Млад мъж почина във Враца, лекарска немарливост?

Роднините на 28-годишния Веселин обвиняват медиците за смъртта му
Обновена: 17 юни 2019 09:20 | 17 юни 2019 09:19, Камелия Цветанова
94
Млад мъж почина във Враца, лекарска немарливост?
Снимка: Кадър bTV

Съмнение за лекарска грешка възникна при смъртен случай във Враца. Роднините на 28-годишен мъж от Враца винят медиците от Спешна помощ за смъртта му.

Починалият Веселин Георгиев се е почувствал зле в четвъртък, когато се прибрал от работа. Той работил като багерист.

Майка му Виолета Василева поискала веднага да потърсят лекарска помощ, но той отказал.

В петък сутринта бил много отпаднал и дишал трудно.

Майката повикала линейка, която дошла бързо – за 10 минути.  По думите на жената медиците дори не са му измерили кръвното на Веселин.

Имали проблеми да го занесат до линейката, защото е пълен.

Според майка му починалият е тежал вероятно 150 кг, но това не му е пречило да води нормален живот и да работи.

Заради наднорменото му тегло лекарите повикали пожарникари на помощ, които го изнесли на платнище.

Виолета Василева видяла, че са го хвърлили на една страна в линейката. позволили ѝ първоначално да се качи при него.

Не успели да запалят веднага колата на Спешната помощ, пожарникарите я бутали, за да тръгне. При потеглянето Веселин се обърнал по лице.

"Не можеше да диша и помолих да го обърнат", разказа майката пред bTV.

Свалили я от линейката по средата на пътя.

Тя успяла да стигне с друго превозно средство до болницата.

Там я попитали дали носи личната карта на сина си, тя я предала и тогава ѝ казали: "Ами той почина”.

Жената не знае дали Веселин е починал в линейката или по-късно. Твърди, че в смъртния му акт няма час и място.

В документа пише, че 28-годишният мъж е починал от инсулт.

Прокуратурата е образувала следствено дело. Предстои съдебномедицинска експертиза и разпит на медиците, които са придружавали мъжа в линейката, както и на личния му лекар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
4
 
14
 
! Отговори
Замислен преди 4 години
Сега, без и миг политизиране, но българина има да страда още известно време от втълпените стереотипи от преди 30 и повече години. Стереотипи от рода на: "Абе ти какъв мъж си ако не можеш да търпиш ?! Я да не се глезиш и т.н.". И се стигна до няколко поколения това правят. Търпят и не се глезят. За да не притеснят някой доктор. Докато пукнат. За това се опитвам да възпитавам децата ми на елементарна самодиагностика. Кога да се качат на такси и бегом в спешното.
56
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз също мисля, че вероятно не става дума за лекарска грешка.В много случаи лекари проявяват немарливост.Тук обаче, линейката е дошла бързо.Човекът е бил 150 кила! Това е малко множко.Бих казал, че самото му тегло е своеобразен симптом на заболяване.Как са очаквали да го обслужат?Особено ако медицинският екип не е тренирал тежка атлетика, не всички са яки и мускулести за да го вдигнат и пренесат нали?Когато се е почувствал зле е трябвало веднага да извика бърза помощ, грешката е негова.
55
4
 
24
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
Лека му пръст ! Мисля ,че няма лекарска немарливост ,а има немарливост на пациента ! Почувствал се зле ,а не отишъл на лекар докато е време въпреки препориките на майка си ! Лекарска помощ търсят винаги когато вече е твърде късно ! Интересно ми е защо близките на такива пациенти винят лекарите ?!
54
2
 
31
 
! Отговори
до 57 преди 4 години
Работя в спешна помощ от 30 години.Ново линейки до този момент нямаме.Не се учудвайте,че са бутали линейката.Случвало ми се е да чакам друга линейка защото тази с която бях тругнал даде фира насред пътя.Пациентът беше с пълен АВ блок и се транспортираше за поставяне на пейсмейкър.И на мен ми се е случвало да бутам линейка-Ситроен.А как се пренасят тежки пациенти-това си е чист фитнес.За 150 килограмов трябват поне 4 човека.А ако е от висок етаж ти изпада душата!И все си виновен!
53
4
 
8
 
! Отговори
Някой преди 4 години
До АнонименМатериалната база е ужасна, но за отношението не мога да се съглася. Правят каквото могат - абе направо чудеса правят като се има предвид, че са пепеляшките на здравната система. Точно този случай, обаче, едва ли е такъв. Щом крият информация, значи има нещо гнило
52
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спешната помощ е под всякаква критика. Който му се е налагало, без значение населеното място, е видял ужасното състояние на материалната база и отвратителното отношение на медицинския персонал.
51
11
 
