Заради жертвите на пътя: Създават център за безопасно движение

Новото звено ще взаимодейства между институциите
26 юни 2019 08:50, Петя Славова
47
Заради жертвите на пътя: Създават център за безопасно движение
Снимка: Bulgaria ON AIR

Създаването на Национален център за безопасно движение по пътищата ще одобрят министрите на редовното си заседание. Центърът е част от мерките за намаляване на загиналите и ранените при катастрофи, предаде Bulgaria ON AIR.

Новото звено ще осигурява взаимодействие между отговорните институции при прилагането на мерки за превенция, временна организация на движението, координация при усложнени пътни условия и други рискови ситуации.

За целта ще си взаимодействат полицията, пожарната, националната система 112, агенция "Пътна инфраструктура" , Автомобилната администрация и държавна агенция Безопасност на движението.

Общото ръководство ще се осъществява от служител на дирекция Национална полиция на МВР.


 


47
Още от Страната
Варна чества Международния ден на моряка
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Има шест служби и ще създават седма, за да може тези шест да си взаимодействат по - добре
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Нова група гласоподаватели за Собственика на ГЕРБ !
Ямбол и Плевен МУУУУ разказахме играта .
43
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Поредното създаване на работна група. Хора които няма да правят нищо а ще вземат заплати.
42
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Това звучи като добра новина. Ако продължаваме така, все ще сме си първи по умрели на пътя, и то все млади хора за съжаление.
41
1
 
2
 
! Отговори
КараКанчева преди 3 седмици
Другарю Борисов комунисте мой , пожарникарю свеж !
Ти нареди :
Проверка на мостовете , след падане на мост в Италия !
Проверка на тунелите , след паднала лампа ...
Проверка на язовирите , след скъсана стена
Проверка на парапети , след пропадане
Проверка на затворите , след гонитбата на чистачките...
Проверка .......на пълния провал , безхаберието ......и в затвора с цялата гр *** !
40
1
 
1
 
! Отговори
Кюстендилец преди 3 седмици
До 36 : Абсолютно прав си ! Когато бях ученик в нашата гимназия в 10 и 11 клас изучавахме автомобил и трактор,имахме часове по кормуване и,накрая на 11 клас положихме изпит пред държавната комисия и получихме книжки за професионални шофьори.Но представяш ли си какви бизнес интереси ще бъдат засегнати ?
39
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
еее чудим се авера Пешо къде да го турим за шефче, че той друго не може да работи, ама всички агенции заети от ортаците, та няма как ще направим една нова.

Писна ми , ако искам да се обърна към някого в държавният апарат за нещо все съм към грешните и не е тяхна работа. Типичен пример - КАТ те глобяват за неправилно паркиране, знакът не се вижда защото е в короната на дърво, но това не е техен проблем. После обжалваш акт, съдиш общината иии всичкото заради това че някой *** не върши работа!
38
0
 
2
 
! Отговори
до 18 преди 3 седмици
.....Просто трябва да има камери навсякъде, съчетани с мигновено приложение на закона.Трябва да се инвестира в техника, не в хора. Техниката не греши.....

---------АБСОЛЮТНО ТОЧНО!!!!!
37
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Не знам не им ли увря в главите на бойковците че с кухи структури камери и знаци пътна безопасност не се прави. Трябват и пътища. Гледах веднъж на Е 79 тир на мокър път със 25 км и на остър завой как се хлъзна и легна в канавката. Има изисквания за първокласни и второкласни пътища като процент виражи и завой и те трябва да се спазват. Не само за пари да мислят и камери да редят. Катастрофите стават основно заради лошите и претоварени пътища.
36
1
 
7
 
! Отговори
СтигаВе преди 3 седмици
9,10,11,12 клас по два часа седмично изучаване на правилника за движение в училище и 6 месеца шофьорски курс, толкова ли е сложно?
35
0
 
4
 
! Отговори
пак ли преди 3 седмици
Някой плаче да стане шеф.
34
0
 
8
 
! Отговори
НА БЮРО преди 3 седмици
Като липсват чиновници в тази държава..
да създават.
Ама то не останаха трудещи се да им плащат/изработват заплатите.
33
0
 
6
 
! Отговори
Поредната преди 3 седмици
куха структура и поредния начин да източват държавния бюджет. Браво, хубаво го измислили!
32
1
 
1
 
! Отговори
Веско преди 3 седмици
Единствения плюс е, че центъра ще действа от гр. Бяла Слатина и там ще могат да работят и хора от Кнежа!
31
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Проблемът не е нито в КАТ, нито в ДАИ, нито в АПИ, нито в ИА АА. Проблемът е в човека, който седи зад волана. Ако го няма в главата на водача, нито агенции, нито центрове ще го оправят.
30
0
 
8
 
! Отговори
svetlio преди 3 седмици
Още 50-100 човека службата.Кой ще ви храни,кой?!
29
1
 
6
 
! Отговори
Скапан овчи народ преди 3 седмици
И вижте сегашните ръководители на агенции и пътна полиция, пример войновски, рановски геле линейката, тези са от транспорта и иа аа. Срещу всички се водят дела и досъдебни производства, но те се бавят от съда по някаква причина, и далаверата си върви. Сега към МВР, този главния секретар на МВР не беше ли келнер на някакви мутри, оня предишния лазаров и той, където заради него изтрепаха полицаичетата. *** мутренската държава. И новата агенция ще бъде същата, некомпетентни лапачи, но на батко.
28
4
 
2
 
! Отговори
Счети преди 3 седмици
Защо нещата трябва да са сложни, когато може да са прости ? Технически е напълно възможно във всеки автомобил да бъде поставен ограничител на скоростта, който да се включва при преминаване в близост до знак за ограничение на скоростта на принципа на ограничителя на скоростта въвведен във Ф1 преди десетки години. Веднъж годишно при преминаване на ГТП ще се установява, дали устройството е манипулирано, ако се докаже че е така - конифискация на МПС и готово ! При второ такова наруение затвор !
27
0
 
8
 
! Отговори
Кофти преди 3 седмици
Към момента има 13 структури, които отговорят за транспорта. Пътна полиция, ИА АА, АПИ, ЦГМ и т.н. Тези структури освен да влошават качеството на транспорта и генерират простотии (корупция), не правят нищо друго. И сега на фона на всички тези служби ще се създава още една служба. Докато не се поведе борба срещу безхаберието и корупцията в държавните структури, и 50 агенции да се създадат, оправия няма да има. Ще има само дране.
26
0
 
4
 
! Отговори
A преди 3 седмици
До шматка 17
Ще се занимава с нищо неправене. Но това ще е добре - защото ако се хванат да свършат някаква работа, може да бъдеш сигурен, че ще направят положенивто още по лошо.