе ВИКи ЧЕЗ че тогава ще си е..бе мамата.
4
1
 
31
 
! Отговори
позор преди 4 години
Същия Колев който лови китайски ментета но цяла година терористи вербуват детето от Пловдив не обезпокоявани?!
3
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още ли има хора които гледат телевизия?Явно още има българи които просто не знаят за какво да си харчат времето и затова има интерес към телевизията.
2
1
 
22
 
! Отговори
.. преди 4 години
Не сме ние, той сам сприя.... Tака си беше... ние нищо не сме пипали.
1
6
 
29
 
! Отговори
по точно преди 4 години
Абе по принцип каквото кажат американците!