Разширяват връзката на Стара Загора с магистрала "Тракия"

През 2020-21 година ще се търси финансиране на проекта
21 юни 2019 19:40, Красимир Ангелов
10
Разширяват връзката на Стара Загора с магистрала "Тракия"
Снимка: Булфото, архив

През тази година ще бъде възложена актуализация на проекта за удвояване на съществуващото трасе на пътя от Стара Загора до връзката на града с магистрала "Тракия" и през 2020-2021 г. ще се търси финансиране за него.

По предварителна оценка индикативната стойност на обекта се очаква да бъде около 25 млн. лв., като стойността на строително-монтажните работи може да бъде конкретизирана едва след преработването на проекта, съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова по време на парламентарния контрол.

Освен това областно пътно управление - Русе и община Русе обсъждат варианти и ще предприемат общи действия за изготвяне на проект за кръгово кръстовище на мястото на сега съществуващото, на което се пресичат републиканските пътища Русе – Разград и Русе – Кубрат и общинския път към кв. "Средна кула". За обезопасяването му общината вече е опреснила хоризонталната маркировка и е поставила нови пътни знаци.

Безопасността на пътната инфраструктура е основен приоритет на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Агенция "Пътна инфраструктура", заяви още Аврамова. В момента експерти по пътна безопасност в АПИ извършват анализ, оценка и набелязване на мерки за всички установени през 2018 г. участъци с концентрация на пътнотранспортни произшествия. 

На въпрос за републиканския път от Симитли до границата с Република Гърция, Петя Аврамова коментира, че той е с добри технико-експлоатационни качества. Преди началото на зимния сезон е подновена маркировка в участъка от Симитли до Банско, а до края на месец септември ще бъде положена такава и в останалата част на трасето. След края на зимния сезон са изпълнени дейности по отводняване, ландшафтно оформяне и почистване на сервитута на пътя, като АПИ ще продължи да насочва ресурс за осигуряване на видимост и комфорт в участъка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е винаги. Строят се малки пътища, за да се спестят пари и после трябва да се разширява, защото бил тесен. Мисъл на дребно Мизерия
8
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На селяните с опелите хем не им се плаща винетка, хем им се иска да е широк пътя.
7
1
 
5
 
! Отговори
Фалшива новина преди 4 години
Не разширяват пътя, а тепърва ще започнат да мислят как да го бъде.
6
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама то невероятно гербаджийска работа - решили са, че след 2-3 години ще почнат да мислят откъде да намерят пари, а после 2-3 години конкурси, после 2-3 години осъществяване и накрая 2-3 години ремонти на ремонтите. Тоест, след десетилетие може и да има нещо като свършена работа. Да се смеем ли, да плачем ли?
5
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така е при генерал Борисов наричан още способния. Просперитет, устойчиво развитие, благоденствие, стабилност и видими резултати. Всичко се уширява, защото ни отеснява. Хвала на такива способни държавници.
4
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нещо за южната дъга?
3
1
 
8
 
! Отговори
Иво преди 4 години
Представяте ли си друго? - три лентова магистрала! От това имаме нужда.Ясно е че няма как да стане, но се вижда нуждата.
2
9
 
7
 
! Отговори
Митко преди 4 години
Почти 10 пъти на месец минавам по това шосе. Не е много натоварено, Само дето има излишни ограничения на скоростта. Решението според мен е-махнете ограниченията и ще се увеличи пропусквателната способност. Но сложете камери за контрол на скоростта...
1
1
 
14
 
! Отговори
На Иван брат му преди 4 години
Написали сте го в сегашно време, все едно днеска-утре ще стане. А то от текста са разбира, че я стане в следващите 4-5 години - я не.