Ден на траур в Момчилград, скърбят за удавените момичета

Отменени са всички увеселителни прояви в общината
23 юни 2019 12:00, Александър Попов
40
Ден на траур в Момчилград, скърбят за удавените момичета
Снимка: Булфото, архив

Днес е ден на траур в община Момчилград в памет на двете загинали деца в река Върбица. Със заповед на кмета Сунай Хасан са отменени всички увеселителни прояви, а знамената в общинските учреждения са пуснати наполовина.

Момичетата - на 15 и на 16 години, са учили в средното мюсюлманско училище в Момчилград. В петък следобед отишли с връстници да се разхладят в "Бента", както местните наричат вира под моста за Садовица, пише 24rodopi.com.

Те се къпели, когато край тях се появила водна змия и ги паникьосала. В суматохата, вместо да излязат от водата, двете момичета влезли към дълбоката част на вира и потънали.

"Почивай в мир Слънчице Прекрасно! Аллах с Дженнет да те дари! Винаги ще те помним. Дано там си на по-добро място! Никога няма да те забравим Милятче... Много ще ни Липсваш", с тези думи се сбогува с Милятка Купенова нейна приятелка.

"Едно момиче, изпълнено с много амбиции и мечти, всекидневно се бореше за своите цели. Едно усмихнато и лъчезарно момиче, което със своята невинна усмивка стопляше душата на всеки. Тя е толкова невинна, мила и добра, а сега вече, мила, ти си Ангел. Почивай в мир!", написа друга нейна приятелка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
13
 
4
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
Много жалко за невръстните дечица ! Каква ирония на съдбата ! Да пратиш дедето си да учи в религиозно училище , да служи на всевишния и справедлив Аллах , да отправя молби към всевишния Аллах , а Аллах да не му помогне когато се дави в реката , да го остави да умре и да затрие един млад човешки живот и да почерни родителите на това дете , родители които са пратили дедето си да учи в религиозно училище и да служи на Аллах ! НЯМАМ ПОВЕЧЕ ДУМИ !
15
8
 
5
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
До гост6От коментарите си личи,че атеизма в България се възражда!Оставете хората да вярват,вие по-добри ли сте като сте невярващи?............................Тук въпросът не е дали съ по-добър и по-лош като атеист или вярващ ! Въпросът е струва ли си да се вярва ?! Въпросът е дали наистина съществуват Аллах и Господ ?! Разбираш,че няма Аллах когато помислиш трезво и си зададеш въпроса - абе защо баш на тези невръстни дечица учещи в религиозно училище Аллах им е дал това зло ?!
14
5
 
20
 
! Отговори
гост6 преди 4 години
От коментарите си личи,че атеизма в България се възражда!Оставете хората да вярват,вие по-добри ли сте като сте невярващи?Трагедията е голяма,няма значение дали децата са мусюлмани или не,всеки човек загубил живота си в такива ситуации е национална трагедия!Познавах момичетата!
13
18
 
15
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
Жалко за децата ! Аллах не жали дори деца ,които учат в мюсюлмански религиозни учелища ! Сега си задайте въпроса дали съществува Аллах ?! Задайте си въпроса - не са ли наивници всички които вярват в съществуването на Аллах или Господ ?!
12
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кви глупости пишете ве аотулл маптулл. Заведете си децата да се научат да плуват.
11
11
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой е министър на образованието? Искам да питам защо разрешават мюсюлманки училища и защо държавата отпуска пари за такива?Това България ли е?
10
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ай този Сунай много се е загрижил ама само защото са като него. Откога се обявява траур са удавени?Свиквайте хора защото превземат България и един ден като ви кажат скачай ще питате колко високо ... точно както беше 500г. Явно Българина не си е научил урока
9
4
 
5
 
! Отговори
Стратег преди 4 години
До АнонименКъпането може да е само на 24-ти сутринта и то когато алпът Мар (Слънцето) се е "окъпал" във водните източници и се е "отърсил" от росата по ливадите. ПП ГЕРБ гледам почнаа по места, некакъв партиен Еньовден, некви циркове, още от 22-ри. А се водят ристиен-демократи;)))
8
11
 
5
 
! Отговори
Стратег преди 4 години
До АнонименРазбира се, че змията е знак и не само. Дните около Еньовден са свещени и алпът Иджик Алабуга (той се ражда под формата на змия във водата) ги е взел за свои невести. Българските алпи са строги и безжалостни. Слава на Тангра!
7
8
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво е това мюсюлманско училище бре!?!?!?
6
7
 
14
 
! Отговори
гост преди 4 години
кмета забранил ,къв е тоя шу шляк та ще забранява да забранява,да забранява дома на каданата си и чаветата . .мюсюлманско училище шо за човешка простотия е това?
5
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България беше християнска държава. Тикволандия не е християнска държава.Неандерталец, ти в камерата ера ли живееш още? Има добри и лоши хора. Всички християни ли са добри? Ти щом се имаш за християнин къде ти е смирението и търпимостта? Или делата не са като приказките.
4
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бог да ги прости!
3
15
 
23
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Учили в средното мюсюлманско училище... България беше християнска държава. Тикволандия не е християнска държава. Факт !
2
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Милятка Купенова??? *** името. Тия са били мохамеданчета горките. Аллах да ги прости.
1
10
 
50
 
! Отговори
Християни преди 4 години
Много жалко- поднасяме нашите съчувствия и сме съпричастни към скръбта на мюсюлманската общност,с която живеем от много векове