60-годишна с опасност за живота, блъснаха я на "зебра"

Пострадалата е с тежка черепно-мозъчна травма
Обновена: 18 юни 2019 14:39 | 18 юни 2019 14:39,
79
60-годишна с опасност за живота, блъснаха я на "зебра"
Снимка: архив, Булфото

Жена е с опасност за живота, след като е била блъсната на пешеходна пътека на оживена улица в Пазарджик, съобщиха от полицията.

Пътният инцидент е станал около 16:00 часа в понеделник в близост до хипермаркет в града.

60-годишната пешеходка пресичала пътното платно на пешеходна пътека, когато била блъсната от " Ауди", управлявано от 63-годишния Лазар С. от пазарджишкото село Мокрище.

Пострадалата е била закарана в областната болница в Пазарджик с тежка черепно-мозъчна травма и опасност за живота.

Водачът на автомобила е тестван за алкохол и наркотици, като пробите са отрицателни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
.63-годишния Лазар С. от пазарджишкото село Мокрище...Се е подмокрил и ще съхне до живот!
55
6
 
36
 
! Отговори
провинция преди 4 години
Че като е на зебра да не е бронирана пешеходката?Не се ли пазиш , няма кой да те пази.Пази се сам да те пази и господ , са казали мъдрите хора.
54
3
 
41
 
! Отговори
Япония преди 4 години
Средна възраст в Япония е 83 години и с най много столетници. Тук чалгарски живот, мъжете подражават на мутри, жените подражават на чалгарки, които преди това са практикували най древната професия. Културата е нулева, хигиенни навици нулеви, възпитание липсва. Целта в живота им е старо БМВ, на което да му махнат средното гърне, за да си въобразяват, че са много бързи. Всяка втора дума им е "бате" и се гордеят как са се напили в дискотеката.
53
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дали правилата се спазват зависи единствено от контрола на КАТ за спазването им. Всичко останало е лъжа и отвлича вниманието от проблема - неработещия КАТ и става все по-зле.
52
0
 
37
 
! Отговори
До 32 123 преди 4 години
Ако имаш шофьорска книжка бягай да я върнеш, че не знавш елементарни неща, като това, че пешеходеца е с предимство на пешеходна пътека, но има и куп предимства даже и да пресича неправилно.
51
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки ден едно и също, зебри мебри никой не ги ***. Мачкат като че ли нарочно, народната деградация е абсолютна.
50
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Културата на движение по пътищата няма нищо общо със спазването на правилата, както доста погрешно си мислят доста хора. Разбира се, че пешеходната пътека дава предимство на пешеходеца. В противен случай може и цял ден да не може да пресече или никога да не може да пресече.
49
10
 
37
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Не знам защо някои си мислят, че като са стъпили на пешеходната пътека и проблемите отпадат? Трябва пешеходецът винаги да знае, че шофьорът може и да не спре навреме! Това, че се пресича на правилното място, не дава никакви гаранции за успешно преминаване! Да не забравят никога, че сме още на много ниско ниво на култура на движение по пътищата!
48
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дечица малки, и аз преди години бях доста стрестнат, когато едно лапе като вас ме нарече чичо, а аз бях на 15 години. Как стоят нещата с възрастта в днешно време. До 40 години се водят младежи, а когато и вие пораснете, младежите ще са до 45 години. От 40 до 70 години хората сега са в средна възраст. От 70 до 85 години са възрастни, а над 85 години са доста възрастни. През годините границите се разтеглят. Преди 500 или 2000 години е било друго.
47
0
 
37
 
! Отговори
До 29 преди 4 години
Ти в кой век и в коя държава живееш бе юнак.Кога жените се пенсионираха на 55,а мъжете на 60. Явно си доста малък и тази тема ти е непозната.
46
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 123Ти си от тези с купените книжки! Вече са го обяснили, дори по продължението на тротоарите, пешеходците са с предимство! Това са необозначени пешеходни пътеки! Вземете най накрая го проумейте!
45
4
 
33
 
! Отговори
пеш преди 4 години
пешеходна пътека - това е мястото, където шофьорите имат право на избор кой точно пешеходец да премажат - там са се събрали на куп от всякакви пол, раса, възраст, занятие
44
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жалко и за двамата. 2/3 от съзнателният им живот е преминал по времето на демокрацията и пазарната икономика, а сега и това, точно няколко години преди да се пенсионират и да гледат внуци.
43
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За необразованите тийнейджърчета по-долу.На пешеходна пътека пешеходеца е винаги с предимство, ако няма светофар или регулировчик. Дано не станете шофьори като пораснете. Пешеходните пътеки са три вида - две очертани и един вид неочертана и необозначена. На всички тях пешеходеца е с предимство, а не само на тази от тип зебра, за която само сте чували.
42
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Пловдив /а явно и в Пазарджк/ пишеходните пътеки НЕ СЕ ПРИЗНАВАТ И НЕ ДАВАТ ПРЕДИМСТВО НА ПЕШЕХОДЕЦА.Достатъчно е да застанете отстрани,близо до пешеходна пътека за 15-20 минути и да наблюдавате. Даже шофьорите натискат клаксон да не им ,,се пречкат" разни по зебрата. ВСофия е обратно особенно ,,,новите софиянци" с небивал кеф и доволно изражение умишлено се движат ,,яваш,яваш"по зебрата като по алея на здравето ,доволни че могат да покажат че ,,не са случайни" но шофьорите ги изчакват.
41
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пешеходната пътека у нас трябва да се забрани. В условия на тотална анархия, пешеходните пътеки дават лъжливо усещане у пешеходците за възможност, за по-безопасно пресичане на тези места и съответно увеличаване на жертвите. За справка, коментари по-долу, напълно убедени, че пешеходецът няма предимство, без никога да са отваряли ЗДвП и да са чели член 119.
40
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пешеходецът с предимство на всякакъв вид пешеходна пътека, вкл. и на неочертаната и необозначена пешеходна пътека, като продължение на тротоара на кръстовищата. Научете го най-накрая!
39
0
 
40
 
! Отговори
До 123 преди 4 години
Зебрата ДАВА предимство на пешеходеца. При наближаване на пушеходна пътека, водачът на МПС е ДЛЪЖЕН да намали скоростта и след като се убеди, че няма пешеходец, който да пресича, да продължи.Надявам се жената да се възстанови напълно, а шофьорът да понесе възможно най тежкото наказание за това деяние. Надявам се също жената да заведе дело за мин. петцифрено обезщетение за нанесените вреди.
38
0
 
40
 
! Отговори
До 9 преди 4 години
Ти на колко смяташ да се самоубиеш за да не станеш на 60 ? На 35 ли? Мама и тате живи ли са или отдавна ги,,приспа"?
37
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жената е блъсната на пешеходна пътека.Това изчерпва темата!Все едно ако беше изправена пред стена с вързани ръце и очи да бъде разстреляна от упор с калашник! И да се питаме кой е виновен???