24
 
! Отговори
ан4ето преди 4 години
Айде сега, лекарите са виновни, че се е тъпкал до 150кг, а е само на 28г. И майката, която обвинява лекарите, за се замисли, че вината е само на сина й и нейна. Първо защото са допуснали да стане толкова дебел и болен и второ, защото не са се обърнали навреме за лекарска помощ. Запомнете - Лекарите са хора, не богове, които вадят човека от оня свят. Грежете се за здравето си и търсете вамременна лекарска помощ. И научете себе си и близките си на една цумичка - Профилактика.
50
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не пиите парацетамол с шепи!!! Има си дневна доза. Не съчетавайте лекарства с една съща съставка, като парацетамола!!! Питайте в аптеките кой от тези лекарства могат да се съчетаят. Чете колко хапчета могат да се изпият. Ходете на лекар при настинка продължаваща повече от 2 дни. Не бъде опимисти, а реалисти със здравето си. То ако не ходите на лекар питайте аптекаря могат ли да се стсчетават лекарствата.
49
5
 
4
 
! Отговори
Диабетик до 52 преди 4 години
Не ви казват често, че блестите с интелект, нали?
48
5
 
7
 
! Отговори
ivailo преди 4 години
Много кг са това - 150 ... Яденето и пиенето трябва да се ограничават, ама ние българите най-обичаме да се събираме "на маса". И Бойко преди време разтръби пред медиите, че имал един грях- " Много обичам да ЯМ ." :)))
47
13
 
10
 
! Отговори
доктор Ох Боли преди 4 години
За смъртта на всеки *** наркоман , диабетик или свръхзатлъстял подул свръхзачервени бузки не е нужна изобщо лекарска немарливост! Като сте тръгнали да се самоубивате не обвинявайте не са ви виновни лекарите! Ядете като шопарипиете като майка звиня и извинение живеете като животни ,а после лекаря трябва да ви удължава живото.Не става.Живота е като пясъчен часовник изтече ли ти падаш и заминаваш.няма немърливост.
46
2
 
18
 
! Отговори
Цецо преди 4 години
Жалко за младия човек, Бог да го прости! Моето мнение, независимо дали е вярно или не, е че късно са се обърнали за помощ! Ако бяха отишли при доктора още в четвъртък вечерта, когато е усетил, че му е зле, може би нямаше да се стигне до тук! Топлото и задушно време е особено опасно за по-пълните хора, при неразположения трябва на секундата да търсят лекарска помощ, а не да се надяват, че всичко ще отмине, ей така...
45
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато не се установи причината за смъртта по несъмнен начин и какво е следвало да направи дежурният екип, за да се сравни с направеното, не може да се говори ни за грешки, ни за нещо други. Всичко останало е селски клюки на седянка на пейка и люпене на семки.
44
0
 
10
 
! Отговори
до 46 преди 4 години
20 лева на месец изобщо не е чак толкова малка сума, като се има предвид, че малко българи изобщо стигат до лекар преди 45 годишна възраст. За 25 години си се натрупват съвсем прилични пари.
43
3
 
0
 
! Отговори
Грамар-Наци преди 4 години
Как се пише думичката?Марла или ***?
42
6
 
32
 
! Отговори
Другата камбанария преди 4 години
Сега, това че не е потърсил лекарска помощ още вечерта когато е бил зле е грешка, ама то за това имат вина и част от лекарите. Отивам в спешно, трудно дишам, вдигат ми скандал, че за "едно грипче" съм им губил времето. Потънах в земята от срам. На следващата сутрин, 12 часа по късно в инфекциозното се хванаха за главата! Красива, двустранна пневмония. Още 24 часа и босилека е бил единствено и само за мен. Та, понякога част от лекарите наистина са си за бой.
41
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-добра система се прави с пари.За 20лв на месец не можеш да очакваш и лекари, и линейки, и апаратура.Разбира се, всеки е с убеждението, че парите трябва да ги взимат от някакви си там богати, и да ги дават на теб.
40
10
 
4
 
! Отговори
Шанел 5 преди 4 години
До МладежДа бяха станали продавачи на парфюми, а не медицински професии...!!1
39
3
 
2
 
! Отговори
Ооо, разбрах преди 4 години
До МладежБаща ти е колега и ти си бил на тате козленцето...мееее
38
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къв нормален живот 150кг си ходещ инфаркт..Толква ли пък нямате воля да отслабнете, гледам масово дебелаци станахте. Не знаех, че България е пълно с без характерни хора. Пингвини смао плюскате. Вземете се в ръце малко, не е сложно толкова.